Schmuck Erzsébet társelnök szerint az uniós energiaszankciókat Magyarország is megszavazta, az energiaválságot pedig nem a szankciók okozzák. A zöldpárt épületszigetelési program kidolgozását javasolja.

Épületszigetelési program kidolgozását javasolja az LMP évi 600 milliárd forintos kerettel – erről a párt társelnöke beszélt vasárnapi online sajtótájékoztatóján a pártja által indított zöld konzultáció részeként.

LMP: a kormány szankciókról indított konzultációja "átverés, porhintés"

Fotó: Facebook/LMP/videórészlet

Schmuck Erzsébet azt mondta, a kormány által a szankciókról indított nemzeti konzultáció egyrészt "átverés, porhintés", hiszen az unió által szabott energiaszankciókat Magyarország is megszavazta, másrészt, mert az energiaválságot nem a szankciók okozzák.

A kormány nemzeti konzultációja az LMP szerint a felelősség elhárítása. Elhárítása annak, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt 12 évben rossz energiapolitikát folytatott, mert azt gondolta, hogy korlátlan ideig és mértékben fog rendelkezésre állni az orosz földgáz és kőolaj, az atomenergia pedig hosszú távon kiszámítható energiaellátást fog biztosítani – mondta. Hozzátette: ezért nem tette lehetővé a kormány a megújuló energiák térnyerését.

Az ellenzéki politikus kiemelte, ha hosszú távú megoldást szeretnénk, akkor csökkenteni kell az energiafüggőséget és át kell térni egy másfajta energiapolitikára.

Schmuck Erzsébet jelezte, azért indította el pártja a zöld konzultációt, hogy lehetőséget adjon az embereknek annak kifejezésére: zöld fordulatot akarnak.

Ismertetése szerint a zöld konzultáció öt kérdést tartalmaz, amelynek egyike az ingatlanok épületszigetelésére vonatkozik. A politikus szerint az épületszigetelés és az ingatlanok "mélyfelújításával" összefüggésben "komoly tartalékok vannak", és – ha megvalósul – komoly energiamegtakarítást lehet elérni.

A párt ezért az javasolja, hogy évi 600 milliárd forintos kerettel induljon egy komplex energetikai és megújulóenergia-támogatási program. Az összeg egy része mindenképpen támogatást jelentene a lakosság számára, amihez egy hitelkonstrukció társulna – mondta Schmuck Erzsébet, hozzátette: az arra rászorulóknak nagyobb támogatást tudnának biztosítani.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Szépen elmondja, hogy miért okádék hazugság az egész:
,,A legszembeötlőbb a legújabb nemzeti konzultációs kérdőíven, hogy a szövegben sehol nem szerepel Ukrajna, és Oroszország sem jelenik meg agresszorként, vagyis a kormány egyszerűen elhallgatja az alapkonfliktust, ami miatt egyáltalán szankciókról kell beszélni"
- (Hibáztatása azért is különös, mert az eddigi nyolc Oroszország elleni szankcióscsomagot egyhangú döntéssel fogadta el az EU, azaz Orbán Viktor kormánya mindegyiket megszavazta.)
,,A kérdőív állításával szemben az uniós vezetők nem akarják a szankciókat kiterjeszteni a gázszállításokra."

nepszava.hu/3172561_nemzeti-konzultacio-kerdesek-elemzes
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@NKF: Az. Esetleg cáfolnád, amit mondtak?
balos
@sgl: Azért,mert egyszer eltalálja a faszt attól még a fideSSes segget tolta ezerrel,mert abból profitált ö is!
ómió
Ezt, bizony, az efftársak a Lenin összesben "így olvasták"!
cikicakk55
Nyílván a Fidesz legelső konzultációs ívénél volt az,hogy az ellenzék megszeretné nézni a Fidesznek vissza érkezett konzultációs leveleket. Egy raktárépületet kinyitottak,hol tobb száz doboz volt,de az ellenzék még a közelébe sem mehetett. Ennyi erővel ezek a dobozok üresek is lehettek,esetleg tele voltak lejárt régi újságokkal. Na akkor megfogadtam,ha bár mit megszavaztatnak,nem küldöm vissza. Szerintem meg sem nézik,ki sem bontják. Megy a saját dobozukba.
cikicakk55
Tudom,hogy nagyon nagy szükségünk lenne az Uniós pénzre, Még is inkább annak drukkolok,hogy egy fillért ne kapjon a Magyar Kormány. Küldjék egyből az Önkormányzatokhoz,bár a Fideszes vezetésű városok,helységek,azért nem szívnak akkorát mint a nem Fideszesek. Teljesen tisztában vagyok vele,hogy a tanárok fizetése nem az EU-s pénzen múlik. Az élelmiszer áfájából több milliárd folyik be az államkasszába. Emeljék abból a tanárok fizetését,de itt már nem csak a tanári fizetés a tét,hanem a tanítás teljes összeomlása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.