Nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam indul hétfőtől október 21-ig, az Európai Védelmi Ügynökség szervezi az egészet, az MH Pápa Bázisrepülőtér lesz a központ.

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

Helikopteres tanfolyam miatt intenzív hanghatásokra kell készülni Veszprém megyében és Somogy egy részén

A Magyar Honvédség egyik Mi-24P típusú harci helikoptere

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 4.0/25fok

A közleményben azt írták, az MH Pápa Bázisrepülőtér másodszor ad otthont az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett oktatótanfolyamnak.

A tanfolyam részeként a különböző típusú magyar és külföldi helikopterek speciális helikopter-harcászati feladatokat hajtanak majd végre alacsony magasságban és lakott területek közelében.

A repülések főként Veszprém megyét és Somogy megye északi részét érintik, kiemelten Pápa, a volt kenyeri repülőtér, és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területét. A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutak felett, alacsony magasságban teljesítik.

"A tanfolyam ideje alatt a nappali órákban helikopterek és harcászati repülőgépek intenzív hanghatása várható. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát" – áll a közleményben.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Biztos a siklóernyősök fáról mentését gyakorolják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.