Kedden hajnali négy körül érkezett férjével a kismama az ügyeletes óbudai Szent Margit Kórház portájához – számolt be róla a Magyar Hang.

A kórház udvarán szült egy nő Budapesten: a szülészeten nem vették fel a telefont, a férj véres ruhában, ordítva rohant segítségért

Értesüléseik szerint a portaszolgálat telefonon próbálta elérni a szülészetet, de nem vették fel a telefont, így egy tolószéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Az asszony azonban már ülni sem bírt, úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra.

A szülés beindult, így az udvaron nem jutottak túl.

A férj véres ruhában, ordítva rohant segítséget szerezni, de nem járt időben sikerrel, a kisbaba az aszfalton született meg.

A kórház sajtóosztálya a Magyar Hangnak megerősítette értesülést:

2022. 10. 04-én hajnalban egy kismama párja kíséretében érkezett a Szent Margit Kórházba. Intézményünk több épületből áll, az érintett kismama és párja az utcáról belépve a főbejáraton keresztül, először a B jelű épületbe érkezett és találkozott a portaszolgálattal.

- írták.

Mivel a portaszolgálatot ellátó külsős kollégák nem egészségügyi végzettségű személyek, átirányították az osztályra a beteget és telefonon jelezték érkezésüket. A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget.

Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak.

- tették hozzá.

A Magyar Hang rákérdezett arra is, hogy történhetett-e személyi mulasztás, illetve létezik-e protokoll a portán jelentkező, szülés előtt álló kismamák fogadására, ezekre a felvetésekre azonban nem kapott választ.

Forrás: Magyar Hang

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Ez a XXI. század, csak Magyarország a XX. század közepéig súllyedt vissza :(
Orbán, te tetted ezt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Málna: Most mondtam, hogy nem akarlak bántani vele.
Jesszus csórikám, nagyon értetlen vagy.

,, Ha te mondod..."

Nem, sokan mondjuk.
Az ostobaság az önteltséggel egy gyilkos kombó.
Málna
@Aki Én: Te vagy értetlen. Valami egészen elképesztő mértékben. Soha nem érted elsőre, amit a másik mond. És mindig rákontrázol a saját hülyeségedre.
Havanagi
Dúró Dórának (nőellenes pcsának ) és Pintér miniszternek ajánlom ezt a cikket, a !!!Ezért kell szülni ebbe a posványba,erre a nyomorra??Hogy nektek legyen majd cselédetek?Takarodás a térképről!!!
balos
@Havanagi: kuró-dórci,mert már csak ez a neve a pichának!
vitriol
Most itt tartunk, de lesz ennél lejjebb is, mert pintér még azt is szétveri, ami még működik!
nezelodo
@Málna: Nálunk a szülészet a település legtávolabbi pontjától is kb. öt percre volt. A legtávolabbi ott ellátott település kb húsz percre. Ma jó esetben egy óra a menetidő, feltéve ha nappal 8-tól 16-ig akar az a gyerek világra jönni, aki a kormányunknak mindent más érdeket megelőzve az első.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok