Tízezer-hatszázhuszonhárom nap után nehéz döntést hozott.

Facebook-oldalán jelentette be vasárnap Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP) képviselő, hogy kilép a Magyar Szocialista Pártból (MSZP) – olvasható a Telex cikkében. 

Ujhelyi István kilép az MSZP-ből

Fotó: Facebook/Ujhelyi István dr.

Ujhelyi a bejegyzésében (melynek minden bekezdése úgy kezdődik, hogy "Valami összeragaszthatatlanul eltört") arról írt, hogy hosszú ideig tépelődött a nehéz döntésén, de végül meghozta azt, és tízezer-hatszázhuszonhárom nap után kilép az MSZP-ből. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem a tagoktól és a szavazóktól köszönt el, hanem „a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől”.

A bejegyzésben kitért rá, hogy ő próbálta felrázni a pártközösséget, a tavaszi ellenzéki választási vereség után "kíméletlen őszinteséggel" vázolta föl az MSZP állapotát, de ahelyett, hogy ez megindította volna a tisztulá falát, csak "kivívtam vele néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta körülöttem a tiszta levegőt.”

Ujhelyi arra is kitért a bejegyzésben, hogy marad továbbra is EP-képviselő, és „a szociáldemokrácia képviselete és társadalmi erejének felvirágoztatása érdekében könnyen lehet, hogy most különváló útjaink összefutnak majd még egy közös mozgalomban”.

A Telex a cikk végén idézi az Ujhelyiről szóló wikipedia-oldalt, amely szerint az EP-képviselő 1993-ban lépett be az MSZP-be, 1994-2002 között Szegeden volt önkormányzati képviselő, 1999-től pedig a Fiatal Baloldal országos alelnöke is volt, 2000-től pedig az MSZP országos elnökségének is tagja lett. 2004-2010 között, majd 2014-2017 között a párt alelnökeként dolgozott. 

2002 októberétől miniszterelnöki főtanácsadó lett, 2004-2006 között kormánymegbízott volt, 2006. július 1. és 2008 májusa között az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turizmusért és sportfejlesztésért felelős államtitkára volt.

Ujhelyi 2002-től volt országgyűlési képviselő, 2010-2014 között az országgyűlés alelnöke is volt, 2014-től pedig az MSZP EP-képviselője.

Forrás: telex.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Na végre, még két embernek kellene kilépni, Hiller Istvánnak és Harangozó Tamásnak. Az mszp-t meg egye meg a fene Kunhalmi Ágikával együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Na végre, még két embernek kellene kilépni, Hiller Istvánnak és Harangozó Tamásnak. Az mszp-t meg egye meg a fene Kunhalmi Ágikával együtt.
jesz
Újhelyi politikai életében az volt nagy küzdelem, amikor Szanyival mérkőzött meg az unijós képviselői helyért...sikeresen kigolyózta Szanyit...
icegygenabro
Fideszfelszopónak kijavítva: Fideszből kilépni, KDNP-be átülni gerinces dolog,úgy hogy törvényt módosítunk...
emerencia
@Horizont: ma 10:37 Van azért ott még értékesnek látszó politikus több is. (Pl. Komjáthi és Kórózs) Sajnos maga a párt egyre lejjebb süllyed. Nem tudni, hogy a titokban vajon kik játszanak össze a Fidesszel.
justhpeter
Ezek szerint vége az mszp-ben a nagy generációnak. Azért nem tudom elfelejteni, hogy Horn Gyula óta ez a csapat tevékenyen hozzájárult a párt leépüléséhez ha csak a szavazati százalékokat nézzük. Ha azt nézzük, hogy az "elmút 12 évben" hűségesen legalizálták a NER-demokráciát a parlamentben, azt kell mondanom megértem a leépülést. Nincs baloldali párt, nincs szociáldemokrata eszme és nincs szociáldemokrata program, ami csak a kisebbik gond. A komolyabb probléma a nem növekvő támogatói réteg, a rotáció hiánya a vezetés személyi állományában és az értelmiségi szakértői gárda alvó állapota.
Gazella
@KisTehen: cuncika.. Ujhelyi nem ül át sehova. Független baloldali szocialista marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.