Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy biztonsági őröket foglalkoztató bűnszervezet, amely a gyanú szerint "számlagyárként" is működött – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a hivatal nyomozói tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek, akik letartóztatását a Szombathelyi Járásbíróság elrendelte.

A közleményben azt írták: a jól szervezett bűnözői kör cégei őrzését látszólag alvállalkozókon keresztül intézte, a tetemes őrzési költségekkel pedig fizetendő áfáját csökkentette jogosulatlanul.

A számlázási láncba beiktatott alvállalkozók valós tevékenységet nem végeztek, pusztán papíron alkalmazták és közvetítették a biztonsági őröket – fűzték hozzá.

A bűnbanda egy komplett számlagyárat működtetett a fiktív gazdasági események "lepapírozására", az ügyletek azonban nem jöttek létre, a szükséges szakemberekkel és speciális eszközökkel a számlakiállító társaságok nem rendelkeztek, a számlák célja kizárólag az az adólevonás volt.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
@Horizont: ...miért kéne minden hasonló cégvezető bűnhődjön egy csaló miatt...vagy ez is a felkészültséged jele akar lenni ?
Csizmás Kond
@Horizont: ..vagyis nyulat bokrostól...hát ezt ismét nem gondoltad át... ma az egész emeszepéből megszületett emeszpé börtönben kéne legyen...
de ha a kérdőjeleidet is számításba vesszük akkor mindenki, te is én is csalók vagyunk az állam csecsén...
Csizmás Kond
@Horizont: ...szólj a párodnak hogy dugja már be a töltőjét...!!!
ómió
Csak nem Ceglédi efftársékat koppintotta!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.