Országszerte szirénapróba lesz október 3-án, hétfőn – tájékoztat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap este a Facebook-oldalán.

Bejegyzésükben azt írják, hétfő délelőtt 11 órától a lakossági riasztórendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett „morgatópróbája” lesz. Abban az időpontban az ország több száz pontján megszólalnak a szirénák. Korábban pontokba szedve közölték a 2022. évben végrehajtandó próbáik további időpontját is. Ezek a következők:

2022. november 7., 11.00 – csökkentett üzemű próba (morgatópróba);

2022. december 5., 11.00 – csökkentett üzemű próba (morgatópróba).

A katasztrófavédelem honlapján található tájékoztatóból kiderül, a szirénapróbára azért van szükség, hogy ha veszélyes ipari üzemben esetlegesen bekövetkező meghibásodás/baleset történik, amely miatt veszélyes vegyi anyag (gáz) kerül a levegőbe, akkor annak koncentrációját a telepített mérőszondák (monitoring végpontok) mérjék és ezzel párhuzamosan jelezzék az értéket a katasztrófavédelem ügyeletén is.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ez most már zavaró ! Molesztálásnak kell tekintenünk ! Hetente előadják a nagyhalált, készülünk a légitámadáskra, ezért aztán nincs rendes árszabályozás, üzemanyag-ellátás, miegymás. Halódik az oktatás, az egészségügy ...de mercedesekkel kísérgetik a tüntetőket és morogtatják a mihaszna szirénáikat, amik egyébként vadiújak. Nem szégyenli magát ez a mocskos banda, legalább egy kicsit ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.