Elszórtan lehet egy-két futó zápor, vagy gyenge eső, a hőmérséklet 22 fokig is felmelegedhet. Hétfőn is lehet napsütésre majd felhős égboltra számítani, hajnalban köddel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a több-kevesebb napsütést követően nyugat felől nagy területen erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon gyenge, időszakos eső, míg az északkeleti megyékben futó zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul, késő estére 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Napsütés és felhők, ez várható vasárnap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Vasárnap estére észak felől mindenütt csökken a felhőzet, reggelre nagyobb területen kiderül az ég, ezzel párhuzamosan pedig mindenütt megszűnik a csapadék. Hajnalra a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon foltokban köd képződhet, másutt ugyanis élénk marad az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű.

Hétfőn felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat zápor, északkeleten esetleg egy-egy zivatar is kialakul. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. Délutánra 15 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.