Olyan uniós gazdasági szankciókra van szükség, amelyek az orosz agresszornak okoznak súlyos gazdasági nehézségeket, nem az európai embereknek és gazdaságnak – mondta el pénteken Pozsonyban a Zuzana Caputová szlovák államfővel folytatott négyszemközti, majd plenáris megbeszélés után tartott sajtótájékoztatón Novák Katalin köztársasági elnök.

Novák Katalin elmondta, milyen uniós gazdasági szankciókra van szükség
Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök a Zuzana Caputová szlovák elnökkel tartott közös sajtótájékoztatón a pozsonyi elnöki palotában 2022. szeptember 30-án. MTI/Bruzák Noémi

Álláspontunk az első perctől határozott: elítéljük Oroszország agresszióját, Ukrajna elleni támadását és kiállunk Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett

- hangsúlyozta a magyar államfő.

Mint hozzáfűzte, az Oroszországgal szembeni szankciók terén eddig sikerült elfogadható kompromisszumokat elérni, például az olajembargó alól mind Szlovákia, mind Magyarország kivételt élvezhet.

Szükséges azonban áttekinteni az eddigi és a tervezett szankciók hatásait

- közölte Novák Katalin, hozzátéve:

olyan szankciós csomagok támogatását fogja javasolni Eduard Heger szlovák miniszterelnöknek is, amelyek az orosz agresszornak okoznak súlyos gazdasági nehézségeket, nem az európai embereknek és gazdaságnak.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Törölt Nick: Ja de buta vagy, nem tudod, hogy milyen egy fitymaszos büntetes Putyinnak? INGYEN adnak neki magyar aramot Paksrol, norveg olajat es holland gazt, hogy letörjek a magas energiaarakat es Putyinnak ezaltal kevesebb bevetele legyen! Azonkivül Volkswagen es Audi helyett Moszkvics es Zaporozsec autokat fognak importalni MO-ra dollarert, hogy ezekböl is kevesebb maradjon az orosz lakossagnak. Ez lenne am az igazi büntetes! Es azt is kieszközölik a kinai kommunista parttal valo jo kapcsolatok alapjan, hogy Putyin negativkamatos kinai hitelt kapjon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
T-Boly
Lehet pofázni,hazudni,hazudni hazudni és hazudni ! Orbános fülbevaló hol?
Csakhogy a nép már nem miden hazugságot vesz be kedves keresztanyám !
Nováknak,ha kérdezett volna se hinnék !
justhpeter
A magyar bolygó hollandi ahol jár ott mindenhol mond valami marhaságot. Kéretik tudomásul venni, hogy a kolostormalac egy barlangi sötétségű háziszárnyast választott a NERtársaság elnökének.
Toller Béla
Ennek a picsának nincs jogosítványa nemzetköözi gazdasági kérdésekben magyar álláspontot képviselni ! Mit képzelhet ez magáról ?
simmering73
Gazdasági szankciókat vetettek ki az agresszorra , ami súlyos válságot okoz nekik, erre ők válaszoltak az olaj és gázvezetékek elzárásával ami gondot okoz Európának.. Mit nem ért ezen a Kosztümös Madonna?
ómió
Na, de, hát, ilyenek nincsenek az "efftársi tarsolyban"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.