Pálya Tamás, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára a 444.hu-nak mesélt arról, hogy éppen elkezdődött az órája, amikor az igazgató magához kérette.

Polgári engedetlenség miatt rúghattak ki négy tanárt a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból
Fotó (illusztráció): Pixabay

Ott volt a tankerület igazgatóhelyettese és még két személy. Azt mondták, nekik csak annyi a dolguk, hogy átadjanak egy levelet, nem kommentálhatják

– mesélte Palya Tamás a lapnak.

A levélben az állt: 

rendkívül felmentéssel megszüntetik a munkaviszonyát.

A döntést azzal indokolták, hogy többször is részt vett polgári engedetlenségben a figyelmeztetések ellenére.

Palya szerint szeptember 9. óta három ilyen nap volt, mivel a tiltakozó tanárok heti egy-egy napot jelöltek ki az engedetlenségre. Elmondta a tankerület munkatársainak, hogy nem érzi korrektnek a dolgot, mert ezzel együtt hétvégén is dolgozott, kirándulást szervezett. „Azt mondtam nekik, én nyugodt szívvel nézek a tükörbe, remélem, önök is.” Semmit sem válaszoltak.

A felmentés értelmében hétfőtől nem is tarthat órát. Bíróságra fogja vinni az ügyet.

A lap cikkéből kiderül, rajta kívül több kölcseys tanárt is kirúgtak pénteken. Vélhetően köztük van a Tanítanék Mozgalomból ismert Törley Katalin is, aki akkor épp nem volt az iskolában, amikor az igazgató hívta. Emiatt a levelet nem kapta még kézhez, de nem hiszi, hogy más szerepelne benne, hiszen ő is részt vett az engedetlenségben.

Törley négy kollégájáról tud, akik biztosan megkapták már a felmondásukat.

Forrás: 444.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Mikor jönnek már rá végre a tanárok, hogy csak egységesen országosan tudnak fellépni érdekeik érvényesítésében. Nem kell bemenni az iskolába pár hétig!!!??? Senkinek!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: Hidd el ma is vannak önkéntesek! Vannak fiatalok, akik a szabad idejükből adnak heti pár órát, nem csak itt! Sok területen. Ma is csinálnám, ha lennék egyre többet fotel fogságba.
Csizmás Kond
@Nessy: Biztos vannak és az is biztos hogy sokan becsülettel csinálják...na de egy kissé eltekeregtünk a témától...:)
...ami meg a segítőkészséget illeti most arra törekedj hogy amennyire lehet gyógyulj meg...
Nessy
@Csizmás Kond: Köszönöm. De tudod az én koromban már a diagnózis: korral jár, terápia: tanuljon meg vele élni.
Nessy
@Shikari: Voltál tanár, kamasz diákokkal? Tanítottál 6-7 sőt helyettesítéssel több órát? Este neki álltál 25-30 dolgozatot kijavítani? Felkészülni a következő napra? Láttam keresztapámat, amikor még éjfélkor magyar, vagy latin dolgozatot javított. Majd még neki állt a magnó szalagon megkeresni egy adott óra magyar versét, a legnagyobb színészek előadásában, hogy órán már csak indítani kelljen.
Nessy
@Shikari: Igazad van, Az egészségügyben mér egyre jobban látszik a szakdolgozók pálya elhagyásának az eredménye! Az oktatás is lassan erre tart. Aztán a plebsz, akinek nincs pénze magán kórházra, magán iskolára, az így járt! Éljen, vivát, hurrá, hozsanna!
ómió
Törvénysértés volt az, efftársak, bárhogy hazudnátok is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.