A Fidesz közösségi oldalán osztotta meg bejegyzését, amellyel arra próbáltak rávilágítani, hogy Magyarország adja a családok havi jövedelméhez mért legnagyobb arányú energiatámogatást az EU-ban.

Kínos: Orbán rezsitámogatással akart dicsekedni, de az is kiderült, milyen keveset keresnek a magyarok
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán

A fotón látható, hogy Magyarországon az energiatámogatás a családok havi jövedelmének 30 százaléka, míg nyugaton sokkal alacsonyabb az arány. Csakhogy a német és osztrák családi jövedelem közel négyszer akkora, mint a magyar.

A miniszterelnök rögtön két nyugat-európai állammal hasonlította össze a magyar válságkezelést:

Németországban az energiatámogatás a család havi jövedelmének 20 százaléka, Ausztriában 6 százaléka, Magyarországon pedig 30 százaléka

- jelentette ki.

A százalékos összehasonlítás arról viszont semmit nem mond, hogy ezekben az országokban számszerűsítve mennyit keresnek és mennyi támogatást kapnak a családok.

A lap szerint a Fidesz grafikonja alatt több kommentelő is megjegyezte, a kiemelkedőnek tűnő magyar támogatási arány azt is jelzi, hogy a magyar keresetek mennyivel alacsonyabban a német és osztrák jövedelmeknél.

A grafikonnal kapcsolatban több kérdés is felmerül, mint például:

Hogyan határozták meg a családok havi jövedelmét? Az egyes országokban milyen típusú, hány keresős háztartásokkal számoltak, az átlag-vagy medián jövedelmet vették figyelembe, és melyik évből származnak a statisztikák?

Illetve:

Hogyan határozták meg, pontosan mennyi “energiatámogatást” kapnak a családok, pontosan mely intézkedéseket vették figyelembe az egyes országokban? Hogyan számoltak például az adókedvezményekkel vagy azokkal a juttatásokkal, amelyeket nem mindenkinek, hanem rászorultsági alapon osztanak?

A lap beszámolója alapján hiába kérdezték a Fideszt és a miniszterelnök sajtóirodáját, eddig nem kaptak választ ezekre a módszertani kérdésekre – pedig enélkül lehetetlen az állítás teljeskörű ellenőrzése. 

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Lakmusz

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Hozzád képest te tolvaj pitiáner hazudozó..az emberek lassan éheznek, nézz tükörbe te zsiros undoritó telezabált disznó, persze a nép pénzén, nem szégyenled magad patkány?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Németh István: gratulálok román roma tetvedék... tudd székely román föld. De vannak okossabb románok nálad.
Sokkal mocskosabbul beszélsz mint némely magyar.
Emmersson71
@Németh István: Kuss, féreg román!
vacsi
Nem az számít, mennyit keres valaki, hanem az, hogy mennyit ad ki...
Gyurka80
@Gazella: "tudd székely román föld" ez köszönhető az elvtársaidnak!
Aki Én
Ez valóban egy rendkívül ostoba, ahogy látom megint csak a buta szektának szánt etetés.
T-Boly
@Németh István: Nem értem ! És nem értem ! Ki az a jó büdös kibaszott baromállatgyengelméjűostobagecihernyópoloskatetűganyéjtúróostobaelmebetegapátlannemanyaszültecsakszartamosléksenkiházisöpredékzöldtakonybibicslklottelméjűostobaanalfabétahányadék vagy?
Ki vagy? HOPPÁ MEGVAN !!!
SENKI !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.