A fizetésünk felét lenyúlja az állam, de mit ad érte. Ezzel a címmel jelent meg a Magyar Ügyvéd Blog legújabb bejegyzése. Meg is adja a választ, amit a magyarok saját bőrükön érzékelnek: igen keveset, beleértve a többi között a romló egészségügyi ellátást, az összeomláshoz közeli állapotba került közoktatást. Most ráadásul kitalálták, hogy „az egyén szociális biztonságáért elsősorban önmaga felelős”. Ami felülírja az alaptörvényt, amely szerint „Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson”. De akkor mire szedik be a bruttó bérünknek áfával együtt számolva legalább a felét?A Központi Statisztika Hivatal adatai szerint az idén júniusban 503 ezer forint volt a bruttó átlagkereset Magyarországon, ami – mindennemű kiegészítés, pótlék nélkül – nettó 334 ezer forintot jelent (az más kérdés, hogy a munkáltatójának ez összesen 568 ezer forintjába került). Az állam tehát csaknem 234 ezer forintot zsebel be ebből mindenféle jogcímeken egy átlagos...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Az intézkedési tervek ellenére Orbán ma is azzal kábította azokat akik hallgatták , hogy a kormány változatlanul megvédi a családot, közbe meg a személyre, a családra tolná a családtagok ellátásának kötelezettségét,a szociális ellátást és csak utolsó sorba felelne az állam a rászorulók ellátásáért!Ravasz embernek hiszi magát a mi Orbán Viktorunk, mert azt gondolja, hogy a magyar ember őt szereti hallgatni, és nem olvas más újságot csak a Magyar Nemzetet , vagy a Magyar Hírlapot, és nem hallgat más médiumot csak a Magyar1 tv-t és a TV2-t,de nagyon téved!, mert ma már többen olvasnak mint Ő akarná, és jobban tájékozódnak az emberek,mint az ő iskolás korában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.