Schmitt Pál European Olympic Laurel-díjat kapott az Európai Olimpiai Bizottságtól (EOC).

Schmitt Pál óriási elismerést kapott
Fotó: Origo (archív)

A rangos elismerést távollétében a szervezet 42. szemináriumán a görögországi Olümpiában Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója vette át szombaton – adta hírül honlapján a MOB.

Az elismerést Szpirosz Kapralosz, az EOC görög elnöke adta át. A méltatásban kiemelték, hogy Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok vívó, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori első embere és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, jelenleg tiszteletbeli tagja.

A Nemzet Sportolója – aki tavasszal ünnepelte 80. születésnapját – a harmadik magyar sportvezető, akinek szakmai életútját, pályafutását az európai olimpiai közösség ezzel a díjjal ismeri el. A magyar sportvezetők közül 2017-ben Gallov Rezső, az úszószövetség korábbi főtitkára, kanadai vízilabda-kapitány, az Országos Testnevelési és Sporthivatal korábbi elnöke, a MOB egykori alelnöke, illetve 2021. novemberében Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes, világbajnok vívó, sebészfőorvos, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója, a MOB elnökségének tagja kapta meg.

Az European Olympic Laurel-díjat az EOC 2007-ben hozta létre, azt a sport népszerűsítésében és fejlesztésében nyújtott kiemelkedő szerep elismeréseként adják át, rendszerint az európai szervezet év végi közgyűlésén vagy őszi szemináriumán. Olyan személyek kapják, akik évtizedes munkájukkal figyelemre méltó érdemeket szereztek a sport területén, kiemelkedő munkát végeztek a sport népszerűsítése érdekében, és hozzájárultak az európai olimpiai bizottságok – mint például a Magyar Olimpiai Bizottság – és minden olyan személy vagy szervezet közötti együttműködéshez, amely fontos szerepet játszott a sport sokrétű fejlesztésében is.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sgl: Buta?? Az nem. Tudatlan, az igen. Aki megél abból, hogy mindent és mindenkit, minden rendszert kiszolgál magas fokon, az nem "buta".
Eladott Ország
Schmitt Pál: Ami jár az jár, ami nem jár, az nem jár
coub.com/view/430ba
A sötét parasztok! dr. Schmitt nem a saját tábláját fürkészi. Az ő táblájáról hiányzik a sötét király. Valahol máshol kolbászolhat. Plagizálni próbál, és nem érti, hogy itt miért nem sikerül.
uploads.disquscdn.com/images/27a04a00c708f9e8f430157164fb4b466828089962d5ab3201adcf042c678257.jpg?w=800&h=746
namihami
Reméljük, hogy nem írásban köszönte meg.
amortizáltok
nem hát , plagizálta azt is .lányai meg ÁMERIKÁBA??
Eladott Ország
@namihami: ma, 09:59 ♦ Már nem adnak tollat Skiccpausz' Pali kezébe.
balos
Az olimpinai bizottság sem különb,mint bármelyik sporttal vallással és politikával "szerződőtt fostalicska" szerv!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.