Budapest meg egyelőre belefullad a szemétbe.

Pécsett már van fejlemény szemétszállítás-ügybenMTI Fotó: Bugány János

Egyeztetni fog a tulajdonos önkormányzat a városi hulladékkezelési feladatokat ellátó társaság dolgozóival, pénteken reggel pedig ismét elindul a hulladékszállítás Pécsen – közölte a baranyai megyeszékhely polgármestere.

Péterffy Attila (Pécs Jövője), az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: csütörtökön hajnalban nem indult el a hulladékgyűjtés a városban, miután az önkormányzati tulajdonban álló, hulladékgazdálkodással foglalkozó Biokom NKft. 77 dolgozója előzetes bejelentés nélkül megtagadta a munkát.

Közölte: délután találkozott a cég szállítási üzemének munkatársaival és Meixner Barna ügyvezetővel közösen átvették a dolgozók írásba foglalt követeléseit, egyúttal megegyeztek velük arról, hogy a következő tizenöt munkanapban egyeztetni fognak a szemétszállítás folyamatos fenntartása mellett.

A városvezető azt mondta, a tárgyalások már pénteken megkezdődnek, s annak érdekében, hogy az eseményen jelen lehessen lemondta Felbachba, Pécs testvérvárosába tervezett hivatalos látogatását is – olvasható a politikus közleményében.

Péterffy Attila egy korábbi közleményében jogszerűtlennek nevezte a dolgozók megmozdulását tekintettel arra, hogy nem jelentették be a munkabeszüntetést, továbbá úgy ítélte meg a sztrájkolók bérkövetelését, hogy az "a valóságtól elrugaszkodott".

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
itt Újbudán mikor viszik el a szemetet, és a lomot?..kezd az utca egy favella helyre hasonlítani.

Karácsony mi lófaszt csinál? Úgy elzavarnám, de még nem lehet...méghogy mindene Budapest...
Nessy
@jesz: És a Kukaholding nevü pénznyelőröl mi a sarkos véleményed? A ki nem fizetett 10.8 milliárdról ?
tothjani
Nálunk már jó pár éve Államosították a szemét szállítást, akkor rögtön 33%-ot emeltek is, és onnantól kezdve a szemetet nem a város mellett működő magáncég telepére szállítottak hanem 60 kilométerre egy mellékúton megközelíthető haver telepére.
Onnantól kezdve a melósok nem dél körül végeztek ha reggel 4 kor kezdtek hanem este 5-6 óra között és rengetek üzemanyagot elhasználnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.