Úgy tűnik, nem nyugodhatunk meg. 

Szakértők mondják: aggasztó a forint helyzetePixabay

Ismét a történelmi mélypontokhoz közeli szinteken állt hétfőn piacnyitás után a forint. Az euró ára 421, a dolláré 430 fölött volt reggel, a svájci frankot 437 fölött jegyezték – írja a napi.hu. A lap arra is kitér, hogy a szakértők szerint ez a helyzet igencsak aggasztó.

Egyre messzebb került a megnyugtató szinttől a forint árfolyama a devizapiacon. Az euró-forint árfolyama továbbra is a múlt hét csütörtökön beállított történelmi maximum közelében van, mely 423,67 forintnál jelent ellenállást. Ezt követően 427,4 forintnál adódna ellenállás. A nagyobb forinterősödéshez első körben 417 forint alá kéne visszatalálnia a kurzusnak

– közölte az Equilor. Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzőjének véleménye alapján pedig azt is láthatjuk, hogy nem lesz egyszerű elérni a javulást.

A régiós devizákhoz – cseh korona, lengyel zloty, román lej – képest a forint rosszabbul teljesített az idén, ez több tényezővel és a bizalmatlansággal magyarázható. A stabilabb árfolyamhoz és az erősödéshez rövid távon az uniós pénzekről szóló megegyezésre, hosszabb távon az egyensúlyi mutató fenntartható javulására lenne szükség.

Forrás: napi.hu
Fotó: Pixabay

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Galway
@namihami: A Holdról is látszik, hogy mondott volna ilyet? Nem látszik! Kinek mit intézett a kormánya...
ómió
Hát, ahol sztahanovista szinten hekkelik...!
mackoka46
Ez még semmi se, ahhoz, mikor kiderül, hogy a király meztelen.
namihami
@Galway: 11.53: Miért kéne ezt látni a Holdról? Bőven elegendő, ha a következményei a boltokban és minden egyéb helyen a ZSEBÜNKön hagynak látható nyomot. És az jobban is fáj!
Galway
@namihami: Csak két Orbán-idézettel (-idétlenséggel) próbáltam megvilágítani...
Amúgy most, hogy a forint megint történelmi mélységekben, nyilván, hogy annak a baromnak sikerült előrántania a migráncsokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.