Nemcsak a jelzáloghitelekre vonatkozó kamatstop idejét tolták ki.

Újabb hitelesek örülhetnek: éjszaka kiterjesztették a kamatstopotMTI Fotó: Kovács Attila

A decemberről júniusra hosszabbított, jelzáloghitelekre vonatkozó kamatstoppal az ötéves kamatperiódusú jelzáloghiteleseket is menti a kormány – írja a Forbes.hu. Pénteken késő este jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, ami szerint kibővült a támogatottak köre.

Az új jogszabály egyik passzusa kiterjeszti az eddigi kamatstopot olyan hitelekre, amelyekre eddig nem vonatkozott.

Mostantól a kamatstop szabályait a lakáscélú állami támogatásnak minősülő, a fogyasztóknak nyújtott kamattámogatott jelzáloghitel-szerződésekre, a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre, valamint 2022. november 1-től a legfeljebb 5 éves kamatperiódusokban rögzített hitelkamattal nyújtott nem kamattámogatott jelzáloghitel-szerződésekre is alkalmazni kell.

A mostani változtatással lényegében az összes olyan jelzáloghitelesre kiterjesztik a kamatstop védelmét, akinek ezután lesz a kamatfordulója 2023. június 30-ig.

Forrás: Forbes.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@teuton: Bolsiék fajkreténje! A banki extraprofit csökkentését már elképzelni se vagy képes?!
ómió
@Clavigo: Bolsiék félnótása! Most meg a "benyomásaidat" rajzolnád rám? Nem csitul az elmebajod?
telegdilaci
@teuton: Orosz és Kínai hitelből,mivel az EU-tól nem jön a pénz muszáj a haveroktól hitelt felvenni,bár Orbán szerint Az EU-is hitelt adna szerintem nem igaz máskor meg azt szajkózzák hogy nekünk az a helyre állítási alap jár,akkor most melyik az igaz?
teuton
@telegdilaci: Lasd IMF-hitel es egyeb... Az EUs hitel gyakorlatilag kamatmentes lett volna, de termeszetesen jogallamisagi feltetelekkel, lopasmentesse teve, ezert nem kellett. Jo a draga orosz vagy kinai is, termeszetesen titkositva, mindegy mibe kerül, a lenyeg, hogy jo sokat lehet belöle maganzsebekbe csatornazni.
teuton
@ómió: Te tenyleg hülye vagy! Szerinted a bank veszteseget fog termelni? Mrert ugye a gazdasag ugy müködik, hogy a kormany elöirja az arakat...
ómió
@teuton: Idiótaságod annyit se bír elképzelni, hogy, ha a banknak nincs extraprofitja, akkor, attól profitja még lehet?! Szánalmasan gyagya vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.