A Demokratikus Koalíció alaptörvény-módosítást nyújt be, hogy hatályba léphessen az a jogszabály, ami egyes korrupciós ügyekben bárki számára lehetővé teszi, hogy éljen a vádkikényszerítés eszközével – közölte keddi, online sajtótájékoztatóján a DK pártigazgatója.

Sebián-Petrovszki László emlékeztetett, a parlament hétfőn elfogadta a büntetőeljárási törvény vádkikényszerítésről szóló módosítását, kedden azonban a kormány kezdeményezésére az Országgyűlés alkotmánybírósági normakontrollt kért. A képviselő ezt úgy értelmezte, hogy a készítők "direkt úgy írták meg a törvényjavaslatot, hogy az alaptörvény-ellenes legyen".

A politikus úgy fogalmazott:

Orbán Viktor miniszterelnök "arra készül, hogy az Alkotmánybírósággal kaszáltassa el a saját törvényét, majd széttárja a karjait az Európai Bizottság előtt, mondván, hogy ő mindent megpróbált".

Sebián-Petrovszki László kijelentette, a DK nem azért nyújtja be a módosító javaslatát, mert úgy gondolja, hogy a hétfőn elfogadott jogszabály jó, és pótolja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, hanem azért, hogy "lerántsa a leplet a Fidesz és az Alkotmánybíróság színjátékáról".

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
remélem orbán bukása után az alkotmánybírónak csúfolt tetveket is elszámoltatják...
Pálinkás Pál
remélem orbán bukása után az alkotmánybírónak csúfolt tetveket is elszámoltatják...
Csizmás Kond
Szerintem ez marhaság. Biztos lesznek olyan dolgok amire rá lehet fogni hogy mindenkit érdekel de a legtöbb csak szarkavarás...milyen lenne ha bárki bármibe beleüthetné az orrát és turkálhatna bárki peres ügyében ?
justhpeter
Az árnyákkormány keljen fel az árnyékszékről és tiltakozzon.
justhpeter
@KisTehen: Ó, nem Csak most Orbán az alkotmánybírósággak akarla kimondatni, amit ő nem mondhat ki. Azaz közönséges szélhámosságról van megint szó.
mackoka46
A nyugati világ előtt sem titok, hogy az alkotmánybíróság a fidesz közvetlen irányítása alatt áll.
ómió
Talán még az európai ügyészség is ezért kéne, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.