Veres Margitot 2018-ban hivatali vesztegetés elfogadása miatt ítélték letöltendő börtönbüntetésre, ám szabadlábon várhatta ki, hogy az államfő döntsön a sorsáról. Minden jel szerint Áder János – mandátumának lejárta előtt – kegyelmet adott neki.

Áder kegyelmet adott Balmazújváros börtönre ítélt polgármesterének?

Veres Margit, Balmazújváros polgármestere beszél, melette Pákh Imre magángyűjtő a Munkácsy Balmazújvároson című kiállítás sajtótájékoztatóján a Danubius Grand Hotel Margitszigetben 2017. október 5-én. A világ második legnagyobb Munkácsy-gyűjteményét felvonultató, november 2-án nyíló tárlaton a festő több mint ötven képe lesz látható Pákh Imre Munkácsy-kollekciójából. MTI Fotó: Kovács Tamás

Minden jel szerint köztársasági elnöki kegyelemben részesülhetett Veres Margit volt balmazújvárosi polgármester, akit 2018-ban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság vesztegetés elfogadása miatt, ám azóta sem vonult börtönbe – értesült a 24.hu.

Információik szerint a volt városvezető egyike annak a hat szerencsésnek, akiknek Áder János államfői hivatali idejének utolsó hónapjaiban kegyelmet adott.

A hvg.hu korábbi közérdekű adatigényléséből derült ki, hogy mielőtt Novák Katalin átvette az elnöki hivatalt, Áder elé 173 kegyelmi kérvény került, amiből 167-et elutasított, hat embernek viszont megkegyelmezett.

Címlapkép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: 24.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez be van építve a maffia rendszerébe: helyzetbe hozzák az illetőt, hogy lophasson, cserébe vissza kell osztani a lopott pénz/cucc egy részét. Ha esetleg mégis lebukik, jön a Pot Peti féle ügyészség és nyomozást, vizsgálatot színlelve kimentik.
Ha valami miatt ez mégsem tud összejönni, akkor olyan bíró elé terelik az ügyét, amelyik jó eséllyel felmenti.
De ha mégsem, akkor jön az álomfő és elnöki kegyelembe részesül.
Ja?! És mire ez a folyamat végigmegy, addig jó eséllyel az emberek elfelejtik az egészet, hosszú évek múlva már arra sem emlékeznek, hogy mit is követett el a maffiatag.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
icegygenabro
@Aki Én: Mert a KESMA nem írta meg mit kell erre mondani, a fejük meg üres ,önálló gondolatuk 40-es IQ-val hogy lenne!!!
Aki Én
@icegygenabro: Ezek tényleg szóról-szóra csak azt harsogják, amit a szájukba tesznek.
Lepényleső
Köztörvényes bűnözők = fydes vezetők,- akik ha lebuknak a fydestől kegyelmet kapnak ők?
drrotf
A volt állam elnökünk is ugyanolyan gyáva mint a pártjának vezére Orbán Viktor.Nem mer kiállni és megindokolni sem tudja vagy akarja hogy Margitja miért kapott kegyelmet?Pedig nagyon érdekes lenne!
csak úgy....
@Lepényleső: völner pali és farkas flóri csókoltatnak ,simonka alpolgármester lett és boldogból vitéz! :)
- a gügye shikarik szerint nem is ök a libsi komcsik... :) -ezeket kósa mama tenyésztheti a farmján...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.