Tíz nappal az 52. születésnapja után sikerült kirúgni a gimnáziumi tanárt.

Mint ismert, pénteken öt tanárt is azonnali hatállyal elbocsátott a tankerület a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, mivel több polgári engedetlenségi akcióban is részt vettek – hármuknak személyesen adták át az erről szóló levelet. Az ügy miatt péntek este tiltakozást tartottak szülők és diákok a gimnázium előtt, a PDSZ pedig október 14-re országos sztrájkot hirdetett.

Facebook-posztban búcsúzott el a Kölcsey gimnáziumból kirúgott tanár, 29 évet tanított

Fotó: Facebook/Palya Tamás

Az egyik érintett, Palya Tamás matematika-kémia szakos tanár a Partizán péntek esti különkiadása után a Facebookon is megírta egy bejegyzésben, hogyan is zajlott az elbocsátásuk – olvasható a hvg.hu cikkében.

A bejegyzésben felidézte, 1993-ban kezdett tanítani a püspökladányi gimnáziumban, ahonnan 2017-ben jött el és költözött fel a fővárosba családjával a Kölcsey gimnáziumban kapott állás miatt. Ott is nagyon szeretett tanítani, mindkét helyen számtalan sikert ért el a diákjaival. 

Mint írja, olyan akciókat is felvállat, amik miatt tükörbe tud nézni, majd pedig leírta kirúgása történetét: 

"Aztán ma megérkezett az elbocsátó, szép üzenet, amit személyesen kaptam meg a tankerület vezetőjétől, akinek inkább le sem írom a nevét, mert számomra ő egy erkölcsi hulla. Mindezt úgy, hogy éppen kezdtem volna a 6. órámat. Ezután visszamentem az órámra és közöltem a gyerekekkel, hogy kirúgtak. Először azt hitték viccelek. De nem. Többük szemében könnyeket láttam. Aztán a kollégákkal beszélgettem. Aztán kimentem az osztályomhoz, ott már többen is zokogtak. Ez már nekem is sok volt, sírtam én is. Aztán egy másik osztály tagjai vettek körül a folyosón, ahol „csak” kémiát tanítottam és legnagyobb megdöbbenésemre többen zokogtak."

Palya Tamás azt is leírta a bejegyzésében, hogy ezekért a pillanatokért érdemes tanárnak lenni, a péntek esti tiltakozást meghatónak nevezte. És azt is hozzátette, nem érdekli sem Maruzsa Zoltán, sem Pintér Sándor, sem pedig Marosi Beatrix (ő a tankerület vezetője, Maruzsa köznevelési államtitkár, Pintér belügyminiszter pedig a köznevelésért felelős belügyminiszterként), ha attól lesz jobb a köznevelés, hogy ő nincs már benne, akkor legyen így, állásajánlatokat már kapott.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
@Horizont: Csak a jó tanárok merészelnek lépni... A sunyik inkább csak morgolódnak, mert gyávák...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR PRÉDlKÁTOR
@Horizont: Csak a jó tanárok merészelnek lépni... A sunyik inkább csak morgolódnak, mert gyávák...
csipetke
Bármelyik iskolában tártkarokkal fogadják. Ilyenkor látja az ember,hogy milyen,mennyire undorító ez a kormány / orbán, és az ő nyaloncaik,pl a tankerületek vezetői,akiket milliós jutalmakkal vett meg a hatalom.Ez a dolog azért is különösen szomorú,mert ez a tanár osztályfőnök volt,akinek ebben a tanévben ballag az osztálya. Másrészt ugyan kit találnak helyette? Matek-kémia szakos tanárt se nagyítóval,se lasszóval nem fognak. Ez nettó kib@szás volt a diákokkal. Nem a sok miniszteri biztosnak,az ő helyetteseiknek, és az államtitkároknak,és a helyetteseiknek kellett volna többszázezres béremelést adni,hanem a tanároknak. Olyasmit pampogott novák, a pártkatona,hogy "Magyarországon érdemes tanulni,dolgozni és családot alapítani is". Tisztán látszik,mennyit tesz az oktatásért ez a szedett-vedett kormány. Ez a banda a mi szégyenünk
balos
@Horizont: Pedig világos olyan szemetekkel akarja taníttatni a gyerekeiteket,akik szaros szájjal és büszkén vállalják a gyülőletet kiterjesztő nemzethy tömeggyilkosok "eszméjét"!Azt az árkot amit a fideSS ásott,csak a sötétség terjesztésével lehet fenntartani minden szinten!Erre kellenek a szervilis köz munkások!
Nessy
Miért ver bennünket Isten, egy ilyen gyáva, bosszúálló, csak lopáshoz, valótlanságot állító, gyűlöletet szító kormánnyal és holdudvarával?? Pedig, "Megbűnhődte már e nép a múltat és jövendőt"! Vagy mégsem?? :-((((((
csak úgy....
@Nessy: mert az idióták elött fölvették a megmentö és nélkülözhetetlen,mindent jobban tudó köpönyeget,ami hazúgságból készült és sokak számára átláthatatlan! istennek ehhez semmi köze,inkább az emberi butaság lappang mögötte..
Eladott Ország
"Itt nem egyetlen probléma van, hanem maga a rendszer problémás, sőt, katasztrofális. Itt már nem elegendő a tanárok fizetésének megemelése, vagy egy-két komolyabb változtatás. Ezt az egész rendszert kell teljesen újjáépíteni az alapoktól, ha azt szeretnénk, hogy legalább némi esélye legyen a jövőben a felnövekvő generációknak. Pintér Sándornak minél előbb el kell takarodnia az oktatás környékéről és helyére egy valódi szakembert kell kinevezni. Létre kell hozni egy oktatási minisztériumot, amely képes lehet egy teljesen új oktatási program kidolgozására, ami vélhetően éveket fog igénybe venni, és csak a legjobb szakemberekre szabad rábízni. Amennyiben még ezt az alapot sem teremti meg a jelenlegi kormány, úgy bukjon bármikor is Orbán, a következő kormánynak egyszerűen egy olyan oktatási rendszert kell majd átvennie, ami működésképtelen." Most kell hangosnak lenni!
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_1024,h_682/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/07/CEU-tuntetes.jpg
Eladott Ország
Orbán: égessétek fel az iskolákat! A gondolkodó emberek nem az én szavazóim... Abban biztos lehetsz!...de azt nem tudhatod még, hogy mi fog égni...nézz mindig a hátad mögé...ott legyenek a testőreid...ez fontos...!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/152222160_248061516940810_5370663022084241055_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=P7O3sBveb5IAX-r76qy&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-wMEF8JY4KH9I0FfFY2u2TMJy5VaCGPo67nbh1JeLKJQ&oe=635D86D2
ómió
Akkor, most lesz ideje bőven "tüntetni, sztrájkolni, demonstrálni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.