Nyílt levet írt a Madách gimnázium tanára a tankerület vezetőjének.

Megfenyegetett tanárnő Marosi Beatrixnak: "Nem én szegtem meg a munkaköri kötelességemet, hanem maga"

A kép illusztráció. Fotó: Clement MAHOUDEAU / AFP

Miután hétfőn megkapta a Belső-Pesti Tankerületi Központ munkajogi következményekkel fenyegetőző levelét, az erzsébetvárosi Madách gimnázium magyar-történelem szakos tanára, Juhász Erzsébet a Facebookon nyílt levélben válaszolt az intézményt vezető Marosi Beatrixnak.

Nyílt levelében ezt írta: 

- 35 éve tanít a gimiben, és hogy büszke a munkájára és a tanítványaira.

- Szerinte a diákok tankötelezettségének teljesítését nem az korlátozza, hogy a kollégáival nem dolgoztak, hanem hogy az előző tanév végén hat tanár hagyta el a gimit, akiket nem pótoltak.

- Idézi a törvényt, mely szerint Marosinénak munkaköri kötelessége lenne értékelni a hozzá tartozó iskolákban a körülményeket, és megteremteni a működéshez szükséges gazdálkodási feltételeket.

Végül Juhász Erzsébet meghívja Marosinét a Madáchba, hogy győződjön meg arról, eljárása tényleg segíti-e az oktatást és a diákokat, mert megérné kiállni azok elé, akik, a fenyegetőző levelet idézve, "jelentős mértékben" hátráltatják a tanulók tankötelezettségének teljesítését.

Forrás: 444.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Egy fideszes pártkatonától olyat elvárni, hogy nyíltan vállalja intézkedésének következményét, hogy szembenézzen az emberekkel, a valósággal, teljesen reménytelen! Mezei ítélet végrehajtók, jó pénzért, látszat hatalomért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@Shikari: 11:04 - Akinek nem inge..az érti :P
Csizmás Kond
...csak azt nem értem hogy egy gimnáziumba miért a töritanárnak kell a tanárlétszámon filóznia ?...hol van az igazgató a tanfelügyelőség, meg hasonló ezeket szabályozó emberek szervek ?
Nessy
@Shikari: Pártunk és kormányunk tevékenysége következtében évről évre siralmasabbak az eredmények. Vannak, akinek minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vannak elégedve!
De vannak akik az osztogatásnak, fosztogatásnak, hozzá nem értésnek a kárvallottjai, és egyre többen! Engem a számok érdekelnek , nem a PR duma! Igaz egyre több a "mennyi legyen" adat!
rokker33
Nem jártak be dolgozni igenis hátráltatva lettek a tanulók azzal ,hogy több tananyagot kellett egyszerre megtanulniuk,mert ugye a tanár az tüntet a diákok meg a tanár nélkül nem sokra mennek!Egy két lyukas órával csak nekik lesz nehezebb a gimnázium amúgy sem általános iskola ! Kikell rúgni a lázadókat!
Toller Béla
Teljesen igaza van a tanárnőnek. Az a hivatalnok nem jó ember, elszakadt a feladatától, ha egyáltalán volt olyan idő, amikor még fel tudta azt fogni.
surdilloFUJT
@rokker33: olyan idióta vagy,hogy a Holdról is látszik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.