December 22. és január 6. között zárva tartanak a minisztériumok és a különböző szintű kormányhivatalok – számolt be róla a hvg.hu.

Újabb durva spórolási lépés: Jön a kényszerszabadság
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán

A kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve ismét rendelettel nyúlt bele a törvényekbe. A csütörtökön késő este megjelent jogszabály szerint

az igazgatási szünet időtartama alatt a kormányzati igazgatási szerv feladatait nem látja el, és az ügyfélfogadás nem működik,

ez alól csak a felügyelő miniszter tehet kivételt.

Ilyen kivételes esetben a szokásostól eltérő munkahelyre is küldhetik az érintetteket, még a miniszterekkel is megteheti ezt a miniszterelnök. Ez az időszak nem számít bele a hatósági és egyéb eljárások ügyintézési határidejébe – írja a hvg.hu.

Nem lesz érvényes a törvénynek az a pontja, amely szerint

a munkáltató jogkör gyakorlója a kormányzati igazgatási szünet alatt a szabadságot úgy adja ki, hogy biztosítja a zavartalan ügymenetet, valamint a lakossági ügyfélszolgálattal rendelkező szervek esetében a folyamatos feladatellátást.

A tisztviselőket lényegében kényszerszabadságra küldik: a felettesek kötelesek a szabadságot kiadni a beosztottaiknak,

azzal, hogy ebben az esetben nem alkalmazandó a foglalkoztatott jogviszonyára irányadó törvény azon rendelkezése, amely alapján a szabadság egy részével a foglalkoztatott rendelkezik.

Akinek idei szabadsága már nem maradt, annak a 2023-asból veszik el ezeket a munkanapokat.

Mindezt a kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazás alapján döntötte el, és bár csak egyetlen időszakra vonatkozik, a rendelet végén rutinszerűen ott van, hogy a veszélyhelyzet végéig érvényes.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@vaksi: Magyarország jól tejesít, száguld, a reformok működnek amíg az eu fizeti a gyaur agymenéseit. De lám, minden lufi kipukkan egyszer. Elapadt a tej.

A kézivezérlésű agymenés lassan elvérzik. A felvett hitelt elszórtuk a jogállamiságot meg nem tudjuk micsoda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
orsos vendel
Nincs veszhelyzet, csak orsos vendel fejebe !!!
jesz
akár nagyobb összegben is fogadnék, hogy senki nem emlékszik arra a dolgozókat igencsak szopató követelésre, mely szerint határidőre kellett válaszolni nagyon sok fidesz kérdésre...ez még a Gyurcsány kormányzás alatt volt, és decemberben végig kellett dolgozni a minisztériumok némelyikének...
Se szombat, sevasárnap, se karácsony, csak éjjel-nappal iratgyártás...hogy mire kellett válaszolni nem tudom, de az akkori kormánytisztvieslők rendesen meg lettek szopatva..

Ma ilyen elő nem fordulhatna
vacsi
Éveken át dolgoztam gyárban, ahol a téli leállás teljesen normális volt - senki nem kifogásolta.
Peller Anikó
@vaksi: Magyarország jól tejesít, száguld, a reformok működnek amíg az eu fizeti a gyaur agymenéseit. De lám, minden lufi kipukkan egyszer. Elapadt a tej.

A kézivezérlésű agymenés lassan elvérzik. A felvett hitelt elszórtuk a jogállamiságot meg nem tudjuk micsoda.
Pokróc
Jól van te szarvasmarha ! Magadat és a szektát mikor küldöd végleg szabadságra ?
Nessy
Tessen mondani a TAO-t nem lehetne megszüntetni? Az is komoly minusz tétel a költségvetésbe!
Dr. Proktor
Trolljaink is fizetésnélküli szabadságra mennek?
Pokróc
Ha mindent bezársz te szarvasmarha abból ki lehet fizetni minden Homoffice számlát ! Nemde ?
Pokróc
@Pokróc: Most komolyan ? A szerencsétlen hivatalnok nemmmind1 honnan telefonálgat észnélkül napi 10 órában .
gina
Téged kellene eltüntetni örökre zsiros patkány
Peller Anikó
@KisTehen: Muszály folytatólagosan hülyét csinálni magadból sötétormány?
Eladott Ország
Németországban sokkal rosszabb. Ottan má’gyertyával fűtenek. Én örülök, hogy itt élhetek a kedvesvezető ölelő szárnyai alatt. Ismételkedik nincs csődközelben ben az ország. Már nincs, benne vagyunk. Legalább két hétig működik majd minden. A nemzeti konzultcióra szánt pénzből fűtsenek az intézményekben. De azért a lopás nem áll le ugye? Nem félünk nem fázunk, Orbán Viktor a királyunk! Nem kell kényszerszabadságra menni, tessék fát vágni, hasogatni, fűrészelni. Orbán közli, hogya piaci ár alatt 15 évre intézett gázt. Aztán felemeli 8-10 szeresére az árat és tudatja, hogy mindenki keressen több pénz, hogy ki tudja fizetni. Aztán bezárja az országban az iskolát, hivatalt, szinházat, uszodát azzal az indokkal, hogy ő viszont nem tudja ezekben a rezsit fizetni. Edig is vivcc volt ez az ország, de a következő 5-6 hónapban különösen vidám lesz. A legvidámabb barak leszünk. Hölgyeim és uraim! Üdvözöljük önöket a Parlament színház „Egy geci a függöny mögött” ősbemutatóján. Jó szórakozást...Az EU bizottságnak biztos tetszik ez a törvényketzés, lesz itt pénz dögivel. Én attól félek mit fognak szenteste bejelenteni. Ha van egy kis jóérzés bennük, a kapitulációt. Szerintem azt, hogy a kolostormalac terhes.
uploads.disquscdn.com/images/35eb3752f17f5d54dbe2c8f34894d329ee791a84320a817800290b875374967d.png
Dakota közmondások: Jobb egy öszödi beszéd, mint 100 hazug pénteki interjú a Kossuth rádióban. Uff.
uploads.disquscdn.com/images/d7f1ab2cdc49983bc78cec97fd2d655cbdd97603c5cea0efbfa844ece3cdfebf.png
Jozefina
Ezekre a minisztériumokra, kormányhivatalokra semmi szükség, nyugodtan végleg bezárhatnák valamennyit.
Toller Béla
Be ne dőljetek ! A kormány arra játszik, hogy ti mindannyian fel legyetek háborodva, de ne ellene, hanem Brüsszel meg Ukrajna ellen. Nehogy megtegyétek neki ezt a szívességet ! Okosan ! Aki erről a helyzetről itt tehet, az a magyar kormány, senki más !
telegdilaci
@Peller Anikó: Ezekkel a megszorításokkal,riogatta Orbán a választókat az áprilisi választások előtt,hogy miket fog csinálni a maga a patás ördög ha az ellenzék nyeri a választást,ehhez képest ők mindent megcsinálnak amivel a Baloldal ellen uszítottak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.