Sorfalat álltak a budapesti Szent István Gimnázium kockásingbe öltözött diákjai kedden reggel, amikor a tankerület képviselői megérkeztek az iskolába – mondta a helyszínről a Telex.hu tudósítója.

Az iskola három tanára figyelmeztető levelet kapott a tankerület képviselőitől, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. Az iskolában azóta rendben zajlik tovább a tanítás, a tanárok átvették a figyelmeztető levelet.

Először a 444.hu írta meg, hogy a Szent István Gimnázium diákjai kockás ingbe öltözve csendesen, békésen gyülekeznek az iskola aulájában. A diákok azon aggódnak, hogy három tanáruk a legjobb esetben is írásbeli figyelmeztetésben részesülhet a tiltakozás miatt, amely után akár fel is mondhatna nekik a tankerület, ha folytatnák a tiltakozást.

Sorfalat állnak a Szent István Gimnázium diákjai, három tanár figyelmeztető levelet kapott

Fotó: Pixabay

Hétfőn több iskolában vállaltak szolidaritást a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból kirúgott tanárokkal, a budapesti Szent István Gimnáziumban és a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban a tanárok polgári engedetlenséggel fejezték ki tiltakozásukat a kollégáik menesztése miatt.

A Kölcsey igazgatója Fazekas Csaba a Facebookon posztolt arról, hogy szerinte a Belső-Pesti Tankerületi Központ súlyosan megsértette a diákjaik tanuláshoz való jogát azzal, hogy azonnali hatállyal elbocsátották az iskola öt tanárát, akik korábban részt vettek a polgári engedetlenségben.

Forrás: Telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
@Mirabilis: És akkor az nem egy pár elszánt tanár, hanem az egész k*rva magyar társadalom ügye, ugye?
ómió
A tanár efftársak törvénysértési lehetőségeit, bizony, "óvni kell"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.