Elégedetlenek a nyugdíjas szervezetek a nyugdíjkiegészítés mértékével, attól tartanak, hogy az idősek jelentős részének tovább romlik az életminősége – mondta a Népszavának Hegyesiné Orsós Éva, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának soros elnöke.

Keveslik a nyugdíjasok az emelést

Fotó: pixabay.com

Mint a 24.hu írja, idén összesen 13,4 százalékkal emelkedik az időskori ellátások összege, a januári és júliusi kiegészítéssel együtt. Csakhogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint is augusztusban már 15,6 százalékos volt az árak változása, az Eurostat pedig ugyanerre a hónapra 18,6 százalékot mért az egy évvel korábbi adathoz képest. Ráadásul a pénzromlás tovább gyorsul.

Hegyesiné Orsós Éva szerint ezért nincsen semmi ok az örömre, és az, hogy idén mindössze 13,4 százalékkal nő az ellátások összege, csupán azt jelenti, hogy a kormány alábecsülte az idén várható infláció mértékét. Emlékeztetett arra, hogy Varga Mihály nemrég maga beszélt egy rendezvényen arról, hogy az infláció november-decemberben tetőzhet 20 százalék fölött.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu, Népszava

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Ez az mi a hatalom megszorító intézkedéseit segíti!Mindenki a maga dolgát tekinti csak fontosnak, a másik érdekeitért még szóban sem áll ki, csak a széthúzás , az ellenérvek odavágása a másikhoz, ez megy a mai magyar társadalomban.Még az érdekvédők sem tudnak megegyezni például abban hogy mikor és hogyan kell sztrájkolni, lásd a pedagógusokat!Az emberek képtelenek arra, hogy észrevegyék, hogy a hatalom ezt a széthúzást használja ki, egymás ellen uszítja a foglalkozási ágak dolgozóit, ahelyett hogy erős érdekvédelmük lenne a dolgozóknak helyette gyenge érdekérvénysítő képességekkel rendelkezők vezetik a dolgozók és az nyugdíjasok érdekvédő szervezeteit.Nem látják be sem a vezetők, sem az emberek hogy ez ellen a kormány ellen csak akkor van esély a győzelemre, az érdekek érvényesítésére, ha egyszerre sokan mozdulnak meg a cél érdekében, mert a hatalom csak a nagy tömegtől tart, retten meg , és akkor hajlandó valamilyen normális kapcsolat kialakítására. Régi szóval szolidárisnak kellene lenni az embereknek egymással, mert ahogy régen mondták hogy "Én védelek téged, Te védel engem,nem félek mert kár nem vagyok egyedül!"
drrotf
Hegyesiné Orsós Évának üzenem, hogy nem most kellene kiállni egy vezetőnek, hogy nem ért egyet a nyugdíjak korrekciójával, hanem aktívan közre kellett volna működni a nyugdíj korrekció és prémium megállapításában, és kommunikálni kellett volna a nyugdíjasokkal a tárgyalások menetét, mert most a döntés után már minden érv elveszettnek látszik!Segíteni ezen egy közvélemény kutatással lehetett volna a korrekció előtt , mert Orbán is abba bízik hogy az általa kitalált közvélemény kutatás eredményei majd Őt issegítik az álláspontjának az érvényesítésében, s ebben Hegyesiné Orsós Éva is bízhatott volna.
ómió
De, hisz', Böszme efftárs az ilyet még egy havi nyugdíjlenyulással "sikeresen kompenzálta"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.