De arról is beszélt a kormányfő egy friss vieóban, hogy nyugdíjprémiumot is fizetnek az időseknek.

Szombat reggel egy Facebook-videóban jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a nyugdíjasok november 10. és 15. között kapják meg az inflációs nyugdíjkiegészítésüket – olvasható a Telex cikkében. 

Orbán bejelentette: idén másodjára is lesz inflációs nyugdíjkiegészítés

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A kormányfő a videóban arra is kitért, hogy nyugdíjprémiumot is terveznek kifizetni, szintén novemberben. A videóban a "legfontosabb, nagy nemzeti célnak" nevezte a nyugdíjasok megbecsülését Orbán, beszélt arról is, hogy a Fidesz-kormány "visszaadta" a 13. havi nyugdíjat, amit "a baloldali kormányok vettek el az idősektől", majd kijelentette:

„Ahogy az idén, úgy jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat”.

A miniszterelnök a Fidesz kommunikációjának megfelelően a "brüsszeli szankciókra" fogta, hogy egész Európában nőtt az infláció, és ezzel magyarázta, hogy idén már második alkalommal fog a kormány inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetni a nyugdíjasoknak november 10-15. között. 

"A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, hogy lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez”

– magyarázta.

A cikk szerint Orbán Viktor már a pénteki Kossuth-rádiós szokásos szózatában is beszélt az inflációkövető nyugdíjemelésről, mint "becsületbeli ügyről", Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy idén is lesz nyugdíjprémium.

Forrás: telex.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az inflációs nyugdíjkiegészítés garantálja a nyugdíjasok totáélis elszegényedését, rohadt geci! A fidesz nem képes túllépni azon, hogy már több mint 12 éve vannak kormányon, és rendre a múltról beszélnek. IMF hitel, Gyurcsány, vizitdíj és még lehetne sorolni, de arról már nem beszélnek, hogy miért tartott 12 évig visszahozni a 13-ik havi nyugdíjat?! Mi gátolta meg őket abban, hogy ez megtörténjen?! Továbbá milyen gazdasági fellendülésről beszélnek akkor, amikor a GDP folyamatos emelkedése ellenére is kiürült az államkassza, és ázsiai hiteleket kénytelenek felvenni?! etc...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Érdekes Orbánnak ez a nyilatkozata!Azt már tudja, hogy jövőre fizetik a 13.-dik havi nyugdíjat, de arról hogy idén novemberben mennyi lesz a nyugdíj korrekció az infláció miatt, arról még nem nyilatkozott pedig azt másfél hónap múlva nem csak bejelenteni hanem ki is kell fizetni.Gondolom nem akarja borzolni azzal a nyugdíjasok kedélyét hogy 1,8%-ot korrigál a nyugdíjon,mert az augusztusi mérés szerint az infláció csak 10,7 % volt,meg talán Ő is olvasta ,hogy kell a törvény szerint a korrekciót megállapítani és nem meri belengetni, hogy a nyugdíj prémium csak 10 ezer forint lesz mert a GDP csak 4%-os emelkedést fog mutatni, de decemberben az infláció 20% körüli lesz, még Matolcsy szerint is. Még sakkozik egyet a számokkal és a nyugdíjasoknak az életével!
amortizáltok
4 milliót kap minden NYUGDIJAS hogy utol érjék a viktor bácsi parlamentesen meg szavazott BÉRÉT ? fél világban dáruiuszi vagyonnal ? meg meri vallani hogy csoró szegény ??? hát ha az égbot nem lenne felducolva rég leszakadtt vóna de rá , ja majd késik de nem marad el? oké mögvárjuk szögediössen mög mög,
amortizáltok
a Bözsi nénit kábithatod max a tőbbit ne próbáld mert hazudni mi is tudnánk lejárt a lemezed és az időd is itt
gazdag dezső
Ezt a bizonyos inflációskiegészitőt addig huzza a kormány míg egyszer csak átviszi 2023-ra! Hát ezt már először augusztusra ,majd szeptemberre ,most már nem is októberre ,hanem novemberre ígéri .Az infláció pedig már régóta túl van a KSH ÁLTAL ADOTTAKON 20 SZÁZALÉK FÖLÉ MÁR LASSAN ..A boltokban nem lehet utólag fizetni !Annyi minden másra van ,volt pénz ,de mint ahogy a tanárokra sem ,de a nyugdíjasokra sem jutott Azoknak akiknek köszönhetik az ország újraépítését a háború után ,és 56 után .Akik dolgoztak 50 órás munkahéten az országért.Bezzeg a kormány tagjainak jó előre megtudták emelni az amúgyis hatalmas bérüket .Akik többsége nem dolgozott soha életében produktív munkát.Hogy lehet ez ? Meddig tűr még a nép ?
Juhász István
2010 óta EGYETLEN FT. NYUGDIJEMELÉS SEM TÖRTÉNT !!! Mindég a KSH által bevallott... infláció mértékének megfelelő KORREKCIÓT hajtottak végre. Adhatnak már bármilyen Erzsébet utalványt, lehet 13. havi / hol marad a beigért 14. ??? /, ez nem épül be a nyugdij összegébe. Ha mindég csak az inflációt követik, akkor ---sok kasza ki lesz itt egyenesitve...
ómió
@gina: Gyagyásbolsi fekálvaginaként csak nem az efftársi népzsebeléseteket hiányolod, bolsi szarkupac!? Merülj alá, efftársak latrinabúvára, hátha csillapul az elmebajod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.