Két és fél hónapja várnak a lehetőségre, a NATO-n belül két ország nem szavazott még a csatlakozásról: Törökország és Magyarország.

A hvg.hu cikke szerint a Fidesz-kormány két és fél hónapja, július közepén nyújtotta be az országgyűlésnek azt a két törvényjavaslatot, amely megadta volna Finnországnak és Svédországnak a parlamenti támogatást a NATO-csatlakozáshoz, ám a fideszes többségű országgyűlés ezt még mindig nem vette tárgysorba.

Leszavazta a Fidesz, hogy a parlament támogassa a finnek és svédek NATO-csatlakozását

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

Az MSZP a döntés meggyorsításáért a keddi, október 4-ei ülésnap napirendjére vették volna fel a két javaslatot, ám a változtatást Kövér László házelnök saját hatáskörben elutasította. Ezután az MSZP nyílt szavazást kért a javaslatról, azt viszont már a Fidesz-KDNP-s többség szavazta le, Kövér Lászlóval együtt.

A hvg.hu kitért rá, hogy az MSZP-s társelnök Tóth Bertalan szerint csak két ország nem ratifikálta a svédek és finnek csatlakozását a NATO-hoz, Magyarország és Törökország. 

Tóth a Facebook-oldalán arról írt, hogy 

"Finnország és Svédország NATO-csatlakozása is azt a törekvést erősíti, hogy közösen garantáljuk a polgárok biztonságát. Az MSZP elvárja, hogy ezt erősítse a magyar kormány is. A Fidesz képviselői azonban ma nem engedték ezeknek az indítványoknak a napirendre vételét. (...) A jelenlegi honvédelmi államtitkár, Vargha Tamás és a korábbi, Németh Szilárd is így szavazott. Szégyen!"

Forrás: hvg.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Persze a NATOból való kilépéshez 134 igen szavazat lenne... Nem kellene sokat várni, de még meg lesz ennek a böjtje! Magyarország megint a vesztes oldalra fog állni a mi kárunkra !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Ennek nagyon "vétó" szaga van, csak orbán/szijjártó tandem ezt a NATO-ban nem meri!!! nyiltan felvállalni. Rátolják a felelősséget a fideSS-kdnp frakcióra.Mert a frakció(k) döntöttek úgy, hogy még csak tárgysorozatba sem veszik a ratifikálás kérdését. Aki mindezt nem érti, az NER hülye.( hülye, hülyébb, leghülyébb , NER hülye=fideSS-es)
csak úgy....
magyarországnak ruszkibérenc kormánya van! - ennek hamarosan a magyarok isszák meg a levét.
Csizmás Kond
...ha valamit Magyarország nem szavaz meg az szégyen, viszont a a zunió egyben bármiben Magyarország ellen szavaz a dicsőség...retek libbancs banda...tűzre velük.
Nessy
@kereső: Ostoba, szervilis ruszkibarát droidok! Még a saját halálos ítéletüket is megszavazzák, ha Orbán úgy dönt!
Aki Én
@Csizmás Kond: Ehhez értened kéne, hogy mit szavaznak, meg nem szavaznak meg.
Németh István
@Nessy: @Aki Én: rém hülyék vagytok, de ez most frankón! Aztán ti > @Csizmás Kond: @csak úgy...: @kereső: @rokker33: alapból még a hülyék szintjére se vagytok jegyezhetők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.