Csütörtök délelőtt A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen.

Lerántották a lépcsőn a rendőrök Jámbor Andrást és Tordai Bencét egy kilakoltatás elleni élőláncon

Fotó: Jámbor András/Facebook

Az atv.hu szerint az élőláncon ott volt többek között, Misetics Bálint, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója, valamint Tordai Bence, Jámbor András és Csárdi Antal országgyűlési képviselők is.

Tordai Bence mondta a rendőröknek, hogy mentelmi joggal rendelkező személlyel szemben készülnek erőszakot végrehajtani, mire azok Jámbor Andrással együtt elrángatták a lépcsőházból.

„Negyedórás birkózás után lerántottak a rendőrök a lépcsőn! 40 perc alatt eddig 4 embert köztük engem és Tordai Bencét tudták kiszedni. Még több mint 20 aktivista társunk fent van, köztük Csárdi Antal akit egyelőre nem tudnak lehámozni a korlátról!”

– írta Facebook oldalán Jámbor András.

Frissítés (2022. október 7.)

Cikkünk megjelenése után Belváros-Lipótváros Önkormányzata az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkben, melyet változtatás nélkül közlünk:

"Mindenekelőtt leszögeznénk, hogy az V. kerületben lakáskiürítési végrehajtásra csak a legvégső esetben kerül sor. Mindent megteszünk ennek elkerülésére, amennyiben az érintett együttműködik az Önkormányzattal.

Folyamatban lévő hatósági ügyekre – így a jelen lakáskiürítési végrehajtásra – a polgármesternek nincs ráhatása.

Jelen lakáskiürítési eljárást nem csupán a felgyülemlett díjhátralék tette elkerülhetetlenné, hanem az is, hogy a bérlő hozzáállását mind az önkormányzattal, mind a lakóközösséggel az együttműködés teljes hiánya jellemzi, valamint a közösségi együttélés legalapvetőbb szabályainak sem tesz eleget, ezáltal megkeserítve a társasház lakóinak mindennapjait.

A bérlő lakáshasználati díja 1.814 Ft/hó, amelyből 150.454 Ft hátralékot halmozott fel, ami kb. 7 évnyi díjnak felel meg. Ez azt jelenti, hogy a bérlési időtartamának 2013. júliusi kezdete óta túlnyomórészt egyáltalán nem fizette meg a lakáshasználati díjat. Emellett Belváros Önkormányzata fűtési díjhátralékra már 304.779 Ft-ot fizetett ki a társasház felé a bérlő helyett, aki idén még egyetlen havi fűtésdíjat sem teljesített, aktuális hátraléka 78.339 Ft. Mindeközben Belváros Önkormányzat 2013 augusztusától a mai napig összesen 2.723.000 Ft szociális támogatást nyújtott a bérlő számára.

A társasház közös képviselője több alkalommal élt már panasszal a bérlő közösségi együttélés legalapvetőbb kritériumainak sem megfelelő viselkedésére. 2020.07.21-én a társasház közös képviselője jelezte, hogy csatorna elzáródási probléma miatt szükséges lenne a szakemberek bejutása a lakásba. A bérlő többszöri felszólítás ellenére sem biztosította a bejutást, így a szomszédos magántulajdonú lakásban a probléma a mai napig fennáll. 2022.09.06. a közös képviselő az önkormányzati lakásból történő ázás miatt fordult ismét az önkormányzathoz, a bérlő a bejutást ezúttal is akadályozta. Majd a közös képviselő közegészségügyi eljárás megindítását kérte (képekkel bizonyítva a szükségességét), mivel a bérlő a háztartási hulladékát a padlástérben és a lakáshoz tartozó tárolóban gyűjti. Ez járványügyi problémákat és többletköltséget okoz a társasháznak.

A bérlő 2022. szeptember 22-én kelt végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmét a bíróság elutasította. „A bíróság álláspontja szerint a kötelezettnek több éve volt arra, hogy lakhatásának körülményeit rendezze, a végrehajtási eljárásban a továbbiakban nincs lehetőség arra, hogy a felfüggesztéssel az eljárás tovább húzódjon, mert – a bíróság meglátása szerint – ha a kötelezett az elmúlt években nem tett intézkedéseket helyzetének javítására, így még további hat hónap alatt nem várható, hogy ez be fog következni.”

Az Önkormányzatnak az Oltalom Karitatív Egyesülettel ellátási szerződése van, így a bérlő ott kezdeményezheti a felvételét. Tehát, amennyiben együttműködik az Oltalommal, akkor a szállása biztosított." (Belváros Önkormányzata, Sajtóosztály)

Forrás: atv.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
A nép kifosztása az orbánc kurmány kiemelt programja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
A nép kifosztása az orbánc kurmány kiemelt programja.
Dr. Proktor
Kell a pénz Völner ügyvédi irodájára nomeg Schadlnak kenyérbesült fűrészlapra...
Toller Béla
Nincs moratórium a kilakltatásokara ? Vagy az csak fővárpsi ügyekre vonatkozik ? Miféle szemenszedett rendőr az olyan, akii egy öregember kilakoltatása során négy képviselővel is erőszakoskodik ? Vagy már csak az ilyenek maradtak felszerelve ?
Apfelbaum
mikor orsós kordont bontott a zsaruk hozzá se mertek nyúlni annó a védelmi jog miatt...
Csizmás Kond
...minden kilakoltatás adóság felhalmozódás következtében történik...és még nem hallottam egy mentelmi joggal rendelkező nagyképűt sem hogy a milliós napi zsebpénzét vagy akár többnapit is felajánlott volna az ilyen nyomorba jutott embereknek, csak oda áll és reklámozza magát mintha az érne valamit...takonykodás a köbön.
justhpeter
Alakul a rendőrállam. Már csak azt kell megtudni kinek kell a lakás.
Havanagi
Ilyenkor mindig azon csodálkozom,hogy ilyen aljas munkára is van ember.Aki ha kell ölne is.
Namely
Az ősiség törvényének modern változata. Csak most a parasztot nem lehet elárverezni, mert egyesek politikai elfogultságból megszeghetőnek véleik az "adósságokat meg kell fizetni" elvet, amely a gazdaság egyik életben tartója.
Ha az nincs, mindennek vége.

Kompromisszumos javaslat:
aki akarja, az dobjon össze a nem fizető polgártársaknak.

Ja, azt nem: a komment, a hőbörgés, az orbánozás, a vajdázás ingyen van.
Málna
@justhpeter: Inkább csak a jogállam alakul. Néha nem is olyan jó az, ugye?:-)
Törölt Nick
@Málna: Rendőrállamot akartál mondani, birka?
balos
@csipás ondó: Lehet,hogy te annak érzed magad de hozzád képest az állatok is hu-manusok!köcsög vagy a pocsék áruk fórumából!
Málna
@Törölt Nick: Nem. Azt mondtam, amit mondani akartam. Nem érted?
Pálinkás Pál
a rendőrök is tetvek...ezeket pont úgy kell majd kezelni,mint a fidesznyikeket...nem bántani őket, belökni a zárkába a kancigányok közé,mondani hogy az úr rendőr volt!...
Törölt Nick
@Málna: Nem, nem értem, hogy jön ki neked ebből a jogállam. Akárhogy erölködök, nekem a rendőrállam ugrik be.
justhpeter
@Málna: FideSS-jogállam Unió pénze nélkül ? Igaz jogállam nélkül pedig nincs uniós pénz. Ha nincs mit lopni nincs fideSS-jogállam. Csak nehogy az igazi jogállam hamarabb ideérjen, mert akkor a NER-lovagokkal együtt kénytelenek lesztek hozzászokni a börtönkoszthoz.
Törölt Nick
@Philip Marlowe: Hol gyülekeztek idióta, viszem rátok a könnygázt rögvest.
Málna
@Törölt Nick: Úgy jön ki, hogy most épp érvényt szereznek a jognak a rendőrök. Valaki nem tartotta be a szabályokat, ennek pedig nyilvánvalóan következményei vannak.
134.bátor
Felhîvnám a figyelmeteket,a 24. hun megjelent cikkre! Kiderül belőle,hogy a nő egy koszfèszek volt, havi 1814ft (!!!) volt a lakbère,amit 7 ève nem fizetett!! Továbbá a fűtèssel 340 ezer forint tartozást halmozott fel az Önkormányzat felè, amit ők fizettek helyette! Továbbá ,több mint 2 millió (!!!) ft támogatást kapott az Önkormányzattól az elmúlt èvekben!!! Szóval nem egy ártatlan bárány,ahogy a cikk sugallja. Azèrt valljuk be,akinek 1814 ft nincs havonta lakbèrre,az megèrdemli a sorsát!!!
Málna
@134.bátor: Megölted a bulit. Most kereshetnek valami mást, amin lehet pampogni...:-)
Németh István
NAGY HIBA, HOGY NEM VERTÉK AGYON ŐKET! BÁR NEHÉZ LETT VOLNA MERT AGYUK EGY SZÁL SE, HOGY A BÜDÖS KURVA ANYJUKBA LETTEK KÉPVISELŐK??? NYILVÁN VALAMI ÁLLATKERT BANDA TÉVESEN VÁLASZTOTTA ŐKET!
emerencia
@Csizmás Kond: ma 14:13

Nem engedték kifizetni a tartozást, inkább költöttek rendőrökre és kilakoltatásra pedig már moratórium van érvényben!!!

”Csütörtök délelőtt A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen, akit az önkormányzat úgy tenne utcára, hogy a fideszes polgármester (Szentgyörgyvölgyi Péter) korábban megszavazta a kilakoltatások felfüggesztéséről szóló fővárosi határozatot – írja a Mérce. ”

"Az AVM megkereste az önkormányzatot az ügyben, és felajánlotta a fennálló lakáshasználati és fűtési díjhátralék alapítványi támogatások segítségével való kiegyenlítését.”

telex.hu/belfold/2022/10/06/tordai-bence-jambor-andras-kilakoltatas-elolanc-rendorseg
Borsó
@Csizmás Kond: Mert az a megoldás, hogy az ellenzéki politikusaink fizessék ki zsebből minden jelenlegi és leendő hajléktalan adósságát és vegyenek nekik lakást. Mindezt csak azért, hogy Orbán gazdád továbbra is teljes nyugalommal lophassa és herdálhassa a befizetett adónkat, még véletlenül se építsen belőle szociális hálót a szegényeknek. Okos vagy, csodálom, hogy még nem kaptál Kossuth-díjat az ilyen elmés meglátásaid miatt.
Borsó
@Namely: Már összedobtunk: befizetett adónak hívják! Mi lenne, ha nem Orbán herdálná a teljes összeget szarságokra, hanem a rászorulóknak is juttatna belőle némi alamizsnát?
csak úgy....
hunniában ki köll baxni mindenkit az utcára,elvégre nomád nép a magyar,- lényeg,hogy a sok lopós fidesz kurafinak legyen tetö a fejefölött...
völner csókoltat mindenkit és röhög rajtatok!
csak úgy....
mióta lett a magyarokból kárörvendö rohadék népség ? -talán a "mérnököm" @Maccska: jószág tudja erre is a választ?
Csizmás Kond
@Borsó: Attól hogy az elfogultságod már nem csak a látásodat veszélyezteti hanem az agyad működését is, még utána nézhetnél, hogy hány végrehajtó cég működik ahol a gazdi baloldali beállítottságú. Amúgy ezek mind magáncégek Jankó csak hozzád még nem jutott el a hír.
Toller Béla
A lerángatás nem kényszerítő eszköz, verekedni meg a röndérenk sincs joga. És a makutyi dumák a megcsúszásról, az inzultusról ...egy jó bíró előtt nevetségesnek fognak bizonyulni !
telegdilaci
@csak úgy..Sajnos ez egy következmények nélküli Ország minél többet lopsz minél korruptabb vagy annál jobban megvédenek a börtöntől! a Volt Balmazújvárosi polgármester is kegyelmet kapott a mindent aláíró Ádertől hogy korrupciós ügye miatt ne kerüljön börtönbe amit nagyon megérdemelt volna! itt a lopás a korrupció már rendszer szintű!
Namely
@Borsó: "Már összedobtunk: befizetett adónak hívják!"
Tényleg? Az adó arra lett befizetve, hogy mások ki nem fizetett adósságát finanszírozzák?
"Mi lenne, ha nem Orbán herdálná a teljes összeget szarságokra, hanem a rászorulóknak is juttatna belőle némi alamizsnát? "
Tehát aki nem fizet, adósságot csinál, az "rászoruló"?
vacsi
Nagyon helyesen tették! Ezek a semmire sem jó emberek kizárólag azért álltak neki védeni a kilakoltatástól ezt a mocsok nőt, mert az V. kerületben fideszes a vezetés. Mint kiderült, ez a nő képtelen az együttélésre - azzal, hogy ennek a lakhatását védik, hány becsületes lakónak, aki tisztességgel fizeti a számláit, lakbérét - teszik pokollá az életét?! És ezek között vannak nyilván gyerekek, öregek is. A házat elárasztja a szemét, így szaporodik a csótány, majd a patkány - csőtöréskor eláznak a lakások, mert egy mocsok nem engedi be a szerelőket. 2013-tól felvett az önkormányzattól 2 700 ezer támogatást - ebből nem tudta kifizetni a havi 1814.- Ft lakbért (mások havi százezret fizetnek a lakhatásért); nem volt képes kifizetni azt a villanyt, gáz, vizet, amit Ő MAGA fogyasztott el.
Nem az ilyeneket kell védeni, hanem azokat, akik önhibájukon kívül kerülnek nehéz helyzetbe!
vacsi
@Toller Béla: Elolvastad a cikket?! Hogy kit védtek ezek a kilakoltatástól?!
vacsi
@Havanagi: Te szeretnél egy ilyennek, mint ez a nő, a szomszédja lenni?!
vacsi
@Borsó: Az én befizetett adómból az ILYENEKNEK NE JUTTASSON! Támogassa a tisztességesen dolgozó, gyerekes családokat, a nyugdíjasokat, akiknek kevés a nyugdíja - de maga körül rendet tart, a számlákat fizeti, vagy spórol, stb.
csak úgy....
@vacsi: ta a butaságtól vagy a rosszindulattól fogsz elhalálozni!
Málna
@Borsó: 1800 Ft. bérleti díjat fizetett havonta a lakásért. Milyen szociális hálót szeretnél még?
Borsó
@Málna: Egy 67 éves asszony egyedül fizessen lakbért, rezsit, ételt, ruhát és gyógyszert. Egy nyugdíjból. Teljesen megoldható. Mondjuk Nyugat-Európában, a havi 3000€ nyugdíjból. Itthon, ahol százezer forint körül kapnak, miközben az árak lehagyják a kintieket, az semmire sem elég.
Borsó
@Namely: Egy 67 éves magányos nyugdíjas szerinted nem rászoruló, akkor kicsoda? Van idős ember a családodban, ha igen, akkor nyilván támogatnod is kell, mert abból a szar nyugdíjból, amit kap, simán éhen döglene. Nem csak lakbért, rezsit, kaját, ruhát kell fizetniük, de még elképesztő mennyiségű gyógyszereket is. Az én szintén magányos édesanyám már nem élne, vagy ugyanígy utcára tették volna, ha nem segíteném havonta, mert kap valami ótvaras kilencvenezret havonta, holott átdolgozta az életét. Na ennek a néninek vagy nincs, vagy csak egy csóró, netán tanár gyereke van, így nem tud neki segíteni, erre kellene a szociális háló. Mit gondolsz, ki halmoz fel jókedvében tartozást, a szupergazdagok, akiknek csak kedvük nincs fizetni?
Málna
@Borsó: Ezért kellett volna megbecsülnie magát...1800 Ft.!!! Érted? 60 évesen is ennyit kellett volna fizetnie. De nem fizetett. Rezsit sem. Együttműködni sem volt hajlandó. Tegyék csak ki, a lakást pedig kapja meg olyan valaki, aki értékeli a segítséget. Engem speciel mérhetetlenül felháborít, hogy míg mások 100 ezreket fizetnek lakásbérletért vagy hiteltörlesztésre, addig egyesek fillérekért kapnak lakást. Igazságtalan.
Havanagi
@vacsi: Minden relatív. Az emberek eltérően ítélnek meg dolgokat,helyzeteket ,embereket.Amit a média leír,azt jó elosztani kettővel és közelebb lesz az igazsághoz.Én csak a saját szememnek hiszek, az emberek véleménye számomra tizedrangú.Talán tudod,hogy mi váltotta ki ennek a nőnek a viselkedését? Biztosan nem a környezet inteligens viszonyulása. Az éremnek mindig két oldala van.Egyébként meg azt a rendőri erőszakot itélem el,ami történt.Tordai Bence ujjtörése? Pénzért mindent! Látjuk ezt nap-mint nap,ezért hát ne itélkezz egy bajbajutott emberen.És gondolom az élőlánc sem a gonosz mellett állt ki,hanem az esendő ember mellett!!!
ómió
@KisTehen: Szóval, az a hatósági intézkedés megakadályozására is feljogosít? Esetleg szabadon gyújtogathat is? Ez már "döfi"!
ómió
@KisTehen: Amúgy, a kérdésed jogos! A devizahitelezettjeik kilakoltatásán mintha nem tolongtak volna!
Lepényleső
...és lassan elérkezünk a keleti nyitás eredményeként oda ahol tartanak az oroszok,
ahol a háború ellen tüntető nők hátán csattannak majd a gumibotok,
- és még akkor sem esik majd le,hogy "ezek bizony ugyanazok"?
Namely
@Borsó: "Egy 67 éves magányos nyugdíjas szerinted nem rászoruló, akkor kicsoda?"
Egy 67 éves, magányos nyugdíjas. A rászoruló nálam anyagi kategória, nem pedig kor és családi állapot függvénye.
"Van idős ember a családodban, ha igen, akkor nyilván támogatnod is kell, mert abból a szar nyugdíjból, amit kap, simán éhen döglene."
Van, és nem kell támogatnom. Miért? Mert képzeld, van megtakarítása, és dolgozik is, mert nem akar otthon ülni.
"Nem csak lakbért, rezsit, kaját, ruhát kell fizetniük,
Amire ha nem elég a nyugdíja, arra nem az a megoldás, hogy nem fizeti a rezsit, hitelből él, hanem az, hogy keres egy fenntartható megoldást.
"de még elképesztő mennyiségű gyógyszereket is."
Ha lerobbant, akkor eszi a gyógyszert, gyógyszerrel. A rokonaim nem. Nem, ez nem szerencse kérdése, hanem életvitelé.
"Az én szintén magányos édesanyám már nem élne, vagy ugyanígy utcára tették volna, ha nem segíteném havonta, mert kap valami ótvaras kilencvenezret havonta, holott átdolgozta az életét."
És ha kereke lenne,rollernek hívnák.
"Na ennek a néninek vagy nincs, vagy csak egy csóró, netán tanár gyereke van, így nem tud neki segíteni, erre kellene a szociális háló."
Hagyjuk már a tanárokat, a csapból is az folyik már. A szociális háló erre van, és ha elmegy, és intézkedik, akkor nem lakoltatják ki. De nem, ez a fazon is hagyta gyűlni a tartozást.
"Mit gondolsz, ki halmoz fel jókedvében tartozást, a szupergazdagok, akiknek csak kedvük nincs fizetni? "
Nem jó kedvében, hanem sorrendet tart, ahol nem az az elsődleges, hogy egy fenntartható állapotot hozzon létre, hanem hogy neki kényelmes legyen. És amikor baj van, legyen az devizahiteles, pilótajátékban álmodozó, pókerfüggő, stb, sír, hogy őt most kilakoltatják/megverik/elárverezik.
Nem tudom sajnálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.