Felhőátvonulások is lesznek majd hétfőn, északkeleten pedig záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, az északkeleti tájakon időszakosan össze is állhatnak a gomolyfelhők.

Napos, de szeles idővel indul a hét, 20 fok is lehet néhol

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Napközben sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az Észak-Dunántúlon, Duna-Tisza közén, illetve a hegyvidéki tájakon a legerősebb lökések 55-70 km/h között várhatók, majd este veszít erejéből a szél. A Kisalföldön és a Dunántúli-középhegység térségében esetleg 70 km/h feletti lökés is előfordul. Délután északkeleten (leginkább Szabolcsban, esetleg Hajdú-Bihar keleti részén) a záporok mellett egy-egy zivatar kialakulhat. Utóbbi miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő estére a nappal képződött gomolyfelhők összeesnek, de helyenként maradhatnak felhős tájak. Elsősorban a Dunántúl északi részén alakulhat ki gyenge eső, zápor. Az északnyugati szél jelentősen veszít erejéből, de az ország középső részén még előfordulhatnak élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

Kedden az előrejelzés szerint felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 14, 19 fok valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.