Az író, újságíró halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Kórház ablakából zuhant ki Benedek István Gábor újságíró – Nyomoz a rendőrség

Benedek István Gábor (BIG, ahogy becézték) író, újságíró egy hónappal 85. születésnapja előtt szeptember 23-án egy budapesti kórház ablakából zuhant ki – írja a Blikk. A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy egy zuglói kórház ablakából esett ki.

A mentők egy VIII. kerületi kórházba szállították, ahol pár nappal később elhunyt. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülmé­nyeit, az esettel összefüggésben idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Benedek István Gábor Gyulán született 1937. október 29-én. 1944-ben Bergen-Belsenbe deportálták. Hazatérése után Kecskeméten érettségizett, ’56-ban a kecskeméti tanyavilágban lett tanító. 

1983–1989 között a Népszabadság rovatvezető-helyettese, 1989–1990 között a Magyarország főszerkesztő-helyettese volt. 1990–1993 között a Tőzsde Kurír, 1993–1999 között a Bank és Tőzsde főszerkesztőjeként dolgozott. 1997-ben nyugdíjba vonult. 1998 óta a Remény főszerkesztője. 1999 óta a Közgazdász szerkesztőbizottsági tagja. 2000 óta a Füst Milán Szellemi Páholy alapító elnöke. Benedek István Gábor Rózsa Ferenc-díjas és Aranytollas újságíró volt, de iróként is jelentőset alkotott. Könyveit több nyelvre is lefordították.

A Blikknek barátja, Breuer Péter, a Heti Tv és a BreuerPress tulajdonosa azt mondta, nem ismert még egy olyan kedves, szellemes, művelt, a magyar nyelvet fantasztikusan ismerő és használó, jólelkű embert, mint BIG.

Forrás: 24.hu, Blikk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Mint Kézdy György...
Egy ablakon nem esünk ki véletlenül!
Baker
Mint Kézdy György...
Egy ablakon nem esünk ki véletlenül!
namihami
Kicsit (nagyon) moszkvai a forgatókönyv alaphangja!
Lepényleső
...rendőeség,- amely a vigyázt veri ha jő a bűnöző,s a polgárt ha ez ellen tüntet ő? Netán a honi,divatosan a nemzeti?
vacsi
Újabban feltűnően sokan esnek ki kórházak ablakából... Vagy csak én látom így,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.