Eltűnt egy évente 25 millió lőszer gyártására alkalmas gépsor Magyarországról – ezzel a címmel közölt terjedelmes cikket a 24.hu. A sztori elég kacifántos, ezért érdemes az egészet elolvasni- szemlézi a 444.hu.

Szóval a miskolci székhelyű Borsodi Általános Gépgyár Kft.-ről (BSGÉP) van szó, amelyről a 24.hu tényfeltárása többek között annyit tudott meg, hogy érdeklődött a cégszerzés iránt Balajti László, a titkosszolgálatok egykori vezetője, illetve Pintér Sándor jobbkeze, Tasnádi László is tárgyalt az ügyben. Végül a több más tranzakcióban is érdekelt – többek között a Dunaferrnél is felbukkanó – Mikó István lett a befutó, legalábbis ő azt állítja, hogy megvette Jurij Shabajkin orosz vállalkozó üzletrészét, és ezzel beszállt a BSGÉP-be.

A 24.hu tényfeltáró cikke szerint eltűnt egy több tízmillió lőszer gyártására alkalmas gyártósor Magyarországról

Fotó: 123RF.com

A jelen helyzet előzménye, hogy Mikó – állítása szerint – megvette a kitoloncolt orosz vállalkozó üzletrészét a cégben, ezt viszont a kisebbségi tulajdonos, Papp Csaba nem fogadja el, ezért Mikó perre vitte az ügyet.

Az eljárás során sejlett fel, hogy az ügy már nem is a tulajdonszerzés körül forog, hanem a cégben levő vagyonelemek – főként a lőszergyártő gépsor – megszerzése a tét. Mivel minden ilyen tranzakció nemzetbiztonsági felügyeletet is kap, ezért több állami szerven is végigment az ügy, s végül kiderült, hogy noha a BSGÉP felajánlott az államnak a hadiipari gépsort, az kézen-közön eltűnt.

A bírósági perek anyagából azt lehet kihámozni, hogy tovább kavarodott a helyzet: a Pénzügyminisztérium szerint a lőszergyártó visszakerült a gépsort szállító országba, azaz Törökországba, a török illetékesek viszont azt közölték, hogy náluk nincs – írja a 24.hu.

Ha a céges perben végül Papp Csabának adnának igazat, a vállalkozás többségi tulajdona és a két kamionnyi rakományt jelentő gyártósor feletti rendelkezés is visszaszállna az orosz többségi tulajdonosra, Jurij Shabajkinra. Ez a fordulat újabb nemzetbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket nyitna meg.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Oroszoknál keresték már?? A nemzetbiztonsági szolgálatok volt és jelenlegi főnöke meg még a helyén van?? Vagy a portás vót...na, majd azt előveszik, hogy nem ellenőrizte a kimenő rakományt. józan esze megáll az embernek, és amerre néz csak a lopást,a hazaárulást látja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Régebben még azon csodálkoztunk, amikor egy patak feletti kis híd tűnt el. Következik egy egész gyár eltűnése.
kereső
Oroszoknál keresték már?? A nemzetbiztonsági szolgálatok volt és jelenlegi főnöke meg még a helyén van?? Vagy a portás vót...na, majd azt előveszik, hogy nem ellenőrizte a kimenő rakományt. józan esze megáll az embernek, és amerre néz csak a lopást,a hazaárulást látja.
cirip
Nehogy a tényfeltáró cikkíró is eltűnjön... :(
csak úgy....
@KisTehen: a te füled mögött más van! :)
sokanvagyunk
Ezek nem gazember zsebtolvajok, épp ezért kérem, finoman bánjanak az urakkal.
gina
Azt már régen eladták a fidesz tolvajok, OV a Kakadú és a többi jómadár

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.