Krétarajzok fogadták a Külső-pesti Tankerületi központhoz érkezőket ma reggel. A sztrájkoló, elégedetlenkedő tanárok – és úgy tűnik, diákok – mumusaihoz ma látogatást terveztek a Karinthy Frigyes Gimnázium pedagógusai.

A tankerületnél hatalmas tömeg gyűlt össze, a tanárok személyesen veszik át az őket fenyegető leveleket

Fotó: Pixabay cco

Ahogy a Blikk tegnap megírta, a Karinthy gimnázium 24 tanára kapott levelet a tankerülettől. Pontosabban nem kapták meg, mert a borítékokat az iskola igazgatójának adta át Rábel Krisztina, tankerületi igazgató. Tegnap beszéltünk Berta Beátával, az iskola egyik érintett tanárával, aki elmondta, mivel a munkáltatójuk nem az igazgatójuk, hanem a tankerületi vezető, ezért majd tőle átveszik a papírokat, legalább megismerkednek vele. A levelekért ma reggel mennek el.

A tankerületi központ épületénél reggel fél nyolc után körülbelül harminc tanár és szimpatizáns jelent meg, a földön krétarajzok fogadták az érkezőket.

A tankerületi iroda ajtaját az érintett pedagógusok zárva találták, majd azt az információt kapták, hogy kettesével kell bemenniük az épületbe – írja a 24.hu

A demonstráción ellenzéki politikusok is megjelentek, köztük volt Kunhalmi Ágnes szocialista és Orosz Anna momentumos országgyűlési képviselő is.

Néhány szimpatizáns is bement a tanárokkal együtt a lépcsőházba, és Rábel Krisztina tankerületi igazgatónak azt kiabálták, hogy

Rábel Krisztina, gyere ki!

Érezhetően ingerültek voltak nemcsak a tanárok, hanem a szülők is. A szülők és a diákok a lépcsőházban állva azt skandálták, hogy „ne rúgjátok ki a tanárainkat”, közben a többi szimpatizáns kintről biztatta a bent lévőket.

Berta Beáta a diákok és a szülők kiállására utalva azt mondta:

Tök régóta küzdünk azzal a kollégáimmal, hogy lehet-e így csinálni ezt a tanítást, és most látszik, hogy lehet!

Hozzátette, a mai nap emiatt valójában óriási siker, mert a megjelentek nemcsak a karinthys, hanem az ország összes pedagógusa mellett álltak ki, ezért minden kollégája nevében köszöni a támogatást.

Az Index.hu cikke szerint 08:55-kor az egyik tanár, aki ügyvéd jelenlétében már átvette a levelet, elmondta a tüntetőknek, hogy ugyanazt a levelet kapták, mint korábban a kollégák, de egy szó eltér benne, ők nem „veszélyeztették”, hanem „korlátozták” a diákok tanuláshoz fűződő jogát. A levelet a tankerületi vezető adhatta át neki, de ezt csak fotók alapján gondolja, mert bár ő bemutatkozott, a tankerületi központ részéről ez nem történt meg. A második körben érkező pedagógusok esetében már kölcsönös volt a bemutatkozás.

A pedagógus azt is elmondta, hogy alá kellett írniuk az átvételt, majd tankerületi részről arról érdeklődtek, hogy milyen minőségben vannak ott az ügyvédek. A tanár azt is hozzátette, három karinthys kollégája azért nincs a helyszínen, mert figyelmeztetést kaptak: ha elmarad a nulladik és az első órájuk, annak következményei lesznek.

A tanár végül megköszönte a kiállást, „nem lehet elmondani, mennyire hálásak vagyunk”, erre a tüntetők a „Nem hagyjuk, nem hagyjuk!” rigmussal válaszoltak.

Forrás: Blikk.hu, Index.hu, 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Gondolom, a tankerületi igazgató nénin pelust kellett cserélni. Pedig a sok jó ember csak üdvözölni akarta őt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 13:08

A mai napon ez volt a 48. beírásod.
Nálad is beigazolódik, hogy a mennyiség a minőség rovására megy. " Sok beszédnek sok az alja."
Úgy látszik, hogy a fizetséged a mennyiség nem a minőség után kapod.
Aki Én
@Shikaratyi: ...jó lenne már, te pelenkás buzeráns.
ómió
Tényleg "hallatlan", hogy még "törvényszegni" is csak figyelmeztetéssel lehet! Hát, mi ebben a "liberális"!?
lampa laz
Mindeközben a putris cigány vagyona 3milliárddal gyarapodott. Mernék fogadni arra is, h a cseh repülőgyár vásárlás is csak átmeneti, mert hamarosan mészáros lesz a legjobb ajánlattevő rá, -az állam, aki ugye orbán-, h privatizálja neki a putris.
www.napi.hu/magyar-vallalatok/kormany-allamositas-nemzeti-sport-cseh-repulogyar-vodochody-n7-holding.760729.html
justhpeter
Gondolom, a tankerületi igazgató nénin pelust kellett cserélni. Pedig a sok jó ember csak üdvözölni akarta őt.
Nessy
Gondolja valaki, hogy ezek a tankerületi pártkatonák ki mernének állni a diákok és szülök elé?? Ez a fidesznél nem divat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.