Az orosz információs térben bekövetkezett drámai változások a Lyman körüli és a Harkivi területen elszenvedett orosz vereséget követően, valamint az orosz részleges mozgósítás kudarcai közepette érdekes képet festenek.

Háborút vesztett Putyin, a saját emberei szúrták hátba – Változás előtt az orosz propaganda

Miközben az ukrán erők további előnyöket értek el a Donyecki területen található Lyman körül, és áttörték az orosz védelmi állásokat az északkeleti Herszon területen, a Kreml által támogatott média és az orosz bloggerek gyászolják a limani veszteséget, miközben egyidejűleg bírálják a részleges mozgósítás bürokratikus hibáit.

A Kreml október 1-jén sugárzott, erősen szerkesztett televíziós műsorainak egyes vendégei még azt is bírálták, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök négy ukrajnai terület annektálása mellett döntött, mielőtt biztosította volna közigazgatási határaikat vagy akár a frontvonalat, és kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Oroszország képes lesz-e valaha is megszállni ezen területek egészét.

A Kreml propagandistái már nem rejtik véka alá csalódottságukat a részleges mozgósítás lebonyolítása miatt, gyakran beszélnek egyes férfiak illegális mozgósításáról, és olyan problémákat említenek, mint az alkoholizmus az újonnan mozgósított erők körében.

Egyesek élő televíziós adásban megszólalva aggodalmuknak adtak hangot, hogy a mozgósítás nem fogja megteremteni a harctéri kezdeményezés visszaszerzéséhez szükséges erőt, tekintettel az orosz tartalékosok gyenge minőségére.

Putyin korábban nem cenzúrázta a nacionalista bloggereket, Kadirovot, a haditudósítókat és a korábbi megbízott tisztviselőket, valószínűleg azért, mert olyan hangokat látott bennük, amelyek az általa preferált politikát szorgalmazzák, és amelyekben az őt támogatni hajlandó oroszok nagyobb valószínűséggel bíznak.

Talán a parancsnoki láncból kapottnál sokkal kendőzetlenebb képet a frontvonalakon zajló eseményekről, ami az egyik oka lehet annak, hogy június közepén találkozott a milíciabloggerekkel.

Az ő közönségük körében valószínűleg pontosabb forrásnak számítanak, mint az orosz védelmi minisztérium, mivel beszámolnak a kudarcokról és hibákról, miközben háborúpárti és hazafias nézeteket képviselnek. 

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Gazella: Ongyilkossag a kinaiaktol hitelt felvenni. Ugy fogunk jarni mint Sri Lanka. 99 evre a Kinaiake lesz az orszag.
Ha ezt meglepi otban az tobb mint hazaarulas, mar szavak sincsenek ra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@jesz: ...es ne igyanak sehol teat, ne üljenek ki egy nyilvanos helyen padra, ne menjenek haza, ne menjenek az utcara setalni teherauto takarasaban, stb... Mindez csak akkor lesz majd ujra veszelytelen, ha Putyin bebalzsamoztak...
Emmersson71
@jesz: Neked bejön VV Putyin "probléma kezelése", amint látom...
vitriol
@icegygenabro: Biztos, hogy nem olvassa, mert akkor már rég megütötte volna a guta!
Dr. Proktor
@Yoda69: A montenegrói példa is elképesztő! nem tudják törleaszteni, így Kína állami tulajdonokat foglalhat el...
Yoda69
@Dr. Proktor: Pontosan. De szamos Afrikai bananallamban is ezt csinalta Kina, ott foleg nyersanyag lelohelyeket zsakolt be.
Ugyanezt fogja tenni nalunk is, ha orbanek toluk vesznek fel ezer milliardos hitelt, mert ha most nincs penz, ket ev mulva se lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.