Mintha a miniszterelnök nem bízna abban, hogy az EU-tól pénzt kapunk.

Ha Brüsszeltől nem jön a pénz, Orbán megszerzi máshonnan: orosz és kínai kölcsönökhöz folyamodtunkMTVA/Bizományosi: Róka László

Mint ismert, Orbán szeptember 26-án a Parlamentben napirend előtti felszólalásában jelezte először, hogyha Brüsszeltől nem kapunk pénzt, akkor majd máshonnan szerzünk. Most úgy tűnik, ennek a forgatókönyvnek megvalósítása kezdődött el az állami MVM-en keresztül – mutat rá a piacesprofit.hu.

A beszéd után nem sokkal bejelentették, hogy halasztott fizetésben állapodott meg a Gazprom és az MVM.

Erről megállapodásról annyit lehet tudni, hogy 2022 októbere és 2023 márciusa közötti áruforgalom egy részét három év alatt kell kifizetnünk.

Majd október 14-én újabb hatalmas pénzügyi lehetőség érkezett az MVM-hez.

250 millió euró összegű, általános vállalatfinanszírozás célú közép-lejáratú hitelkeretszerződést írtak alá Kína és egyben a világ legnagyobb pénzintézetével.

Az MVM két mostani pénzügyi lépése természetesen nem jelent olcsóbb energiát Magyarország számára, sőt a hitelek kamata inkább csak tovább növeli a költségeket. Ez összességében azt mutatja, hogy a legfontosabb cél időt nyerni a magyar gazdaság finanszírozhatósága számára. Egyetlen dologban biztosak lehetünk. Az elmúlt 10 év pénzügyi bősége és lazasága után új időszámítás kezdődött a világban, amikor minden fillérért meg kell küzdeni a talpon maradásért. Az elmúlt évek pazarló és sokszor felesleges beruházásai pedig többszörösen okoznak most kárt.

Forrás: piacesprofit.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Helyes és szeretném ha a kamatait meg a kölcsönt is CSAK idióta barmai fizessék vissza . Nekem elég Brüsszel pénze.
A kurva anyját minden állatnak aki a nyakamra szabadította ezt a disznó rohadt erkölcstelen tolvaj bandát.
Hogy rohadnának meg együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Néro2: Remélem a hiteleket kamataival együtt az fizeti vissza aki fel veszi,akkorát hazudott Orbán az EU-támogatásokról,hogy Brüsszel is hitelt akar adni nekünk ami persze bődületes hazugság akkor miért vállalnak be mindent csak hogy meg kapjuk az EU-tól a vissza tartott támogatásokat,szégyellem hogy egy ilyen jellemtelen,gerinctelen hazug a lakosságot félre vezető Miniszterelnöke van Magyarországnak!
Nessy
@telegdilaci: Nálunk a szavazók levelezőtagozatosokkal megtámogatott cca. 50% = 2/3! Orbán remekül bebetonozta magát a hatalomba! De a békák még mindig nem érzik, hogy melegszik alattuk az üstben a víz!
Néro2
@telegdilaci: Szégyelje magát a béééégető. Az övé a minieszetlen ahúúúúgy az a-Laposuk is ereszhuszár alkotóval egyetemben. Egy leprással szívesebben fognék kezet az csak beteg mint egy fidesztálibbal mert nem baxott el egy évtizedet az életemből csak azért mert egy lobotomizált barom meg mert neki jó egy trágyadombon élni hát mindenki más is éljen a pöcegödrében. Alja embereknek alja kormány dukál de a többinek miért ?
csak úgy....
koldusbotra jutott európa húzóereje, dübörgés konyec ? -persze ismét valaki más a hibás..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.