Sebián-Petrovszki László DK-s parlamenti képviselő szerint hétfőn és kedden kerülnek a parlament elé azok a törvényjavaslatok, amelyekkel a Fidesz azt szeretné mutatni, hogy mennyire elkötelezett a korrupcióellenes harcban, pedig a javaslatok csak azt a célt szolgálják, hogy meginduljanak az uniós pénzek, "amiket el lehet majd lopni".

Látszatintézkedéseknek tartja a Demokratikus Koalíció a Fidesz korrupcióval kapcsolatos törvényjavaslatait, ezért nem fogja megszavazni azokat hétfőn és kedden a parlamentben – közölte Sebián-Petrovszki László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatón az MTI híre szerint.

DK: csak látszatintézkedések a Fidesz korrupcióellenes törvényjavaslatai, nem fogják azokat megszavazni

Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció/videórészlet

Az ellenzéki politikus hozzátette, a javaslatcsomag azt a célt szolgálja, hogy újra meginduljanak az uniós pénzek, "amiket el lehet majd lopni".

Sebián-Petrovszki László azt mondta, Orbán Viktor kormányfő el akarja hitetni az Európai Bizottsággal, hogy véget vet az uniós pénzek ellopásának. Közben a jogállam, a független igazságszolgáltatás és a korrupció elleni harc látszatát akarják csak fenntartani, amit a DK nem támogat – jelentette ki.

A DK nem fogja megszavazni a parlamentben a társadalmi részvételről szóló törvénymódosítást, az Integritás Hatóságról szóló törvényjavaslatot, és nem fogja támogatni azt a törvényjavaslatot sem, amely szerint továbbra is fideszes miniszterek és képviselők ülhetnek majd a közpénzből létrehozott alapítványok kuratóriumaiban – közölte a képviselő.

Sebián-Petrovszki László megjegyezte, a valódi változásokat tartalmazó törvényjavaslatokat a DK benyújtotta már az Országgyűlésnek; ha a kormány valódi változást akarna, akkor támogatná az Európai Ügyészséghez csatlakozást, függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, valamint helyreállítaná a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Ne má dekások nem látszat az. Még látszatnak is átlátszó.
justhpeter
Az enciklopédiákban a következőképpen lesz leírva:
... és akkor, a NER 13. évében a DK elkezdett ébredezni a sokéves kóbából...
A magyar tudósok szerint a változás életképtelen és elkésett.
KisTehen
csak látszatkormány dobrev sötétkormánya
ómió
Na, ugye! Pont efftársilag elfogadhatatlanok az antikorrupciós törvényjavaslatok! Hát, hogy lophatnának így az efftársak kormányra kerülve!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.