Még 19 társuk érintett a most benyújtott vádirat szerint a korrupciós és pénzmosási ügyben.

Vádat emeltek az Orbán-kormány legsúlyosabb korrupciós ügyében: a volt államtitkárra nyolc év börtönt kér az ügyészség

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot többek közt Schadl György és Völner Pál ellen

 - írja a Magyar Narancs.

A nyomozó főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – beismerés esetén – ítélje Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre,

emellett 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre. Továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra büntetnék és vagyonelkobzást is elrendelnének a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

A többi terhelt tekintetében – beismerés esetén – négy személy vonatkozásában letöltendő szabadságvesztés büntetést, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást, tizenöt vádlott vonatkozásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést, míg egy fő vonatkozásában pénzbüntetést tart indokoltnak az ügyészség.

Emlékeztetnek, hogy a vádirat lényege szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően, korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium akkori parlamenti államtitkárával. Ennek keretében Schadl jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot – adott a politikusnak, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Schadl György vezetői pozíciójából, valamint a Völner Pállal fennálló korrupciós kapcsolatából eredő befolyására hivatkozással, hét társával előzetesen megállapodott abban, hogy eléri, hogy önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, amiért cserébe a végrehajtói irodájuk működéséből őket illető osztalékot részben vagy teljes egészében visszakérte tőlük.

A vádirat a 22 terhelt egyéb – korrupciós, gazdasági és vagyon elleni – bűncselekményeit is tartalmazza.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Forrás: Magyar Narancs

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
@ómió: Mondhattad volna Simonkát is, már 2015 óta húzza, és még nincs vége.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Nyugalom! Várnak, míg lassan feledésbe merül, aztán elejtik, mert nehéz!
ómió
@Aki Én: Mert, ugye, az építőanyag-árak a világinfláció keretében szinte a nullára csökkentek? Ott a bolsi elmeosztályon ezt mindenki így "látja", vagy csak te vagy az erre egyedül "kiválasztott", bolsiék fajkreténje!? Sürgesd az agydonorodat!
Aki Én
@ómió: ...és tudod fokozni.
Te valami elképesztően nagy idióta gátlástalan suttyó vagy.
Erre nincsenek szavak, nem is keresem.
ómió
@Aki Én: Csak nem a valóságot olvastad ki abból, amit írtam!? És ekkora meglepit okozott ez számodra ott az elmeosztályon? Még szerencse, hogy "izolált" vagy: a te agyadig se az ész, se az infláció nem képes eljutni!
balos
@dr. prédikátor: Várja őket a Maldiv szigeteki bárban a szájer egy szappanos bulira!Jól bebasznak!
balos
@balos: A bayer lovalag-rendes után ollóztam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.