Ennyi volt a vénasszonyok nyarának?

Vége a jó időnek? Jönnek az első mínuszokMTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Szerdán a hidegfront felhőzete elhagyja az országot, mögötte gomolyfelhős, napos idő várható – szól a met.hu előrejelzése. Az északkeleti megyékben egy összeáramlási zóna mentén jobban összeállhatnak a gomolyok, és ott egy-egy zápor kialakulására is van esély. Az északnyugati, északi szél nagy területen lesz élénk, a Dunántúl északi, északkeleti területeinél, illetve az északkeleti megyékben akár erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. Késő este általában 8 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön jobbára napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Pénteken nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a magasszintű felhőzet, kelet felé számíthatunk a több, de a nap során egyre szűrtebb napsütésre. Csapadéknak még kicsi az esélye. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti, délkeleti, majd a déli, délnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +8 fok között alakul, elsősorban a keleti országrészben több helyen lehet talajmenti fagy, de a fagyzugokban kevéssel 0 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.