A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) az általa képviselt több százezer tagjának múltbeli tapasztalatai, a jelen történései, és a jövőért érzett felelőssége alapján felemeli szavát, és szolidaritását fejezi ki az oktatás szereplőinek törekvései mellett – adta hírül a szervezet.

Már a nyugdíjasoknál is betelt a pohár, olyat üzentek az Orbán-kormánynak, amire senki sem számított

Fotó: Pixabay cco

Támogatjuk azokat a követeléseket, melyek a diákok részéről fogalmazódnak meg egy XXI. századi oktatási rendszer kialakítására, annak tartalmi, szervezeti, személyi és finanszírozási feltételeivel együtt – olvasható a NYUSZET közleményében.

Támogatjuk a pedagógusok követelését társadalmi megbecsülésük azonnali növelésére, beleértve a bérek gyors ütemű emelését, a tanítás szabadságának biztosítását, a terhek csökkentését, a szakmai szolgálatok érdemi fejlesztését, az iskolai autonómia megteremtését.

Támogatjuk a fenntartói-működtetői rendszer átalakítását, az önkormányzatok nagyobb szerepvállalását, a tanulók számára a társadalmi mobilitás esélyét megteremtő oktatási színvonal elérését, lakóhelytől és fenntartótól függetlenül.

Az idős emberek, a nyugdíjasok tapasztalatból tudják, hogy egy kormány sok mindent megtehet időlegesen, erőből, társadalmi csoportokat egymással szembe állítva, generációkat egymás ellen hangolva; ám nem marad következmény nélkül, amikor egy ország jövőjét garantáló fiatal nemzedékkel szemben követ el bűnt, mert megfosztja legalapvetőbb jogától, a minőségi oktatás lehetőségétől.

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, megerősítve a generációk közötti szolidaritást, sok sikert kíván a diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, céljaik eléréséhez, és saját eszközeivel, tagjain keresztül támogatja azok megvalósítását.

A szervezet sürgős intézkedéseket sürget, hogy mik ezek, arról a 24.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: 24.hu

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Néro2: Ezt írtad?

"Há mi a baj nyuggerek ? Mé nem éltetitek a Nagy Orr Bánt ? Mi lesz a kézcsókkal, ahhoz van szokva ! 12 éve lop meg benneteket minden évben fattyait tömve. Éltessétek ! Nektek is köszönhető, hogy ezek a tolvaj alávaló tetvek mindent tönkrebaszhattak az országban. Ugye Hajrá fidzse ! És mi a baj nem tetszik, hogy épül meg szépül az ország ?
Mi van faszkalapok már csirkefarhát sincs ? Kenyér se ? Vegyetek kalácsot !!!"

De hékás, a kalács nem drágább mint a kenyér? Na sebaj, kicsit kevesebb kalács és már egyensúlyban is van a nyugellátás. Némi segítséget adok, Főttétel nyugdijasoknak:

- Reggelire Lócitromos tea, kenyérhéja, tengeri maszat.
- Tizórai Saslik (esetleg csirkelik), Narancshéj, vitamin kútviz, kakaós meztelencsiga.
- Ebéd Csirkecsőrleves, vékony spárga, frissen fogott fogas, őz lábgomba, apróra rágott villanykörte.
- Uzsonna Objektiv lencse nagyszemű árpával, két szelet ostya, Kaka kóla.
- Vacsora Macskakörömpörkölt, tehénlepény Sarokház mellett, Bepsi Cola vc Kagylóval.
- Éjjel Fogyókúrás fiatalabbaknak.
- Kicsit később: Rák, meg hal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@jesz: ! Még te beszélsz a gyűlöletről ?! Nem semmi ez a mocsok amit ide zúdítottál ! Na ezért tartunk itt !
percsi
@Néro2: "És az egyharmadot kéne éltetnem ? ..."

Nem, valóban nem kell éltetned! Rossz a saccolásom, nincs 1/3 nyugdíjas fid. szavazó.
Az írásodban úgy jön le, hogy a "nyuggerek" miatt nyerték meg a választás, pedig dehogy!
Csalással!
Nem független szakik ültek a számítógép előtt, hanem a nagy mágus lölöke emberei, akik 1-200 ezer szavazatot átirányítottak.
Egy vidéki házban, buszmegállóban 200 fő bejelentkeztetve (sok esetben a tulaj nem is tudott róla), lehetnek össz. min. 200 ezren.
Kihasználták, megzsarolták a közmunkásokat, közalkalmazottakat, lehetnek 6-700 ezren. Lepénzeltek 7-800 ezer ukránt-románt, szegény és tudatlan vidéki embereket, és a fid. sarjak, a fidelitas is kitesz pár főt, stb... Ezek nem nyugdíjas emberek!
Ha jól átszámoljuk kb. 10-20 ezer fő lehet, aki valóban fidfan.
Az a pár nyugdíjas, aki vityát körbe veszi a képeken mind rokon, nem sok nyugdíjast lehet hozzá számolni.
balos
@németh istván:A geréb nevét is kisbetűvel írták,mert kiszolgáltatta a grundot a megszállni akaróknak!Hát tudod a tömeggyilkos kiszolgálóinak a nevét még a kisbetű is sokk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.