Az élelmiszerek árának növekedésére, a dráguló gyógyszerekre és a rezsire nem lesz elég az MSZP társelnöke szerint a nyugdíj.

Az MSZP-nek konkrét javaslatai vannak a nyugdíjasok védelmében, ezért kormányzati intézkedéseket kezdeményez megélhetési feltételeik javítása érdekében – közölte az MSZP társelnöke az idősek világnapján tartott sajtótájékoztatóján, szombaton az MTI híre szerint.

Kunhalmi Ágnes: a nyugdíjas társadalom már karácsony előtt "orra fog bukni" az infláció miatt 

Fotó: Facebook/MSZP/videórészlet

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy a nyugdíjas társadalom már karácsony előtt "orra fog bukni", hiszen a növekvő árú élelmiszert, a dráguló gyógyszereket és a rezsit nem fogják tudni kifizetni a nyugdíjukból az idősek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a pártok közül egyedül az MSZP-nek van olyan "komplex, válságálló" javaslata, amely az egész társadalomnak, köztük kiemelten a nyugdíjasoknak segíthet – utalt a párt által kezdeményezett RezsiSTOP-ra.

Közölte: az idősek védelmében pártja a novemberben esedékes 1,8 százalékos "nevetséges" mértékű nyugdíjkorrekció helyett 8-10 százalékos korrekciót javasol, továbbá azt kéri, hogy a 2023 januárjában esedékes nyugdíjemelés mértéke a tervezett 5,2 százalék helyett minimum 15,6 százalék legyen, tekintettel az árrobbanásra és a pénz romlására.

A politikus azt mondta: mindezek mellett a lakossági energia áfáját a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra kell csökkenteni, ami az áram, a gáz, a PB-gáz, a tűzifa, a brikett, a koksz és a palackos PB-gáz esetében azonnal egyötödével csökkentené az árakat – jelentette ki.

Az országgyűlési képviselő azt mondta, az intézkedésekhez szükséges forrás biztosítható a költségvetés számára. Szerinte például "nem normális", hogy az emberek 15 százalékos adót fizetnek, miközben a "nagytőke ennél alacsonyabb kulccsal adózik". Kunhalmi Ágnes szerint emellett "az oligarchákat is be kell vonni az különadóztatásba".

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eladott Ország: Hogy gondolod? Miközben benn ülnek a parlamentben, esküt téve a NER-re!
Nessy
Már várom, mikor írja valaki, hogy volt millpengő, meg billpengő. Az utóbbi 13 évben a fidesz kormányoz, és Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. Az elmúlt években kialakult a oligarcha és újgazdag réteg. Megnött az ÁFA kulcs, az infláció, az államadósság. Padlóra került az egészségügyi ellátás, az oktatás. Egyre több közpénz alakult magánpénzé alapítványok révén.
ómió
Az efftársnő már most meghazudta nekünk!?
bence
@Philip Marlowe: ! A Horn kormány alatt tejben , vajban fürödtek az emberek a mostanihoz képest ! Ekkora szarban mint most még soha nem voltak ! Nincs sok bizalmam a túlélésban !
balos
@Philip Marlowe: Mi a túróért jössz az akkorral?Mohácsot is túléltük köcsög!Most viszont 2022 van!Akkor szerinted minden rendben,ha megint megvéd a seggtartód pár ezer tehetetlen embert!Anyáddal üzletelj,ne az 56ot leverő muszkákkal,mert ezek ugyan azok!
Aki Én
@Philip Marlowe: ,, Horn kormány"

Jesszus ember...
Az maga a katasztrófa, hogy orbánnak már csak ti maradtatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.