Brutális összeg.

Szombaton a Magyar Közlönyben jelent meg a hír, hogy a magyar állam megvásárolta a Nemzeti Sport kiadói jogait a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában lévő Mediaworks Hungary Zrt.-től, a legnagyobb magyar lapkiadó-vállalattól – írta meg a 444.

A lap azt írta, hogy két egymástól független forrásból is úgy tudják, a kiadó jogaiért 3 milliárd forintot fizetett az állami vállalat.

3 milliárd forintért veszi meg az állam a Nemzeti Sportot Mészáros Lőrinc cégétől

Fotó: Facebook

A Nemzeti Sport főszerkesztője 2016 Orbán Viktor bizalmas Puskás-szakértője, Szöllősi György, akivel rendszeresen néznek közösen meccset a felcsúti Pancho Arénában.

A Nemzeti Sport már a kiadó megalakulása idején a Mediaworks tulajdona lett. A sportlap korábban a svájci Ringier kiadásában jelent meg, az erős politikai nyomás alatt álló versenyhivatal azonban évekig nem engedélyezte a cég fúzióját a német Axel Springerrel, egészen addig, amíg meg nem szabadult néhány termékétől.

Így kényszerítette ki a politika a Nemzeti Sport, a Népszabadság és számos megyei lap eladását is, és jött létre 2013-ban a fideszes osztrák stróman, Heinrich Pecina kezébe utalt Mediaworks kiadóvállalat. Pecina volt az, aki bezáratta 2016-ban a Népszabadságot, majd adta el később a vállalatot egy proxy-n keresztül Mészáros Lőrincnek, hogy 2018-ban végül alapítványi tulajdonba kerüljön.

A most történt eladásról szóló bejelentésére már azt követően került sor, hogy Liszkay Gábor, a Nemzet-csoport egykori vezetője visszatért a médiabirodalom élére, és szeptember 1-vel a KESMA kuratóriumi elnöke lett.

Forrás: 444.hu

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Így kell 3 milliárd közpénzt adni Mészáros Lölö zsebébe. Már nagyon megérett a börtön a cigány gecire és bandájára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Most meg a tükör előtt álltadban szerzett benyomásaidat hazudnád rám, bolsiék gyagyása!? Valamit mindig kénytelen vagy?
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: ma, 07:45 Ne akard már megmondani, hogy én miről mit gondolok. Az az én dolgom.
Amúgy a zeurópai uniót döntésképtelen vízfejnek tartom. Üléseznek, tárgyalgatnak, az idő meg telik-múlik...és megoldódnak a dolgok csak úgy spontán.
...Ja és a pénzköltés. A parlament megvitatja, a kétharmados többség mint egypártrendszer elfogadja. Ezzel nem is lenne semmi baj! Az eredmény hiányzik csak, mert azt zsebreteszik valakik és nem valósul meg a beadványban meghatározott cél. Hadházy Ákos épp elég ilyen ügyet feltárt és bemutatott már!
Milyen szankciókról beszélsz??? IGEN kötelezni kell az illető akármit hogy csak arra költheti amire kiutalták!
Hogy fordulhat elő az, hogy valaki nem arra költi a közpénzt amire kapta hanem zsebrevágja és a maradékot elosztogatja a sleppjének?(gondolom szavazatvásárlás címén) .
Ha az "illető" nem arra használja amire kapta akkor az csaló bűnöző, vissza kell adnia és, nem kerülheti el a felelősségre vonást.
Csizmás Kond
@Istenakinincsen: A fordulat után mondj vagy mutass egy olyan kormányt amely nem a saját zsebére és a haveri körére játszott ...csak akkor nem voltunk ennyire felszerelve mindenféle hírforrással...tehát eleve megbukik az az elmélet hogy jön egy másik és az jobban csinálja.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: Teljesen más rendszer kell. Ezek a kormányok alkalmatlanok egy igazságos rendszer fenntartásához.
Minek ez a sok párt egy egypártrendszerhez? Lassan több a politikus élősködő mint a dolgozó értékteremtő ember.
A koronavírus járvány nagyon precízen rámutatott arra, hogy mi az ami fontos és mi az ami felesleges...Ennek ellenére tűzzel vassal vissza akarunk térni a "régi" kerékvágásba? Vakvágányon jártunk eddig is és ha pandémia nem volt elég mint figyelmeztető jel akkor itt a többi: Háború, energia, migráció, túlnépesedés, globális felmelegedés...stb
Csizmás Kond
@Istenakinincsen: ...lehet bármilyen ugyanez lesz.
Istenakinincsen
@Csizmás Kond: Konkluzió? Szerintem: Exponenciális a túlnépesedés, az élhető földrészek fogyóban, elosztási problémák...stb. Az emberek nem sokat változtak évezredek óta, urak és rabszolgák, gazdag-szegény...
"Ember embernek farkasa ".
Az idő telik-múlik és az állítólag civilizált okos eszközökkel felszerelt emberiség ugyanott tart mint évezredekkel ezelőtt!
A harmadik világháború küszöbén, ami sajnos már elkezdődött még mindig nem tanultunk a múltból? Miért???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.