A Nemzeti Nyomozó Iroda "fejvadászai" bukkantak az osztrákok által körözött belga-magyar férfi nyomára Somogyban.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint az NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály célkörözési osztályához futott be egy kérés az osztrák rendőröktől szeptember 29-én, amiben egy általuk körözött férfi elfogásában kérték magyar kollégáik segítségét.

Az osztrákok körözték, a TEK kapta el Babócsán a férfit, akinél több fegyver is volt – videó

Fotó: police.hu/KR NNI

Az osztrák rendőrök azzal az információval rendelkeztek, hogy az általuk keresett férfi Somogy megyében tartózkodhat. 

A KR NNI célkörözési nyomozói (a "fejvadászok") már aznap este vissza is szóltak az oszták kollégáiknak, hogy a 37 éves L. Kristófot elfogták. 

Mindezt a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének segítségével vitték végbe, uganis az osztrák rendőrök azt is elárulták, hogy a körözött személy több lőfegyverrel is rendlkezik. A belga-magyar kettős állampolgárt szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt körözték, nemzetközi elfogatóparancs volt kiadva ellene.

A közlemény szerint mikor a rendőrök Babócsán rajtaütöttek a férfin, az nagyon meglepődött, ellenállást viszont nem tanúsított. Megbilincselése után előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe is vették, kiadatásáról később dönt a bíróság.

Forrás: police.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.