A hőmérséklet kedden napközben a 20 fokot is elérheti, szerdán akár 22 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a déli országrészben is megnövekszik a felhőzet, és a nap első felében főként a délnyugati, déli megyékben fordulhat elő eső.

Csapadékos kedd és ködös szerda várható

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Reggeltől északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, délután a legtöbb helyen már naposra fordul az idő. Késő délutántól, estétől az északkeleti határnál lehet eső, zápor. Az északnyugati szelet több helyen kísérik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 fok körül alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat keddre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható zivatar miatt.

Kedd estétől túlnyomóan derült lesz az ég, mindössze az északkeleti határ közelében lehet több felhő, ahol az éjszaka második felére megszűnik az eső. Egyre nagyobb területen párássá válik a levegő, képződik köd, ezen kívül nyugat felől fátyolfelhőzet is érkezik. A ködös tájakon szitálás nem kizárt. Gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet.

Szerdán az előrejelzés szerint a ködös területek napközben zsugorodnak, több-kevesebb napsütés is várható, de egy melegfront felhőzete is ránk húzódik nyugat felől. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Általában mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban felhős, párás részeken lesz a hűvösebb idő. A meteorológiai szolgálat a több órán át tartó, sűrű köd veszélye miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, valamint Vas, Zala, Somogy és Baranya megyékre.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.