.„Még a hidegháborúban sem volt ennyire súlyos a helyzet, mint most” – vázolta az orosz offenzíva nyomán kialakult állapotot. Még akkor is, ha Sztálin és utódai egy feltételezett erőfölény birtokában képesek lettek volna megindulni Európa irányába. „Az utódokban volt annyi józanság, hogy felmérték és megértették ennek globális és katasztrofális következményeit.”Arra a felvetésre, hogy van-e történelmi háttere a magyar kormány viselkedésének ebben a helyzetben, Jeszenszky a II. világháborús időszakot, a nácik oldalán eltöltött éveket említette. „Bár erre bizonyos történelmi magyarázat még adható, mivel „’41-ben még tényleg reálpolitikai megfontolásból úgy tűnhetett, hogy mivel Európa nagy része Hitler uralma alatt van, Anglia egyedül maradt, feltételezhető volt, hogy Hitleré lesz egész Európa.”Most viszont senki sem gondolhatja – Orbán a legkevésbé –, hogy a győztes mellé állna Európával szemben. „Magyarország számára az is tragédia lenne, ha Oroszország kerekedne felül.”Ez már nem...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Jeszenszky géza menjen a büdös búbánatos picsába! 1. más kort élünk 2. az orosz nép egysége a világ béke meghatározója (ha tetszik -ha nem) 3. az imperializmus és a burzsoá világrend visszatértének a legbiztosabb megakadályozója! 4. a nemzetek polgárainak kirablását meg aka- dályozo demokratikus világrend biztosítéka >>> MA AZ OROSZ HATALOM ERŐS VOLTA!
Ezt Putyin a saját népén keresztül felmérte és nagyon is tisztában van vele >> a hozzá való csatlakozása a nemzeteknek önös érdekük! > hangsúlyozom nem csupán a személyéhez hanem ahhoz a hatalmas gazdasági háttérhez amely a nemzetek mindenkori biztonságát szolgálja!
Látni és tudni kell, hogy más a kizsákmányolásra, a gyarmatosításra, az abszolút diktátumra való törekvés, és nagyon más a polgárok életkörülményeinek jobbítása irányába ható demokratikus nemzeti akaratok - akár közös - érvényesítése!
Ezt a Jeszenszkynek is tudnia kell!
Csizmás Kond
@Horizont: ...a kettő ugyanaz csak más más irányból...
namihami
@Csizmás Kond: Nagyon más, ahogy az ""úriemberség"" (@Horizont: ???) jelző is számomra mást jelent! Biztos az én hibám, de én ezeket az irányokat ugyan ismerem, de az általatok használt jelzőt nagyon messzire érzem.
Csizmás Kond
@namihami: más, de az még nem jelenti azt hogy mindenki ugyanúgy látja. Tanult és okos ember viszont attól még nem biztos hogy minden úgy működik vagy kéne működjön ahogy ő elképzeli...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.