A külkereskedelmi egyenleg is aggasztó képet mutat.

Itt az újabb példa arra, hogyan bukik meg az Orbán-kormány politikájaOrbán Viktor/Facebook

A kivitel volumene 1,3 százalékkal kisebb, ezzel szemben a behozatalé 1,5 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál – mutat rá a KSH részletes adataira a privátbankar.hu. A passzívum 1,3 milliárd euró volt, az egyenleg 1,1 milliárd euróval romlott az egy évvel korábbihoz képest – ez az első becslésben közöltnél 148 millió euróval kedvezőtlenebb. Júniushoz viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 0,1 százalékkal csökkent, az importé viszont 1,2 százalékkal nőtt.

A kivitel értéke 10,8 milliárd euró (4344 milliárd forint), a behozatalé 12,1 milliárd euró (4860 milliárd forint) volt. Az egy évvel korábbihoz képest júliusban euróban kifejezve az export értéke 13, az importé 24 százalékkal nőtt. Naptárhatással kiigazítva a kivitel volumene 2,4, a behozatalé 4,7 százalékkal bővült.

A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 29, a behozatalban 38 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 6,5 százalékkal romlott.

A forint árfolyama az euróhoz mérten 13, a dollárral szemben 31 százalékkal gyengült.

Az EU27 tagállamaiba irányuló kivitel volumene 0,3 százalékkal kisebb, az onnan érkező behozatalé 3,1 százalékkal nagyobb lett. A termék-külkereskedelmi mérleg 701 millió euróval romlott, 273 millió eurós hiány keletkezett. Az export 77, az import 71 százalékát bonyolítottuk le ebben a viszonylatban.

Az EU27-en kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a kivitel volumene 4,6, a behozatalé 2 százalékkal csökkent.A termék-külkereskedelmi egyenleg ebben a viszonylatban 422 millió euróval romlott, 1 milliárd eurós passzívumot mutatott.

Forrás: privatbankar.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
@NKF: Te vagy az igazi hülye meg a sok agyhalott suttyó akik erre a fideSS-maffiára szavaztak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@NKF: Te vagy az igazi hülye meg a sok agyhalott suttyó akik erre a fideSS-maffiára szavaztak.
Aki Én
@NKF: Te nagyon buta ember vagy.
Miért gondolod, hogy aki nem agyhalott fideszes, az balos?
Eleve mi a fasztól jobbos egy komcsikkal teli fidesz?
Hogy miért nyer?
Zsarolás, megtévesztés, megfélemlítés, korlátlan közpénz, korlátlan agymosó média, ismert számtalan csalás, sok buta ember.
De még így sem tud valós többséget maga mellett. A rájuk szavazók fele meg azt sem tudná megmondani, ki a miniszterelnök.
Nagyjából ennyi.
Dr. Proktor
@NKF: Az a kétharmad csak virtuális, felturbózott kétharmad...
Yoda69
Semmi gond, majd rafogjak sorosra, Gyurcsányra meg prusszelre.
verőce21
A Majdan azért sikerült az ukránoknál, mert ott voltak a nácik, akik beálltak Szaros és a globalisták mellé a hatalomért cserébe.

Nálunk ez nem történt meg, és nem is fog soha megtörténni, mert a szélsőjobbunk gyűlöli az eut és a globalistákat is...!
lásd jobbik bukása
Sámannus
@verőce21: A .szaros zsiványok menekülnek mint a patkányok a büntetés elől. Az a bizonyos sánta kutya esete forog fenn aki a hazudozó fityfaszt lekörözi bizony. Köztük-e vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.