Szükség van a pedagógusok béremelésére, azonban a tanárok és az oktatás helyzetét hosszú távú stratégiai kérdésként kell kezelni – mondta az Országgyűlés elnöke a HírTv Napi aktuális című hétfő esti műsorában.

Kövér: a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket
Fotó: HírTV

Kövér László a pedagógusok helyzetéről azt mondta, béremelésre szükség van, jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos.

Hozzátette: mivel a gyermekeink jövője múlik az oktatási rendszeren, hosszú távú stratégiai kérdésként kell szem előtt tartani, hogyan lehet az iskolarendszert és a pedagógusbéreket is olyan állapotba hozni, hogy ne legyen ok az aggodalomra.

Más kérdés – tette hozzá –, hogy

a bérezés az oktatás színvonalával rövid távon nem függ össze, hiszen a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket.

Felidézte: 2010 után a pedagógusok voltak az első, akikre az akkori ciklusban a Fidesz-KDNP-kormány gondolt. Közben egyfajta bérverseny alakult ki mind a piaci szereplők, mind a különböző állami szektorok között, és így relatíve a pedagógusok bérezése lemaradt az többi ágazathoz képest. "Ezt (a lemaradást) senki nem vitatja" – jelentette ki, a vita abban van, hogyan és milyen ütemben, feltételek mellett tud a kormány mindenki számára megnyugtató módon változtatni.

Úgy vélte, ezen a helyzeten semmilyen sztrájk nem fog tudni segíteni és nem lehet a meglévő jogszabályokat félretenni, egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót indítani a gyerekeink rovására.

Kövér László szerint rövid távú megoldást senki sem várhat a kérdésben, rövid távon – amennyire a kormány lehetőségeiből adódik –, "tűzoltó jelleggel" orvosolják azokat az anomáliákat, amik ilyen mértékű bérlemaradásból fakadnak.

Hosszú távon azonban olyan megoldást kell találni, amiben az aktuális bérszínvonal mellett – ki-ki a saját szakmájában – igazságosnak és méltányosnak tartsa a keresetét.

A Dobrev Klára által felállított árnyékkormányról Kövér László azt mondta: Gyurcsány Ferenc felesége már nem tud újat mondani a kormánypártoknak és az árnyékkormánnyal azt üzente az ellenzék többi pártjának, hogy vége a velük való együttműködésnek.

A házelnök úgy vélte, Gyurcsány Ferenc olyan "bűnökkel a háta mögött, amit elkövetett", soha nem fogja megkapni még egyszer a lehetőséget, hogy kormányozzon.

Az európai uniós szankciós politikáról szólva Kövér László azt mondta, a jelenlegi európai vezető elitnek kell újra "Európa-pártinak" lennie. "Mi nem oroszpártiak vagy oroszbarátok vagyunk, mi magyarpártiak vagyunk és magyarok, tehát a saját nemzetünk érdekeit tartjuk szem előtt" – jelentette ki a házelnök.

Aggasztó és komoly kérdéseket vet fel szerinte, hogy az európai elit miért hagyja figyelmen kívül Európa legelemibb érdekeit, miért teszi tönkre Európát. Ameddig erre nem kapunk választ, addig nem várunk Brüsszelben változást a rólunk kialakított véleményben

- vélte.

A politikus hangot adott annak a véleményének is, hogy a magyar kormány most nemcsak a magyarok, hanem Európa érdekeit is képviseli.

Kövér László szerint az a politikai vezetés, amelyik nem veszi számításba a vele szemben álló ellenfél, ellenség potenciálját, reakcióját saját magára nézve, az vagy alkalmatlan, vagy elárulja a saját választóit.

Az, hogy a szabadságnak mi az ára, azt nem Franciaország, hanem Magyarország vagy Lengyelország tudja megmondani – mondta Kövér László, hozzátéve, amiről a francia köztársasági elnök beszél, az nem a szabadság, hanem a rabság ára.

"Ahova most megyünk Európában, az egy új alávetettség, új szolgaság. Az egész földrészt fogják alávetni idegen érdekeknek"

- vélekedett a házelnök.

Mint mondta, sokakkal együtt azon a véleményen van, hogy ez nem egy orosz-ukrán háború, hanem egy olyan orosz-amerikai háború, amely bevezetője annak a konfliktusnak, ami – ha nem vigyázunk – bekövetkezik, ami majd Kína és az Egyesült Államok által vezetett Nyugat között fog kirobbanni.

Ez most arról szól, hogyan lehet Oroszország és Európa közé egy gazdasági és politikai vasfüggönyt húzni, hogy véletlenül se jusson eszébe senkinek egy békés, kiegyensúlyozott, egymás érdekeit kölcsönösen tisztelő gazdasági térségről álmodni

- mondta Kövér László.

A rendeleti kormányzás kapcsán Kövér László azt mondta, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének erre vonatkozó javaslata az eddigiekhez képest korlátot állít a kormányzat elé, hiszen eddig, ha az Országgyűlés felhatalmazást adott a kormánynak, akkor azt külön vissza kellett vonnia.

A változás annyi lesz, hogy 180 nap után ez a felhatalmazás automatikusan lejár. Itt nem egy ellenzéki vagy parlamenti jogszűkítésről van szó, ez a végrehajtó hatalom lehetőségeit korlátozza. Az Országgyűlés az ellenőrzési lehetőségeit és jogait továbbra is gyakorolnia tudja – tette hozzá Kövér László.

Forrás: MTI

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tisztességes házmester a lépcsőház MINDKÉT oldalán söpörne, ha ott (szerinte) szemetet lát. Ez, a mienk, csupán egyoldalon szokott ""takarítani""!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Tisztességes komcsi meg nem házelnök fityma bőrbe bújva.
Lacika nagypapi emléke , hogy van a fejedben ? Kicsit kuszán mint a Kádár éra?
117
Kövér László, a búsmagyar, a bús buta kommunista-liberális-kersztény-fasiszta magyar paraszt.
117
@KisTehen: Erre varrjál gombot - moszkovita csinovnyik!
surdilloFUJT
Azért nemkapnaka tanárok tisztességes bért,mert ezek a tisztességtelen pondrók a kormányban és a parlamentben ellopták a béremelésüket,MAGUKNAK OSZTOTTÁK KI A 100-ezreket!!!
karma1
A focigannyal a hattereben mindent tarhalassal, ingyen akar megkapni ez az elmebeteg! Folyton a hivatastudatra apellal - szerinte a tanaroknak mero szivjosagbol kene dolgozniuk,- de persze a sintersanya utmutatasai es idiota torvenyei alapjan! - es ugyanez az olajszoke maffiozo varna el az orvosoktol, apoloktol, hogy csak azert menjenek dolgozni, mig ki nem log a beluk, mert egyszer letettek a hippokrateszi eskut!
Hat te bugris paraszt, akkor te miert nem mero szivjosagbol allsz a posztodon, hiszen a jogi vegzettsegedet ingyen kene hasznalnod a 10 millio magyar erdekeben? He? Miert nem csinaldo ingyer? Miert veszel fel havonta tobbmillas fizetest azert, hogy aztan a Parlament ellenzeki kepviseloit szenne buntesd?
Remelem, pillanatok alatt lealdoz mar a napotok!
Bogatir
@KisTehen: Szerintem búsképű kövér lovagot sem érdekli a pénz, csak sok legyen. De ezt mindenki tudja róla. Mocskos alak.
Bogatir
Puzsér évekkel ezelőtt megmondta hogy prostituált. Csak hozzáteszem, a kevésbé eszes fajtából való.
117
Búsbuta kommunista szalonnából így lett búsbuta fasiszta keresztény náci.

Ilyen búsbutakommunista-liberális-fasiszta-keresztény-náci arcot még nem láttam, pedig sok nyarat megéltem!
117
A havi hárommilliót kereső búsbuta konkvisztártor szerint nem számít a pénz.

Orbánék a világ (Európa) pénzét ellopták!

Ennek lesznek következményei...
namihami
Tisztességes házmester a lépcsőház MINDKÉT oldalán söpörne, ha ott (szerinte) szemetet lát. Ez, a mienk, csupán egyoldalon szokott ""takarítani""!
Dr. Proktor
Tisztességes politikusok nem emelik 600 000,- forinttal a saját fizetésüket amíg nem tudják emelni a tanárok és az egészségügyi dolgozók fizetését!
Kövér így tisztességtelenségből mutat példát...
Gazella
Idegen érdekek.. himringyó harcsabajszú patkány.. még nem találkoztál hóhérrel...
Ti oktatásotok a Lucifer katlan legalja bugyrából jön a felszinre.
Nem csak a pedagogusoké hanem minden ágazat bére a b÷ka segge alatt van. Kivétel az audisok (nem a bedolgozóké)... meg egy pár autóiparé.
nezelodo
Érdekes, hogy a saját fizetésüket nem kezelték "hosszú távú stratégiai kérdésként", hanem amikor eszükbe jutott, mert elöntötte őket a beteges kapzsiság, válság ide vagy oda, azonnal nagyságrendekkel megemelték.
vacsi
És a tisztességes politikusok, mitől teszik függővé?... Ha a tanárt a munkájáért nem fizetik meg, rá van szorulva túlórára, mellékállásra, akkor nem tud tisztességesen felkészülni az órájára - nem tudja szélesíteni a tudását, nem tudja a legújabb tudományos eredményeket az oktatásában alkalmazni - tehát NEM TUDHAT TANÍTANI! Ha a gyerekeket elviszi kirándulni, nem tud teljes figyelemmel vigyázni rájuk, mert az esze nem ott jár, hanem azon, hogy a csekkjeit miből fizesse ki...
Apfelbaum
A tisztességes politikus nem hazudik,nem lop,az emberek érdekeit szolgálja azaz nem fideszes
Jah és a bdskrvnydt kövér laca bolsevik
balos
@vacsi: Szerinted ezek a felkapaszkodott "hóhérok" a taposáson kívül még mihez értenek?A lopás a politikusnál be van kódolva,de van akinek ez mániásan jelentkezik!Lásd a most regnáló tömeggyilkosaink!
balos
Azon meg külön beröhögtem,hogy ez a tetű tisztességről beszél!Azt sem tudja,hogy melyik boltban mérik,de az ellenkezőjét "két kanállal zabálja"!
Törölt Nick
Érdekes mikor ilyen erkölcsi nulla bűnözők, akik közpénzből gennyesre lopták magukat, ezek akarják megmondani, becsületes embereknek, hogy mi a tisztesség.
Sziszifusz
"...nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket ", de baz...meg a fizetésükből élnek !
Eladott Ország
"Jó szándékú segítő, barát"...és akkor majd partner lesz. Jó szándékukban, segítőkészségükben az évek alatt igen erős kétség alakult ki, barátot szerencsére még nem sorsolnak az embernek, hanem választhat. Így aztán pufikám.Nagy gáz van ott, a csapzott, őszülő rőzse mögött. Ti nagyon messze vagytok a jó szándékú segítőtől, és a baráttól is. A nép legnagyobb ellensége a kormány, ő hozza az ellehetetlenítő intézkedéseket a számunkra, segítség helyett. A másik mondás szerint: Akinek barátja van, nincs szüksége ellenségre. Nem hiszem, hogy a ti partnerségetekre sokan vágynának. Az ilyen segítőktől és barátoktól mentsen meg az Isten !
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/309271272_547935117134685_6505459326728601714_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zT_LP-n7g6MAX_4KC5f&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-rSHoBwAq7YFkwC_jf8y7hsTk65HQ0w6XLrB5HmrzbJQ&oe=63400F9D
Eladott Ország
Kövér bukta: Miből van medencés luxusvillája az erkölcscsősz házelnöknek Erdélyben? A tisztességéből vette ez a
kioktató, barom, szarházi?!
ezalenyeg.hu/kozugy/kover-bukta-mibol-van-medences-luxusvillaja-az-erkolcscsosz-hazelnoknek-erdelyben-122543
dr. prédikátor
PÁPAI KÖTELES KANÁSZ!!!4 TE MOCSKOS INGYENÉLŐ FÉREG !!! TE NE UGASS A TISZTESSÉGRŐL!!!NÁLAD MOCSKOSABB BECSTELENEBB HAZUG PATKÁNY KEVÉS VAN A PARLAMENTBE!!!KIVÉVE A GAZDÁD O1G!!! EBBEN AZ ORSZÁGBAN TE JELENÍTED MEG A GYŰLÖLET KÉPÉT!!!
icegygenabro
Hogy ennek a büdöskomcsi ivadéknak a szülésekor miért nem szakadt az anyjába a feje, nem is értem...
nezelodo
Vajon melyik pedagógus kapott kastélyt és egyebet egy neves magyar vállalat töredékáron való eladásáért? Szóval szerényebben kellene méricskélni a fizetés, a munka és a tisztesség viszonylatában az alattvalókat illetően. Ahogy pedig látszik, a vezetőink kiemelkedően magas fizetése nem volt elég ahhoz, hogy jól vezessék az országot, ne lopják el a javainkat, és ne vigyenek csődbe bennünket.
kereső
www.youtube.com/watch?v=iB9DGwYJofw

Micsoda aljasság, és erkölcs nélküli perverzió- papolni a "tisztességről" annak, aki hirből sem ismeri a tisztességet. Micsoda görénység a fideSS főideológusától tisztességről szónokolni- a kirúgott, megalázott, és elhallgatattni kivánt pedagógusoknak-és az egész társadalomnak annak szájából, aki "úgy él, mint marci hevesen",a több milliós havi fizetéséből, holott teljesitménye alapján egy petákot sem érdemelne. És ez igaz az országgyúlés valamennyi tagjára. Mert nem az ország érdekében dolgoznak, hanem orbán érdekében- igen, az "ellenzéki" képviselők is. Egy diktatórikuus rendszerben az ellenzék helye nem a parlamentben van, hanem vagy az utcán, vagy illegalitásban. Mert, ha a parlamentben van, akkor már együtt működik a NER-rel, és nem elég a nem szavazat- hanem , ha már tisztességről esik szó- negligálni kell ezt az aljas perverzitást. Az ellenzékiség ma Magyarországon itt kezdődne.
Amikor a magyar parlament elnöke megalázza mindazokat, akik az ország jövőjéért kivánnak becsülettel, tisztességgel, hivatástudattal dolgozni- akkor ott nincs helye mindazoknak, akik a megalázottakkkal éreznek együtt.
Málna
@karma1: Hát nem sokat értettél meg abból, amit mondott...Szó sem volt arról, hogy a pedagógusoknak szívjóságból kellene dolgoznia. Csak annyit mondott, hogy a mukájuk MINŐSÉGE nem függhet a kapott juttatástól.
levarosbukta
Tisztán látszik, hogy a kis Kövér Lacikának a tanárai sem voltak túlfizetve. Hülye is maradt szegényke!
levarosbukta
@KisTehen: Nálad ez a szint? A Köllő Babett?
Aki Én
@Málna: Ez így leegyszerűsítve mindenkire igaz. Vagyis egy ócska, demagóg faszság a magafajta értetlennek.
Egyébként meg butaság is azt hinni, hogy a bér nem inspirál.
Akkor talán nem kellett volna megemelni a saját fizetésüket sem.
Focisták dettó, hogy aktuális és felháborító eseteket említsek.
magyar1
A tisztességes politikusok sem 4 milliót keresnek havonta.
117
@Málna:, az ember, aki túl keveset tudott és azt is rosszul. Ezért az ember @Málna: nem érti, hogy miért nem értik meg.

@Málna:, az ember tragédiája (tragikomikuma)

www.youtube.com/watch?v=RewtleVh2kI
VASTAGBŐR
A tisztesség pont erről az emberről lett megalkotva ...
Dr. Proktor
@Shikari: Bocs hogy kijavítalak, de hivatás!
fergeteg
Ezek nem tanárok. Polgári engedetlenség =börtön.
Aki Én
Mindeközben a komcsi hazaáruló bére:

2022.
,,Kövér László házelnök pedig 254 ezer forintos fizetésemelést kap, ezzel bruttó 3,6 millió forint már a havi illetménye."
Havanagi
Ez a szarjankó mer tisztességről beszélni?!
sunoge
Régebben az ember tudott az aljasságaikra, vérlázító beszólásaikra reagálni, mára ez lehetetlenné vált. Olyan erkülcsi mélységekben jár a fajtájuk, hogy nincsenek szavak-jelzők, ami kifejezné mit gondolunk róluk. Még nyeregben vannak, de már csúsznak lefelé és szaros lesz a földetérés. Talán egy szó: Hitvány kormány, rongy képviselőkkel. Egyszer nekik is felelni kell a szemét tetteikért, és ők sem élnek örökké.Az utolsó ingen pedig nincs zseb...
ómió
Na, de az "efftársija" közt hol a tisztességes!?
Designer
Pontosan! Ha holnap megemeled a saját fizud, jobban fogsz dolgozni?!
gina
Ez egy mocskos szemét .. fideszes emberi moslék, ilyen emberekkel felmosnám a parlamentet, elvonnám a fizetését ennek az aljas emberi tetünek,, ugye az emberekért van a fidesz és bandája a legutolsó mocskos korrupt és még pofátlan banda,,
gina
@ómió: Mond te elmebeteg vagy?? IGEN az , ez az egy szó amir ismersz idióta "efftárs??? még arra is hülye vagy rendesen leirni te agyhalott proli,, itt alszol te senki , ez az életed itt irogatni???szerencsétlen
Dr. Proktor
@gina: Ne is csodálkozz, fidióta szegény!
nezelodo
@fergeteg: ma 09:17. A fideszeseket sem csukták le sem Prágában, sem a Kossuth-téren való kordonbontáskor, sem a 2006-os Tv székház ostromának felbújtóiként.
A hazánkban előforduló, később hősies forradalomként elfogadott események letörésében pedig részt vettek olyanok is, akik később ünnepelték, és előfordult, hogy pl a gyerekeik abból szereztek előnyt, hogy a szüleiket éppen pl az 56-os forradalom leveréséért tüntették ki szocialista hazáért érdemrenddel, és ők maguk is annak a rendszernek a kedvezményezettjei voltak. Ezért jobban tennék, ha hallgatnának, és nem neveznék magukat közjogi méltóságnak.
Jozefina
A tisztességtelen politikusoknak viszont jól jön a tisztességtelen horror fizetés!!??
ómió
@gina: Tempózz egyet a "közegedben", bolsiék latrinabúvára! Több eszed, ugyan, akkor se lesz, mint a kijáró disznónak, de talán oltja a szaron kívül beléd szorult efftársi görcseidet!
gina
@ómió: Stilus az ember, hát te még állatnak sem vagy jó csak fideszesnek, az magáért is beszél ,,te kis agyi torz nyomorék !!!
gina
Mondja ezt egy tisztességtelen mocskos maffia házmester, hányni kell ettöl, demokrácia ez igen, egy ilyen szemetet türnek az emberek???
Galway
A villanyszámla befizetését is kezelhetik az érintettek "hosszú távú stratégiai kérdésként"?

Hát ennél a mocskos házmesternél is haltak meg rendesebb emberek a bitófán!
csak úgy....
@Shikari: voltál te lófaß de nem tanár, ne hazudozz tibim!
ómió
@gina: Szarkupac efftársnő, merülj alá! Addig se bűzlesz itt külön!
Béla333
Az ilyen mocskos szemét maffiózók osztanak észt és erkölcsi intelmeket, akkor, amikor ők milliós fizetéseket markolnak fel?
Az ő teljesítményük az ország lezüllesztésében és elszegényedésében mérhető.
Mocskos szemét banda!
gina
@ómió: Aki itt büzlik az a halseggü mocskos fidesz bandád . 1 kilóméterröl érezni a rohadt szagotokat veled együtt szemét kis alkesz proli-- ne próbálkozz a 2 alsó iskoláddal itt kötözködni, nem jön be te agyhalott fidesz szekta barom
ómió
@gina: Neked most bránerhiányod van, bolsiék szarkupaca, hogy még mindig itt bűzlesz, vagy csak a bolsi latrina (,amiben tempóznál) hőmérséklete nem elég langyi számodra az alámerüléshez!? Talán, ha nem "bojkottálná fel" az agyhalott fekálbolsi bandád a fűtésérevalójának az árát...!
gina
@ómió: Nagy proli vagy te szerencsétlen irni sem érvelni sem tudsz, a kocsmában ezt beszélik hahahhahaha, ne erölködj, a wc-n tedd ahova való vagy a román cigány elmebetegeddel, de lassan megbuktok hazug szemetek, ennyit értek 000000
ómió
@gina: Inkább merülj alá, bolsiék latrinabúvár szarkupaca! Addig se bűzlesz és "aljamocskolsz" itt senkit külön! Álmodozni meg odalent is megteheted!
gina
@ómió: Buta proli, fáj az igazság??? jobb ha maradsz a kocsmádban hahahahhahahahahahhaha
ómió
@gina: Mi van?! Jobb neked a Böszmeánuszban!? Igazi proli vagy! Azért hazudnád másra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.