A legfrissebb adatokból kiderült, hogy hazugság az, amit a fideszes kormánypropaganda állít, hogy a háború és szankciók miatt nehezebb az élet Magyarországon.

Szorítóban a fideszes propaganda, hazugság amit a kormány állít – Mi isszuk meg a levét

A jelenlegi adatokból látszik a valóság, mely szerint az unión belül az egyik legrosszabb gazdasági helyzetben mi vagyunk, és ez nem a minden más országot is sújtó háborús nehézségek miatt van,

Az Eurostat adatai szerint az eurózóna történetében először emelkedett az átlagos infláció 10 százalékra. Az augusztusi adat 9,1 százalék volt. Eközben Magyarországon a fogyasztói árak átlagos emelkedése augusztusban a tavaly augusztushoz képest

15,6 százalék volt.

Magyarországon hivatalosan 30,9 százalékos az élelmiszerinfláció, az ipari cikkeké 5,6 százalék, a szolgáltatásoké 4,3 százalék.

Ezekből az adatokból kiderül, hogy a magyar infláció mintegy másfélszerese az eurózóna átlaginflációjának, de ez a különbség a közeljövőben tovább nőhet.

Magyarországnál a 19-ből csak négy országban van magasabb inflációs adat:

Észtországban 24,2 százalék,

Lettországban 22,4 százalék

Litvániában 22,5 százalék,

Hollandiában 17,1 százalék.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Hát persze, hogy hazugság. Az lenne a hír, ha a kormány igazat mondana. Akkor mond igazat, ha a lánchíd oroszlánja elbőgi magát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Hát persze, hogy hazugság. Az lenne a hír, ha a kormány igazat mondana. Akkor mond igazat, ha a lánchíd oroszlánja elbőgi magát.
Nessy
@m73: Kis Tehékét jól tartja a gazdi, és mára már nagy marha lett belőle.
Manhattan
@KisTehen: Pofa be! Hisz ezt akartátok, hisz erre szavaztatok!
csak úgy....
ez eddig is világos volt,csak a fidesz bociknak nem!
orbanisztán az infláció dübörgö,európában a leg húzósabb országa, ezt még a hülye is látja..
simmering73
A 30,9%-os élelmiszer infláció köszönő viszonyban sincs a tényleges inflációval.. Az aldis 3,5%-os tej 275ft-ról több lépcsőben 450 ft-ra emelkedett, ez majdnem 100% az év eleje óta. Az Auchanbam év elején még 36 ft-ért is volt tojás, ma 104 ft darabja. A Lidlben az 1500 ft-os kilós kávé 2600 ft. Sertés tarja 1100 ft/kg-ról 2200 ft-ra emelkedett. A fagyasztott karfiol 670ft-ról 990 ft-ra emelkedett. Tovább is van, mondjam még?
gina
Szemét OV és bandáj de kussoltok szemetek, remélem a gatyád muzsikus tele van,,, egy szó sincs a tüntetésröl te féreg. tolvaj, banda ??? hol a nagy médiátok szemetek??? üres utcákat mutogattok??? aljas banda
polgarb
Mikor fogjátok fel végre,hogy nem a Kossuth téren kell tüntetni hanem a Kunigunda utcában!
justhpeter
A kormánypártok kizárólag a lopással és Putyin kiszolgálásával foglalkoznak, az ellenzék a súlytalanságban sem képes érdemi dolgot felmutatni. Mára már minden akkora hazugság lett, hogy a tüntikézés, és a különféle akciózás nem elég. Valódi rendszerváltás kell, de még azelőtt, mielőtt a NER végső gazdasági összeomlásba vihetné az országot.
Néro2
Ne má ! A kormány nem hazudik. Például sosem vetemednének arra , hogy elhallgatasák azokat akik nem értenek egyet velük. Meg bárkit is. Na ugye !
Yoda69
15% az infláció a KSH szerint? Na ne. Csak a kenyér 60%-kal emelkedett.
Folyamatosan hazudnak ezek a tetves nacik.
Apfelbaum
Az, hogy orsós hazudik már megszokott,de ami tragédia azaz, hogy pl.az ide írogatok (Shakira, Kistehén,stb) képesek védeni ezt az embert és a rendszerét.
Milyen emberek lehetnek a való életben ezek a fideszes bérírnokok,hogy akármilyen szart követ el a felcsúti szélhámos és a sleppje annál jobban védik,soha nem ők a hibásak és következményei nincsenek
Bármelyik fideszes férget megkérdezni,hogy neki mi a jó ebben vagy jobban él e csak terelés és hazudnak, ezzel persze maguknak is ..12 év teljhatalmú kormányzás ,sok ezer milliárd euró elbaszása után mi akik állítólag "európa motorjai vagyunk és soha nem átélt jó létet élvezünk" hirtelen 6 hónapja nem érkezett EU pénzek taccsra teszik az országot,soha nem látott infláció, elszegényedés és jövőkép nélküli élet lett totál eladósodott ország ,közel az állam csődhelyzethez még mindig hisznek ennek a vályogvető tetves cigánynak és ezért az összes fideszesnek a bdskrvnyjt ,dögöljetek éhen a 17 fokos lakásban a konyhában kitett orsós kép alatt csirke farháttal a pofátokban
Törölt Nick
@KisTehen: Te ütődött, a villany azért drága, mert pofátlanul megemelték a rendszerhasználati díjat, hogy orbán lölő zsebébe több jusson.
Az olajra nincs szankció, még most is a sokkal olcsóbb uráli olajat kapjuk. A gázzal mindenkinél jobban ráb@sztunk, mert a Geci elszámította magát, és olyan szar szerződést kötöttek, amilyet senki más. De te nem a szemednek hiszel, hanem a gecinek. Buta vagy mint a seggem.
csipetke
12 éve hazudnak a pofánkba. Miért most változtatnának?Ez a banda még soha,semmiért nem vállalt felelősséget. Ez nem egy szakértói kormány, miután tökmindegy ki mit tanácsol, úgyis mindenben orbán dönt. Ő meg megy a saját feje, érdekei,és putyin parancsai után. Úgyhogy ezekkel pont kitörölhetjük. A szart se érő gazdaságpolitikájukkal ide jutottunk, hogy a forint lassan annyitse fog érni,mint a papír,amire nyomtatták.De gulyásgergő szerint a gazdaság rendben, a hitelcél tartható, stb,stb. Inkább ne is mondanának semmit, mert csak hazudni tudnak, és bűnbakot keresni. De a birka még most is benyalja minden szavukat
verőce21
"4,5 százalékos rendkívüli nyugdíjemelésről döntött a kormány, ezt novemberben kapják meg a nyugdíjasok, januárig visszamenőleges hatállyal." - Köszönjük, hogy ilyen nehéz időben is gondol a nyugdíjasokra dr. Miniszterelnök Úr...!
csipetke
@KisTehen: 23:07 Azokra a szankciókra gondolsz,amiket a gazdád is megszavazott? Nyugi, nem azok miatt vagyunk szarban, hanem a szart se érő kormányod idióta gazdaságpolitikája miatt. orbánnak nem volt annyi esze,hogy szakértői kormányt szedjen össze. Neki ezek a bólogatójancsik kellettek. Mi meg szívunk miattuk
icegygenabro
Ez ez ratyi kormány ratyi felszopókkal...
verőce21
07:01) Mindjárt jön a lipsi visitás de hát 20% az infláció...!
Béla333
Már akkor hazudnak, amikor a kormányszóvivő kiáll egy pódiumra, de még meg sem szólal.
Hazug, mocskos maffiarendszer!
szegfue
@verőce21: 7:01 és 7:07 Tán ugy gondolod, hogy csak a "lipsiket" érinti ez a 16,5 %-os infláció, amit a KSH bevall?! A 4,6 %-os nyugdij emeléséért pedig csókolj neki kezet:(
Aki Én
@verőce21: Már itt is van az illipsi visítás, hogy minielnök a jóisten maga.
Hogy a bánatba lettél te ekkora csicska? Ilyenkor a napnál is világosabb, mennyire mérhetetlenül ostoba vagy.
Pálinkás Pál
és miért nem hallom ezt mindenhol az ellenzáktől harsogva?...helyette a kamu " korrupció ellenes " törvényt a momentum még támogatta is.." A T/706-os számot viselő javaslatot a Fidesz–KDNP, a Jobbik és a Momentum támogatásával, a DK ellenszavazatával, az MSZP, a Párbeszéd, illetve a Mi Hazánk két képviselőjének tartózkodása mellett fogadták el "...hát ennyit a mi ellenzéknek csúfolt szarhalmunkról..
verőce21
@szegfue: (09:48) Először is, a mostani nyugdíjemelés az 4,5%, nem 4,6 !
Másodszor, az egész éves emelés mértéke az év eleji 5%-os, és a júliusi 3,9 %-os emelés után ezzel együtt az ezévi emelés összesen 13,4 százalékra emelkedik. Ha csak simán összeadom!

De Te jól tudod, hisz' valami könyvelőféle vagy, hogy az év eleji emelésre a többi már úgy halmozódott, mint a kamatos kamat, tehát ennél több...!

Még annyit, a 4,5 százalékos emelés után visszamenőleg járó kompenzációt egy összegben kapják meg a nyugdíjasok a januártól októberig eltelt 10 hónap, illetve a 13. havi juttatás után!
A nyugdíjprémium mértéke ezenkívül még 0,5 százalékos lesz...!
icegygenabro
Akkor valaki magyarázza el ilyen verőcésen hogy miért jó nekünk a 425 Ft-os euró ,meg a 27%-os ÁFA!!!
icegygenabro
@CsipkeRózsa: És ebben a túlárazások nincsenek, hogy rohadjon meg az összes.
szegfue
@verőce21: 12:26 Egyenesen "imádnivaló" a logikád! A 2022. jan. infláció 7,9 %, a nyugdijemelés 5%, a julius infláció 13,7 %, a nyugdijemelés 3,9 %, a mostani infláció 16,5 %, a nyugdijemelés pedig 4,6 %. Tehát a jan.i emelés 2,9 %-kal, a juliusi emelés 9,8 %-kal, a mostani pedig 11,9 %-kal kevesebb, mint az infláció, de most megkapjuk a 4,6 %-os emelés visszamenőleg... ez tényleg remek, mert "pótolja" az inflációt ez év januártól? Jó Neked, mert ezt komolyan is gondolod.
verőce21
@szegfue: Ennél azért többre számítottam Tőled...! :)
Mert azok az inflációk amiket említesz, azért nem adódnak össze...! Hanem az adott időpontban annyi, a megelőző év azonos időszakához képest...! :)
Giovanni Alba
Végre megfejtettem, mit is akar mondani a cím. Nem azt, ami elsőre az eszembe ötlött, azaz hogy szorítóba lépett, kiáll önmagáért és az igazáért, hanem azt, hogy kutyaszorítóba került, a valós tények határozottan ellentmondanak a propaganda sugalmazásainak.
Aki Én
@icegygenabro: Ezek a Verőce agyhalottak azt szokták mondani, hogy őket nem érdekli az euró árfolyam, nem is érinti őket, mert forintban kapják a fizetésüket, és forintért vásárolnak.
No comment...
Aki Én
Eszméletlen jó!!!
Videóval!

,,A FIDESZ-KORMÁNY HAZUDOTT A REZSICSÖKKENTÉS MEGVÉDÉSÉRŐL, MIVEL HÉTSZERESÉRE EMELTÉK A GÁZ ÁRÁT, ÉS DUPLÁJÁRA AZ ÁRAM ÁRÁT"

pestibulvar.hu/2022/09/27/orban-csak-nezett-amikor-a-nep-hangjan-beszoltak-neki-tudom-hogy-ezt-eleg-szar-igy-meghallgatni/
szegfue
@verőce21: tegnap 17:22 Én sem gondoltam volna, hogy magyaráznom kell:) Nem nézed ki belőlem, de akkor is tudom, hogy %-kat nem szokás összeadni. Arra gondoltam, hogy ha jan. az infláció 7,9%, a nyugdij emelés pedig 5 %, akkor egészen a juliusi emelésig a 2,9 % infláció differencia sujtja a nyugdijasokat. Ezzel a metodikával a juliusi emelés 9,8 %-kal , a mostani pedig 11,9 %-kal kevesebb. A mostani emelés (a 4,6 %) januárig visszamenőleg, csak juniusig "ellensulyozza az inflációt, juliustól pedig csak az infláció kb. felét ellensulyozza. Az meg végképpen szomoru -- már ha nem látod --, hogy ha az inflációt a tárgyévet megelőző év azonos időszakához hasonlitjuk és igy jön ki a mostani 16,5 %, akkor ez azt jelenti, hogy a 2021. aug. infláció a KSH szerint (ugye a 2020. aug.hoz képest) 7,4 %, akkor bizony ez a 16,5 %-os u.olyan "kamatos kamat". Szóval semmi sem egyszerüen fehér, vagy fekete.
verőce21
@szegfue: De a mostani nyugdíjemelések is az előző éviekre halmozódnak...!

Mindenesetre Te megpróbálod a körtét az almához hasonlítani, ez az alapvető hiba...!

Figyelmen kívül hagyod a nyugdíjemelések egymásra halmozódását, ugyanakkor egyetlen értékhez hasonlítod... A megelőző év hasonló időszakához mért inflációhoz...!
Körtét az almához...!
Dr. Proktor
@verőce21: Ülj le fiam, matekból egyes,..
amortizáltok
és megint az ellenzék nyakába akarják VARRNI !!! áruló hazug bagázs sicc ki innen elég volt pribék módszereitekből KÖZPÉNZÉRT hazudni a népnek?
A Zalaegerszegi meghívást ajánlanám olvasatra, egy komplett összegzés a témában !!
Nessy
A szankcióknak, a háborúnak még híre,hamva sem volt, amikor már az államadósság majd a duplája volt a 2010-sne
Nessy
@Nessy:folyt az euró jóval több az ominózus 300 forintnál, az infláció jóval meghaladta az uniós átlagot stb .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.