Bár Kijev nem vállalta a felelősséget a Kercsi-szoros hídjának felrobbantásáért, korábban magára vállalta az oroszok által megszállt Krímben lévő célpontok elleni, nyáron végrehajtott támadások sorozatát – emlékeztet a CNN, amely a robbanás következményeit elemzi.

CNN: Putyin nagy bajba került a kercsi híd robbantása után

Lángok a Krími hídon, Kercs térségében 2022. október 8-án, miután az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság állítása szerint felrobbant egy teherautó az Ukrajnától elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő átkelő közúti oldalán. Legalább három ember életét vesztette, az útpálya érintett szakasza beomlott, a vasúti hídon egy tartálykocsikból álló szerelvény kigyulladt. MTI/AP

A hvg.hu által CNN-elemzés szerint a legfontosabb következmény, hogy az oroszok utánpótlási gondjai csak nőnek ezáltal.

A CNN elemzése szerint Putyin most nehéz választás előtt áll. Vagy további terheket rak azokra a katonai erőire, amelyek utánpótlási gondokkal küzdenek, vagy részben visszavonja a hadseregét. Utóbbival biztosítaná, hogy a félszigeten lévő jelentős erőforrásaikat ne vágják el.

Putyinnak választania kell, hogy a siker egyre csökkenő esélyével táplálja-e nagyobb ambícióit, vagy pedig egy olyan cél köré csoportosítja erőit, amelynek elérésére nagyobb esélye van.

"Az egyik a katasztrofális összeomlás veszélyét hordozza magában, ami az egész brutális ukrajnai kalandját és valószínűleg az uralmát is veszélyezteti. A második azonnali arculatvesztéssel jár, de nagyobb eséllyel tarthatja fenn Ukrajna kisebb részeinek megszállását"

- írja a CNN elemzője.

Címlapkép: MTI/AP

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:41 ☺ Segítek: Az oroszok az Északi áramlat 1 és 2 gázvezetéket robbantották fel. A kercsi híd ukránok által történt felrobbantása figyelmeztetés volt az oroszoknak, hogy nix ugri-bugri, nekik is van egy nagyon érzékeny pontjuk, mely beakaszt az ukrajnai háborúnak és az utánpótlásnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pági
@KisTehen: Nem. Egy tehéncsorda randalírozott a hídon! Nem volt ott véletlenül?
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 14:41 ☺ Segítek: Az oroszok az Északi áramlat 1 és 2 gázvezetéket robbantották fel. A kercsi híd ukránok által történt felrobbantása figyelmeztetés volt az oroszoknak, hogy nix ugri-bugri, nekik is van egy nagyon érzékeny pontjuk, mely beakaszt az ukrajnai háborúnak és az utánpótlásnak.
szaboria1
@KisTehen: Más szerint most olvashatod , hogy megint van egy másik teória USA és Nagy Britannia tehet a gázvezeték incidenséért.
117
Most már biztos!
Szabotázs akció volt.
Oroszok követték el oroszok ellen!
A belső ellenség...
justhpeter
@Pági: Egy nagy marha nem megy el odáig.
justhpeter
Szerintem a Soros-Gyurcsány páros robbantott hidat.
Csizmás Kond
Arra kezdtem rájönni hogy az egész világ putyinért és oroszországért aggódik...
117
Jó hír!

Belső ellenség volt. Orosz támadta az oroszt - erre novoicsoikot vehetsz!

Van különbség orosz és orosz között, ahogy magyar és magyar között is.
117
@Csizmás Kond: Rosszul jöttél rá !!!

Csak egy paraszt vagy, akit az ingerei vezérelnek.
117
Sütkérezem a buta zsidó-cigány-parasztok között?
Igy jártatok!

www.youtube.com/watch?v=B_NFYleguso
kereső
Háááááááááááát, nem is tudom. Lehet, hogy az ukránoknak semmi köze nem volt ehhez a "különleges hadművelethez"'- de akkor az ukrán védelmi miniszter miért is posztolt, közvetlenül utána, imigyen: "Jó reggelt Ukrajna"- és utána következett a születésnapi köszöntő putyinnak. Tényleg semmi közük nem volt hozzá, hogy az orosz megszállás alatt lévő, putyin személyes hidját- amely a világ egyik legjobban őrzött hidja- felrobbantsák.Oroszok voltak na, kevesebbet kéne dohányozni.
117
Én 14 évesen beszóltam németül az oroszoknak 1979-ben a tömött orosz metróban.
Ti gecik, mikor tették ezt meg vagy ehhez hasonlót?
Hős vagyok, baszd meg!
Nevenics hős!
Peller Anikó
Én azt halottam, hogy a mongolok voltak, mert megúnták, hogy a kirgíz gázt nem ők kapják és így csak odaküldték a mongol hadihajókat és két három mélységi bombával felrobbantották a vezetékeket. Az elárasztott gázcső javíthatatlan.
simmering73
Nem az ukránok tették. Az ukránok ilyen fércmunkát nem végeznének. Azok ha robbantanak, azt a hidat nem lehet helyreállítani egy-két nap alatt. Ezt a mocskos ruszkik csinálták, hogy meg legyen a casus belli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.