Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken folytatódik a tanársztrájk. Az ország számos pontján tartanak ma demonstárciót a tanárok és diákok, akik az oktatás állapota és a tanárok kirúgással való fenyegetése miatt tüntetnek. Az Index számolt be arról, hogy több helyen is rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el pénteken a tankerületek, ami egyfelől jogszerűtlen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint, másfelől kicsit meg is bünteti a pedagógusokkal szolidaritást vállaló szülőket.

Több hazai iskolában rendkívüli szünetet rendeltek el a tankerületek – Kiakadt a PDSZ a döntés miatt
Fotó: Facebook

Figyelem, jogsértés! Ne engedjük jogellenesen elrendelt "rendkívüli szünettel" eltűntetni a sztrájkot! 

- fogalmazott a PDSZ közösségi oldalán.

Igen merész megoldással élt több tankerületi vezető és intézményvezető is: látva, hogy a szülők, akik támogatják a pedagógusokat, nem küldték be az intézménybe a gyerekeiket, váratlanul jogellenesen rendkívüli szünetet rendeltek el

- írják a honlapon.

Látva, hogy a szülők, akik támogatják a pedagógusokat, nem küldték be az intézménybe a gyerekeiket, váratlanul jogellenesen rendkívüli szünetet rendeltek el. Ez egyszerűen joggal való visszaélés és nem rendeltetésszerű joggyakorlat…

– fogalmaz közleményében a PDSZ.

A szakszervezet azt is hozzátette:

Míg az intézményvezető valóban a sztrájk előtti nap 16 óráig dönthet a másnapi munkarendről, semmi esetre sem teheti meg, hogy váratlanul rendkívüli szünetet rendel el. Természetesen nem teheti ezt aznap sem!

A PDSZ kiemeli, a hatályos jogszabályok alapján amennyiben az intézményvezető azt tapasztalja, hogy kevés diák jelenik meg az intézményben, akkor felügyeletet rendelhet el.

Ezt nyilván azért nem szeretné, mert a felügyeletet nem kell igazolnia a szülőnek, emellett kicsit büntetné is a támogató szülőket és a részt vevő pedagógusokat azzal, hogy emellett majd esetleg – szintén jogszabályellenesen – a tanítási nap pótlásáról dönt

– emelte ki a PDSZ, amelynek honlapján olvasható a fenti állítások alátámasztásaként Nyitrai Károly, a szakszervezet jogászának részletes szakmai indoklása.

Forrás: Index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
Most fog lépni végre a kormány !
Betiltja a tanárok sztrájkhoz való jogát. Jogosan. Gyerekeket pajzsként használni bűncselekmény.
10 éve normális bérrel taníthatnának ha szakszervezeteik nem GYURCSÁNY FERENC lováról
vezényelnék őket.
fergeteg
Sajnos a Betyársereg UGRÁSRA KÉSZEN ÁLL. Ezt nagyon nem szeretné egyetlen normális
ember sem.
Nessy
@fergeteg: A kormány már hetekkel ezelőtt törvénnyel törölte a pedagógusok sztrájk jogát! Le vagy maradva egy brossúrával!
Giovanni Alba
Lukasenka rendelettel megtiltotta az áremeléseket, Xerxes megkorbácsoltatta a tengert, a doktorminiszterelnökúr csahosai rendkívüli szünetnek nevezik át a sztrájkot. A hatalom beteggé tesz, főleg akkor, amikor egy politikus el is hiszi azt, amit az érdekvezérelt hízelkedők mondanak.
ómió
Nem lesz elég az efftársak előtt tolható gyerek!? Hát, ez nem efftársi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.