Magyarország közbiztonságára a legnagyobb veszélyt a szankciók és az Európai Unió (EU) migrációs politikája jelentik – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség szombati, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából megtartott budapesti ünnepségén.

Rétvári Bence szerint az EU-s szankciók már Magyarország közbiztonságát is veszélyeztetikMTI/Illyés Tibor

Rétvári Bence kijelentette: az Oroszország elleni szankciók veszélyt jelentenek arra a plusz egymillió munkahelyre, amely az elmúlt évtizedben Magyarországon létrejött, az EU migrációs politikája pedig a migránsok beáramlását, az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elszaporodását eredményezi. Az EU ugyanis kitart amellett, hogy a migránsok menekültkérelmét az unió határain belül kell megvizsgálni – tette hozzá.

A politikus idézett egy francia intézet által készített nemzetközi felmérést, amely szerint a magyaroknak csupán 4 százaléka nem érzi biztonságban magát, miközben az Egyesült Államokban ez az arány 31 százalék, Németországban 15 százalék, Franciaországban 34 százalék, Svédországban pedig 60 százalék.

Ezzel kapcsolatban kiemelte: Magyarország a kiváló közbiztonságát a polgárőrök és rendőrök munkáján túl a szigorú büntető jogszabályoknak, továbbá a kormány migrációs politikájának és a plusz egymillió munkahelynek köszönheti. Ahol ugyanis az embereknek van munkájuk, ott alacsonyabb szintű a bűnözés, ám az EU szankciós politikája a munkahelyek megszűnésével fenyeget – magyarázta.

A migrációs nyomás egyre erősödik a déli határon. Miközben 2020-ban 46 ezer határsértővel ellen kellett intézkedni, tavaly 123 ezerrel, az idén pedig már több mint 200 ezerrel szemben. A 2015-ös migrációs csúcs idején 1144 embercsempész ellen indult eljárás, az idén már eddig 1467-el szemben

– sorolta.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a biztonságnak ára van, és Magyarország már 600 milliárd forintot költött az Európai Unió külső határának a védelmére, és ennek az összegnek a 2 százalékát sem fizette ki az EU. Ez azt jelenti, hogy az EU tartozik Magyarországnak, amely azt szeretné, hogy a határvédelem költségeinek legalább a felét az unió állja – mondta.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Benőke, hülye vagy. Leülhetsz, legalább tíz évre, Vácott...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mackoka46
A maffia kormány miatt nem vagyunk biztonságban.
Lepényleső
Magyarországot nélkülük nem veszélyeztetné senki,semmi,- de ők a régi sémához nyúlnak;
bűneikért mindig is mást fognak megvádolni,- koncepcióként pl; Kovács bélát elítéltetni?
simmering73
Magyarországra egyedül csak ti vagytok életveszélyesek.
telegdilaci
@Qqberci: Azok nem jelentenek közbiztonsági kockázatot akiket távol keleti Országból idehoztatok kaptak munkavállalási engedélyt a kormánytól még Vietnámból is vannak itt,akiknek lakhatást is biztosítottatok,Nem lehetne Az Országban élő Magyar állampolgároknak is ezeket a lakhatást és munkát biztosítani?
evacica
Nem hiszek a szememnek! Ezek mind megbolondultak?! Vagy miket néznek ennyire hülyének!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.