A levél írói kiemelték "középiskolás korunkban a Fidesz a magyar jogállam megteremtéséért alakult. Ennek része az alapjogok, így a sztrájkhoz való jog biztosítása is. És része a pedagógusok megbecsülése is. Ahogy egyik fiatal demokrata párttársunk, Kövér László fogalmazott: „rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva”.

Nem várt helyről érkezett a pofon a kormánynak: A Kölcsey gimnázium egykori Fidesz-alapszervezetének tagjai is kiállnak az elbocsátott tanárok mellett és Kövér idézetével üzentek

Fotó: Facebook

Annak idején még a Kölcsey gimiben is volt Fidesz-alapszervezet Kölcsey Fidesz Kör néven – írja a 444.hu. Annyira, hogy amikor Francois Mitterrand francia elnök 1990 januárjában ellátogatott a már akkor is franciaszakos gimnáziumba, a suli fideszes diákjai molinóval készültek a nagy alkalomra. Ez állt rajta:

„Liberté, égalité, fraternité. Monsieur le Président c'est ce que vous ne trouvez pas ici.”

Vagyis:

Szabadság, egyenlőség, testvériség. Elnök úr, ezeket itt nem találja

Az akkori állampárthoz hű iskolavezetés elvette a molinót. Az alapszervezet egyik diák tagja ezután nyilatkozott a Le Monde-nak arról, hogy sztálinista az iskola vezetése, illetve hogy a diákok szabadságot és demokráciát követelnek. Akkor majdnem kirúgták ezért. Most ő is azok között a gimis Fidesz-alapítók között van, akik közös szövegben álltak ki az egykori pártjuk által kirúgott kölcseys tanárok mellett.

A szövegben ez áll:

Alulírottak, a Kölcsey Ferenc Gimnázium Fidesz-alapszervezetének egykori tagjai kiállunk a Gimnázium jogellenesen elbocsátott tanárai mellett. Támogatjuk a közoktatás állami elismerését és megújítását követelő pedagógusokat.

Középiskolás korunkban a Fidesz a magyar jogállam megteremtéséért alakult. Ennek része az alapjogok, így a sztrájkhoz való jog biztosítása is. És része a pedagógusok megbecsülése is. Ahogy egyik fiatal demokrata párttársunk, Kövér László fogalmazott: „rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva”.

A most jogsértő módon elbocsátott tanárok között van, aki még minket is tanított. Nagyon büszkék vagyunk rá! A jogtipró elbocsátók között van, aki párttársunk volt. Nagyon szégyelljük.

Sejtettük, hogy a fiatalság előbb-utóbb elmúlik. Azt nem, hogy a demokrataság is.

Hozz reá víg esztendőt!

László Richárd

Maróti Benedek

Somlai János

Timár Miklós

Forrás: 444.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Philip Marlowe: 16.41: Most éppen mit?
Nem volt a Kölcseyben fidesztagozat?
Nem lógott tábla a vice nyakában?
Nem nyilatkozott a fentiek szerint, szóról-szóra?
Akkor mi is volt a ""hazugság""?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
majd a köteles megmagyarázza, ez a négy ember már akkor is sorosista ügynök volt...
m73
Na fidernyák buzik,lehet ajvékolni:-).
drrotf
Volt idő amikor még Kövér is tudta, hogy az életre a pedagógus készíti fel az ember fiát, és úgy nyilatkozott ahogy ma is kellene!Sajnos az urak sokat és hamar felejtenek!
namihami
Nahát! Ez a csúnya fagyi már megint...
namihami
@Philip Marlowe: 16.41: Most éppen mit?
Nem volt a Kölcseyben fidesztagozat?
Nem lógott tábla a vice nyakában?
Nem nyilatkozott a fentiek szerint, szóról-szóra?
Akkor mi is volt a ""hazugság""?
T-Boly
@Philip Marlowe: te barmok barma ! nyomd ki a csipás szemedet egy rozsdás vasvillával,de azonnal ! nem látod a táblát a pribék nyakában?
baszdanyád, ki hazudik itt te hűllő ?
te jobbágy bilihordozó !
Baker
@Philip Marlowe: te ócska troll..semmi ember vagy.
teuton
@Philip Marlowe: Ha a Köver Lacat hazug komcsizod, egyetertek!
m73
@Philip Marlowe: nézz rá a képre bugris komcsi.
balos
@m73: Nyilas tömeggyilkosok,legszívesebben kiítanának mindenkit aki "ellen-szegül" a nemzethy anti talentumoknak!
csak úgy....
látom kitartóak a bugris fidesz komcsi náci-bolsik... :) mindnek lehet valami a füle mögött ,vagy csak egy ür a buta fejében!?
summáját írom orbanisztánnak...
csipetke
@Philip Marlowe: 16:41 Kire gondolsz? Mert a fidesz alapítói egytől egyig komcsik voltak. Igaz,ma már elfelejtenék, de a tények tények. Viszont már a fidesz jelentése se igaz rájuk, mert se nem fiatalok,és nagyon nem demokraták.
Toller Béla
Hihetetlen, hiszen olyan alapértékekről van szó, amelyek egyáltalán nem változnak, nem változhatnak ! Utoljára hitlerék mentek szembe ezekkel az elvekkel.És a fidesz még ezeket is képes áthágni, megcsúfolni. Kik támogatják ezeket ?
csak úgy....
@Toller Béla: nyugatról trampli-keletröl inkább sakkban tartják.
Németh István
@csipetke: te seggfej és a gyurcsány, dobrev mi volt, ja ők voltak a kurva anyád tesói?!@Toller Béla: te tényleg okításra szorulsz!@csak úgy...: én meg summáját írom neked te agresszor geciláda! Hát aztán ti >> @balos: @m73: @Gauntlet: miért másokat buziztok mikor a klubba egymást szopjátok!?
m73
@Németh István: ide értél ökör? Jól nézd meg azt a képet. És köpjed le, aztán vágj magadon eret te marha!
Aki Én
@Philip Marlowe: egyszer a qrva életben nem cáfolnátok valamit a hazug hörgésen túl, te agyhalott csicska.
Ezzel csak azt bizonyítod, hogy kibaszott buták vagytok.
Aki Én
Egy biztos. A néhai orban lenne a mai fidesz legnagyobb kritikusa.
Lenne miről beszélnie.
A faszom gondolta anno, hogy ő lesz a legnagyobb hazaáruló geci.
percsi
@Németh István: "@csipetke: te seggfej és a gyurcsány, dobrev mi volt, ja ők voltak a kurva anyád tesói?"
Miért vagy ideges B. Zsótika? Szerelmes vagy Gyurcsányba! Vagy rettegsz tőle?
Juhász István
Változnak az idők... Sorrendben a LEGUTÓBBI Állanfő / ő le tudta irni helyesen /-- ellenzékben nyilatkozta, hogy NEM LEHET A KÜLHONI MAGYARSÁGNAK ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT ADNI, SZAVAZATI JOGGAL EGYÜTT, merhogy... ne azok szóljanak bele a honi dolgokba, akik nem itt élnek, nem ide adóznak, és persze nem viselik közvetlenül a döntések következményeit. Persze azóta a köpönyeg kifordult, ma már pusztán egy igencsak jól fizetett nyugalmazott KÖRNYEZETVÉDŐVÉ avanzsált. Nyugodt, szép napokat kivánok Áder úr...
telegdilaci
@namihami: Most is ez van csak most nem ők tüntetnek hanem ellenük az elfuserált,hozzá nem értő kormányzásuk miatt,most Kövér elvtárs egy tükörbe nézve szembe köphetné magát!
telegdilaci
@Juhász István:Ezek mindig a saját érdekeiknek megfelelően cselekszenek,aljas gazemberek!
Sámannus
Egy értkrend létezik már csak a fideszben a csoportosan elkövetett joggal,,hatalommal, rablással visszaélés esete.
A helyzet megoldására egyetlen eszköz létezik Az alkotmányos rend helyreállítása és a fideszes-kdnp bűnözők eltiltása a közügyektől vagyonelkobzás és börtön.
Németh István
HA ÉN DIÁK LENNÉK SIMÁN BALHÉBÓL KIMENNÉK ÉN IS TÜNTIZNI!!! UGYANIS A DIÁKOK NEM SŰRŰN TÖRŐDTEK SOHA SEM A TANÁROK FIZETÉSÉVEL, DE AZZAL SEM, HOGY MELYIK SZABÁLYSÉRTÉS, ELJÁRÁSI VÉTSÉG VÉGETT RÚGTÁK ŐKET PICSÁN! AKKOR RÉGEN IS LESZARTÁK, MA IS LESZARJÁK, MÉG JOBBAN! > PERSZE >> HA BE VAN ÍGÉRVE, HOGY LÓGHATTOK, MEG HA HÜLYÉK MARADTOK SEM FOGTOK MEGBUKNI, nos >> MELYIK AZ A BAROM DIÁK AJKI NEM MEGY TÜSTÉNKEDNI???
Ezek a tanárok nem tanárok ezek a kommunista érdekszolgák, akik elkötelezettjeik a zavarkeltésnek! Most ezt diktálja gyurcsány-dobrev elmebeteg hazaáruló páros, hát ezt teszik!
Németh István
Ja ez fontos >> az, hogy a Kölcsei nagy magyar volt, abból nem következik hogy akik kimennek tüntetni nem lennének szar-fos magyarok! Ráadásul azért, hogy a szabályokat, előírásokat sértő felelős oktatói kötelezettséget semmibe vevőket elvtelenül és jogot sértő módon támogassák!
Eleve aljasságra ösztönző, ellenségeskedést gerjesztő, engedetlenségre nevelő tevékenységet fejtenek ki a tanárok az ideológiai elkötelezettségükkel! NAGY-NAGY SZAROK!!!
Aki Én
@Németh István: Te tényleg odáig jutottál ennyi idő alatt, hogy fizetésemelés?
Jesszus...
Németh István
@Aki Én: IGEN!!! Jesszus !! mert a moslék dk. a még moslékabb szakszervezeti nyalógépek útján erre az időszakra időzítették egy befolyásolható réteg hőbörgését - in. ál-bérkérdés témában! Amely annyiban és csak annyiban igaz, hogy a jövedelmek rendezése egyre nagyobb teret ölel és még fog is felölelni! Az állam nagyon nehezen tudja egyensúlyba tartani azt a szemétség sorozatot amit a moslék Európai balliberálisok művelnek és kényszerítenek rá az országra mégpedig úgy, hogy a kormány a nemzetbiztonsági szempontból káros elemeket nem löki ki az országból! Ezek a hangadók okozta károk általában nagyobbak mint amit sok esetben el lehetne és tudna viselni! Ezt úgy hívják hogy belső ellenség és hazaárulók csapata!
Ez ellen kell összefogni és nem a zavarkeltésnek teret adni! Persze ehhez magyarnak is kéne lenni! >> ugyebár nem a Kölcsey gimnázium tanárai és foseszű diákjai mintájára!
Németh István
Ez a vén hülye kurva, egy kivénhedt szaros talpakat nyaló szemét lefizetett szajha aki senkinek se kell ez na Nóbel díját jutalmul kapta, hogy velejéig segített benyalni a makron buzi feleségének!
Lepényleső
...tehát ez milyen állam prominensünk szerint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.