Az író, újságíró halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Kórház ablakából zuhant ki Benedek István Gábor újságíró – Nyomoz a rendőrség

Benedek István Gábor (BIG, ahogy becézték) író, újságíró egy hónappal 85. születésnapja előtt szeptember 23-án egy budapesti kórház ablakából zuhant ki – írja a Blikk. A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy egy zuglói kórház ablakából esett ki.

A mentők egy VIII. kerületi kórházba szállították, ahol pár nappal később elhunyt. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülmé­nyeit, az esettel összefüggésben idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Benedek István Gábor Gyulán született 1937. október 29-én. 1944-ben Bergen-Belsenbe deportálták. Hazatérése után Kecskeméten érettségizett, ’56-ban a kecskeméti tanyavilágban lett tanító. 

1983–1989 között a Népszabadság rovatvezető-helyettese, 1989–1990 között a Magyarország főszerkesztő-helyettese volt. 1990–1993 között a Tőzsde Kurír, 1993–1999 között a Bank és Tőzsde főszerkesztőjeként dolgozott. 1997-ben nyugdíjba vonult. 1998 óta a Remény főszerkesztője. 1999 óta a Közgazdász szerkesztőbizottsági tagja. 2000 óta a Füst Milán Szellemi Páholy alapító elnöke. Benedek István Gábor Rózsa Ferenc-díjas és Aranytollas újságíró volt, de iróként is jelentőset alkotott. Könyveit több nyelvre is lefordították.

A Blikknek barátja, Breuer Péter, a Heti Tv és a BreuerPress tulajdonosa azt mondta, nem ismert még egy olyan kedves, szellemes, művelt, a magyar nyelvet fantasztikusan ismerő és használó, jólelkű embert, mint BIG.

Forrás: 24.hu, Blikk

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Mint Kézdy György...
Egy ablakon nem esünk ki véletlenül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Baker
Mint Kézdy György...
Egy ablakon nem esünk ki véletlenül!
namihami
Kicsit (nagyon) moszkvai a forgatókönyv alaphangja!
Lepényleső
...rendőeség,- amely a vigyázt veri ha jő a bűnöző,s a polgárt ha ez ellen tüntet ő? Netán a honi,divatosan a nemzeti?
vacsi
Újabban feltűnően sokan esnek ki kórházak ablakából... Vagy csak én látom így,
Shikari
Kidobták a nácikok a holotúlélőt! :-))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.