A városháza dísztermében.

A városháza dísztermében Budai Lóránt polgármester személyesen adta át Andreas Michalowskinak, a Vechtai Önkéntes Tűzoltóság vezetőjének a város tiszteletbeli polgára címet, amikor nagyon kellemetlen incidens történt.

Durva! Náci dalt játszottak le Jászberényben az érkező német vendégeknek

Budai Lóránt. Fotó: Facebook

A német himnusz helyett a nácik által kedvelt szöveggel kezdték lejátszani a dalt („Deutschland, Deutschland über alles”). Gedei József, a város DK-s politikusa szerint a dalnak a német küldöttség egyik tagja vetett véget azzal, hogy határozott kézmozdulattal jelezte, fejezzék be a lejátszást.

„Valóban történt a testvérvárosi eseményen egy nagyon kellemetlen malőr. Természetesen, mindez véletlen volt, és elnézést kértem”

– mondta Budai Lóránt jobbikos városvezető a képviselő-testület szerdán. 

Budai a Szoljon.hu honlapnak azt mondta, hogy megtalálták a felelőst, és az eset nem marad következmények nélkül. Budai szerint a vacsoránál barátsággal fogadta bocsánatkérését a vechtai delegáció.

Forrás: Telex.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Shikari: Latom egy igazi naci veszett el benned
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ez a polgi vajon a Jobbik jakabista vagy a gyöngyösista szárnyának prominense!?!?!
Shikari
Tényleg felháborító Németisztánban, ha azt hallják, Németország, Németország mindenek felett!
Meg is értem a sok libsi buzit, hogy nem állják a németek nagyságára utaló himnuszt!
balos
@Shikari: Legközelebb neked játsszák a halotti síratót,hamár idetoltad a nyilas pofádat!A szájer már megint felültetett a fasztalicskára nagy köcsögi!
Yoda69
@Shikari: Latom egy igazi naci veszett el benned
jesz
nocsak...nocsak..a náci küldöttség sértődik? Hatvan millió halott, az nem számít? Ez csak a háborújuk, amit mi is megszenvedtünk..és hol van még a gyarmataik kifosztása közben elhunyt bennszülöttek sokasága?

Ezek itt megsértődtek, majd otthon a pincében elöveszik a nagypapa vaskeresztes egyenruháját, és puszilgatják...a náci náci marad.

Mi csak keleti vadak vagyunk, lehet, hogy komcsik is?...hát ajó qurva anyjukat!
Baker
Anno Bajnainak is így kellett volna az Internacionálé felcsendülésekor!
Baker
@jesz: Ilyen alapon a náci csatlós is náci csatlós marad?!
Szerintem nem!
Namely
A németnek a saját zászlójuk is elég az undorhoz:
youtu.be/9t5fH_ywo_g
KisTehen
@Baker: döntsétek már el, hogy náci vagy komcsi csatlósok vagyunk :)
colibri
Ahol pócs/pöcs jános az országgyűlési képviselő, ott nem kell csodálkozni semmin...
Eladott Ország
A jászberényiek jövőre mehetnek majd kipcsak földre ahová valók, és lehet majd csodálkozni rajta, oszt' el van nézve...
Eladott Ország
Ahol ilyen idióta Budai Lóránt féle jobbikos politikust választanak meg városvezetőnek, ott nincs min csodálkozni. Erre szokták mondani, igyál b*zdmeg, mert az legalább meglátszik rajtad, te hülye f*sz! Inkább a fejed bokszold, mert nagyon világít!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 10:12 ☻ "1929-ben az SA csapatvezetője, Horst Wessel, akit 1930-ban agyonlőttek, verset adott ki: "Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen!" Ennek alapján később létrehozták a Horst Wessel dalt, amely az SA politikai harci dala, majd az NSDAP parti himnusza lett. A dalban a kommunistákat, valamint a konzervatív és monarchista burzsoáziát támadják, az NSDAP a szabadság és a társadalmi igazságosság garantálójaként jelenik meg. Ma tilos a Horst Wessel dalt énekelni vagy terjeszteni."1929-ben az SA csapatvezetője, Horst Wessel, akit 1930-ban agyonlőttek, verset adott ki: "Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen!" Ennek alapján később létrehozták a Horst Wessel dalt, amely az SA politikai harci dala, majd az NSDAP parti himnusza lett. A dalban a kommunistákat, valamint a konzervatív és monarchista burzsoáziát támadják, az NSDAP a szabadság és a társadalmi igazságosság garantálójaként jelenik meg. Ma tilos a Horst Wessel dalt énekelni vagy terjeszteni."
neustadt-und-nationalsozialismus.uni-mainz.de/glossar/das-horst-wessel-lied
Shikari
@Eladott Ország: Pontosan így van, ahogy írod. Azt az apróságot felejtetted el megemlíteni, hogy Németországra vonatkozik a tiltás. Ez Magyarországon nem érvényes! Énekeljétek nyugodtan. Nem tilos!
Shikari
@Yoda69: Miből gondolod, hogy elveszett? :-))))))))))))))
Ékezetes billentyűzetet nem árulnak Izraelben, :-))))))))))))))))))))))
Shikari
@Eladott Ország: Attól, hogy bármilyen gittegyletnek is tagjai vagyunk, a német törvények nem írják felül a magyart!
Legalább ennyire tájékozódhatnál, ha már írási kényszered van!
Summa summárum a Horst Wessel Lied nincs betiltva Magyarországon! Sőt! A Youtube is tartalmazza a dalt! Azokkal mit fogsz tenni, libernyák? :-)
Baker
@KisTehen: Nem megy ez neked, többször ne próbáld az írott szöveget megérteni!
surdilloFUJT
Egy vérbeli vona pöcsén nevelkedett jobbikos polgimesternél ez jól megszervezett ALJAS SZINVALLÁS VOLT!!!A TÖBBI CSAK RIZSA!!!
evacica
De mit keres egy ilyen dal a városházán?! Nagyon otromba!
libellle
Nagyszerü, amennyiben azoknak a nemeteknek még kétsegeik lettek volna Magyarország egy bizonyos részenek eszmei hovatartozásárol...
gina
Fidesz szemetek, ez is provokáció,,,, rohadt OV tanitványai,,,, mocskos aljas banda,,,a náci szemetek a kormányban vannak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.