A hatóság szerint nem volt bekötve a baleset pillantában. A nő jelenleg is az életéért küzd.

A Blikk cikke szerint 15 ezer forintos büntetőcsekket küldött ki a rendőrség egy sárkeresztúri édesanyának, aki pár hete egy súlyos autóbaleset részese volt, ami miatt kómába is került. A lapnak nyilatkozott a nő apja, aki azt mondta, a bírságot azért kapta a lánya, mert nem volt bekötve az öve a baleset idején.

15 ezer forintra bírságolt egy kómába került nőt a rendőrség

Fotó: Illusztráció/police.hu

A cikk szerint a kocsit, amiben a nő is ült, egy 19 éves férfi vezette, Berhidánál pedig egy előzést követően lesodródtak az útról, az autó egy fának ütközve kettészakadt, a cikk szerint a férfi és a nő is kirepült a kocsiból. A férfi a helyszínen meghalt, a nőnek súlyos koponya- és agysérülése keletkezett, a kulcscsontja, egy bordája, egy karja és egy lába is eltört, mentőhelikopterrel szállították be a győri kórházba.

Még magatehetetlenül, kómában feküdt a lányom, amikor levelet hozott a rendőrségtől a postás. Azt hittük, a baleset körülményeiről állapítottak meg valamit, ám nem ez történt. Alig akartuk elhinni, de a lányomat a történtek után 15 ezer forintra megbüntették, amiért állítólag a baleset idején nem volt becsatolva a biztonsági öve. Tudjuk, hogy a szabályokat be kell tartani, de a lányom az életéért küzd, méltányosságból eltekinthetnének a bírságtól

– mondta el a Blikknek a nő apja.

A balesetet szenvedett nőn életmentő műtétet is végrehajtottak, miután leállt a veséje, a koponyájába pedig egy csövet ültettek, amely a vérömlenyt vezeti ki. Az apa elmondása szerint egy kétoldali tüdőgyulladás is nehezíti a gyógyulását, a kómából eddig kétszer próbálták meg felébreszteni, de ezek az alkalmak nem jártak sikerrel. Ám ezek után váratlanul kinyitotta a szemét. Jelenleg már a székesfehérvári kórházban van lélegeztetőgépre kötve, mozog a szeme, a szája, mosolyog és nyel, de a szakemberek szerint az csoda lenne, ha ennél tovább javulna az állapota. A szülei azt szeretnék, ha az Országos Rehabilitációs Intézetbe kerülhetne a lányuk.

Forrás: blikk.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
Nincs kecmec, a szabály az szabály. A büntetés automatikus, a méltányossági elbíráláshoz kérvények, utánajárás és lehetőleg sajtónyilvánosság szükséges. Megeshet, hogy a segítőtől két tanú által hitelesített felhatalmazást kérnek az érintett saját kezű aláírásával.
Nem véletlen születnek a rendőrviccek.
"Szolgálunk és védünk"
A kérdés csak az, kit is, mit is?
A Várszínházat mindenáron.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
koszos köcsögökkel van tele a rendőrség..,azt hittem az átkosbani zsaruknál nincs lejjebb, tévedtem...
KisTehen
hát, a törvényeket a halottaknak is be kell tartaniuk

pl. nem fekhetnek csak úgy az út szélén
lusta
Együttérzünk, de.
Ha kirepült az autóból, akkor nem volt bekötve. Saját döntése volt, de a következményeit mi is viseljük. Az úceán túloldalán is fel voltak, vannak háborodva az övhasználat miatt. A szabadság korlátozását látják benne. Végülis hamar meg lettek győzve. A biztosító nem fizet annak, aki nem volt bekötve. Ez az eü biztosítására is vonatkozik.
Nessy
@lusta: Arról nem hallottál, hogy az öv kiszakadt, a delikvens repült?
Macskaszem
@Nessy: Szerintem ezt szakértő meg tudja állapítani.
Nessy
@Macskaszem: Természetesen! Csak volt már erre isprecedens. A rendőrség meg várjon türelemmel míg a páciens fizetni tud!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.