Sebián-Petrovszki László DK-s parlamenti képviselő szerint hétfőn és kedden kerülnek a parlament elé azok a törvényjavaslatok, amelyekkel a Fidesz azt szeretné mutatni, hogy mennyire elkötelezett a korrupcióellenes harcban, pedig a javaslatok csak azt a célt szolgálják, hogy meginduljanak az uniós pénzek, "amiket el lehet majd lopni".

Látszatintézkedéseknek tartja a Demokratikus Koalíció a Fidesz korrupcióval kapcsolatos törvényjavaslatait, ezért nem fogja megszavazni azokat hétfőn és kedden a parlamentben – közölte Sebián-Petrovszki László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón az MTI híre szerint.

DK: csak látszatintézkedések a Fidesz korrupcióellenes törvényjavaslatai, nem fogják azokat megszavazni

Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció/videórészlet

Az ellenzéki politikus hozzátette, a javaslatcsomag azt a célt szolgálja, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, "amiket el lehet majd lopni".

Sebián-Petrovszki László azt mondta, Orbán Viktor kormányfő el akarja hitetni az Európai Bizottsággal, hogy véget vet az uniós pénzek ellopásának. Közben a jogállam, a független igazságszolgáltatás és a korrupció elleni harc látszatát akarják csak fenntartani, amit a DK nem támogat – jelentette ki.

A DK nem fogja megszavazni a parlamentben a társadalmi részvételről szóló törvénymódosítást, az Integritás Hatóságról szóló törvényjavaslatot, és nem fogja támogatni azt a törvényjavaslatot sem, amely szerint továbbra is fideszes miniszterek és képviselők ülhetnek majd a közpénzből létrehozott alapítványok kuratóriumaiban – közölte a képviselő.

Sebián-Petrovszki László megjegyezte, a valódi változásokat tartalmazó törvényjavaslatokat a DK benyújtotta már az Országgyűlésnek; ha a kormány valódi változást akarna, akkor támogatná az Európai Ügyészséghez csatlakozást, függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, valamint helyreállítaná a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Ne má dekások nem látszat az. Még látszatnak is átlátszó.
justhpeter
Az enciklopédiákban a következőképpen lesz leírva:
... és akkor, a NER 13. évében a DK elkezdett ébredezni a sokéves kóbából...
A magyar tudósok szerint a változás életképtelen és elkésett.
ómió
Na, ugye! Pont efftársilag elfogadhatatlanok az antikorrupciós törvényjavaslatok! Hát, hogy lophatnának így az efftársak kormányra kerülve!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.